Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezért miért lennék stréber?

Ezért miért lennék stréber?

Figyelt kérdés

Hétközben és gyakran hétvégén sem megyek el sehova, mert készülök a dogákra. Mikor kérdezte a legjobb barátnőm, hogy elmegyek-e csütörtökön egy koncertre, azt mondtam, hogy nem, mert másnap Tz-t írunk és még nem tanultam rá semmit. Erre elhordott mindenféle strébernek, meg hogy mekkora lúzer vagyok, nemhogy pasiznék, meg ilyenek. Anyu itthon mondja, hogy tanuljak, mert nem vesznek fel egyetemre. Egy francia egyetemre akarok menni, mert ott él az apám és gyerekként sok időt töltöttem ott, de ahhoz jól kell teljesítenem. Utálom már az ilyen bunkó megnyilvánulásokat a barátaim részéről, hogy jaj most nem ittam le magam valahol, hanem helyette itthon voltam és akkor ez milyen ciki. Én nem vagyok állandóan itthon ülő, tavaly buliztam, de most, hogy ez az év már beleszámít az felvételibe, nem érdekel semmi más. Pl. itt az oldalon is olvasom, hogy ha valaki nem bulizik összevissza, hanem tanul, akkor jönnek a bunkók és lestréberezik. Jó, nálam nem az van, hogy csak a tanulásról tudok beszélni, mert pont nem, csak mostanában nem igazán járok bulizni, csak ha épp nem kell semmire készülnöm. Azért tanulok, hogy legyen belőlem valaki és a szüleim büszkék legyenek rám, nem azért, mert egy lúzer vagyok. Nekem fontos, hogy ne kapjak 1-est, mert nincs rossz agyam, hogy rosszul tanuljak. Ha tehetem, elmegyek kikapcsolódni, de most kicsit visszavonultam és arra koncentrálok, ami a jövőmet befolyásolja. Ez már tényleg ciki és én, meg anyu vagyunk maradiak vagy azok gondolkodnak hülyén, akik strébereznek?

17L

2010. febr. 6. 13:06
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
10%
Mi lett volna ha suli után,mikor hazaértél leülsz egy órára pl. tanulni,aztán este nyugodtan elmehettél volna a koncertre?Lehet hogy még nem vagy stréber de az leszel,ha már sehova se mész.Amúgy meg ha nem vagy nagyon okos,és csak nagyon sok tanulással éred el hogy 5öst kapj,akkor nem is érdemes 5öst kapni,nyugodtan lehetsz egy erős négyes,nem kell megszakadni,és úgy lesz időd a barátaidra is.Nekem ez a véleményem,középiskolás vgayok 4,6 volt a féléves átlagom,és sose tanulok 1 óránál többet egy tz-re.
2010. febr. 6. 17:43
 22/38 A kérdező kommentje:
én viszont messze lakom a sulitól, mert nem koleszos vagyok, hanem naponta majdnem 2 órát buszozom oda-vissza. így épp ezért későn szoktam hazaérni és van 2 órám megtanulni mindent, mert később már úgyis elalszom. okosnak viszont okos vagyok és nem a lexikális tudás miatt, hanem mert jó a logikám.
2010. febr. 6. 17:48
 23/38 anonim ***** válasza:
10%

"naponta majdnem 2 órát buszozom oda-vissza."

Egész Budapest ezt csinálja, ez nem sok. Amúgy ha olyan okos vagy, csak odafigyelsz órán, és TZ előtt elég átnézni még egyszer. Igaza van az előzőnek.

2010. febr. 6. 17:58
 24/38 A kérdező kommentje:
De sok, mert reggel 4-kor kelek. És nem egész Budapest csinálja ezt, az osztálytársaim (még akik külsőbb kerületekben is laknak), korántsem utaznak ennyit, ki vannak akadva, hogy így bírom ezt az egészet, úgyhogy légyszíves ne tegyél ilyen kijelentéseket. De úgy látom, kezd arra kimenni, hogy ócsároljatok.
2010. febr. 6. 18:06
 25/38 A kérdező kommentje:
hülyén írtam, mert nem oda-vissza utazom összesen 2 órát, hanem 2 óra míg felérek és 2 óra, míg haza. ezt még a felnőttek se csinálják nagyon, de én bevállaltam, mert jó suliba akartam menni. ez arra megy rá, hogy nincs sok szabadidőm, sőt.
2010. febr. 6. 18:07
 26/38 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti vok.Bocs ha bunkó voltam.Nem megbántani akartalak.Barátnődnek elmondtad hogy miért tanulsz,hogy Franciaországban akarsz tovább tanulni és ez nagyon fontos neked?Mert ha elmondtad neki az egészet és mégis elmondott mindennek,akkor nem is igaz barát.El kéne fogadnia hogy neked céljaid is vannak az életben,és nem egy 50.000-et kereső végül depresszióba eső szerencsétlen akarsz lenni,aki bosszúsan gondol vissza,hogy mi lett volna,ha kibírtam volna egy évet bulizás nélkül és itthon ültem volna tanulni.Ha boldog vagy a céljaiddal,akkor rajta tanulj ebben az évben keményen és barátnőddel meg szervezz akkor programot amikor nem kell tanulni.Mivel egy osztályba jártok ez egyszerű lesz.Sok sikert az egészhez!
2010. febr. 6. 18:10
 27/38 A kérdező kommentje:
Köszi. Persze, tudja és furcsállta is, mert Ő nem akar továbbtanulni, de már ismer és tudja, hogy én elég céltudatos vagyok. Ezért is nem értem néha, hogy miért hasonlítgat magához, hisz sosem voltunk egyformák. Mindig mondja, hogy bezzeg Ő ezt, meg azt csinál és mik történnek Vele stb. Igazából néha csak azért akarja, hogy elmenjek ide-oda, mert más nem megy el Vele. Meg pl. Ő így 15 éves korunkban mindig cikizett, hogy miért vagyok még mindig szűz, meg miért nem pasizom, mert Neki már mozgalmas az élete. Később összejöttem egy értelmes, helyes sráccal, Őt viszont sok csalódás érte és rájött, hogy talán nem kellett volna úgy elsietni és könnyedén venni a dolgokat.
2010. febr. 6. 18:18
 28/38 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz senkivel, csak azzal amit TE akarsz.Hol lesz az ilyen barát 10 év múlva??
2010. febr. 6. 20:48
 29/38 anonim ***** válasza:

Nagyon pozitív ez tőled, hogy 17 évesen ennyire előrelátó, okos lány vagy, hogy te valóban készülsz az életre, és rájöttél hogy csak most van időd tanulni, most tudod építeni a jövődet.

Ne foglalkozz másokkal, aki nem akar tanulni, ne tegye. De majd nem te fogsz sopánkodni 10 év múlva, hogy : "Hú de kevés a pénzem! De ilyen alacsony végzettséggel sehová nem vesznek fel, csak kevés pénzért! A számlák meg csak jönnek!"

Tehát nem vagy stréber, csak szerencsére te már 17 évesen átlátod azt, amire más már csak túl későn fog rájönni.

2010. febr. 6. 22:02
 30/38 anonim ***** válasza:
Ha a barátnőd csak ideges volt,hogy nem mész el vele és azért stréberezett le,akkor az még megbocsájtható,de ha komolyan is gondolta,akkor szerintem nem kéne jóba lenned vele,mert nem egy kategória vagytok,ahogy előttem mondták már,ő 10 év múlva sopánkodni fog,de te boldogan fogod élni az életed.Gondolj erre és keress olyan barátnőt aki ugyanilyen előrelűtó és felelősségteljes mint te.
2010. febr. 6. 22:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!