Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezért miért lennék stréber?

Ezért miért lennék stréber?

Figyelt kérdés

Hétközben és gyakran hétvégén sem megyek el sehova, mert készülök a dogákra. Mikor kérdezte a legjobb barátnőm, hogy elmegyek-e csütörtökön egy koncertre, azt mondtam, hogy nem, mert másnap Tz-t írunk és még nem tanultam rá semmit. Erre elhordott mindenféle strébernek, meg hogy mekkora lúzer vagyok, nemhogy pasiznék, meg ilyenek. Anyu itthon mondja, hogy tanuljak, mert nem vesznek fel egyetemre. Egy francia egyetemre akarok menni, mert ott él az apám és gyerekként sok időt töltöttem ott, de ahhoz jól kell teljesítenem. Utálom már az ilyen bunkó megnyilvánulásokat a barátaim részéről, hogy jaj most nem ittam le magam valahol, hanem helyette itthon voltam és akkor ez milyen ciki. Én nem vagyok állandóan itthon ülő, tavaly buliztam, de most, hogy ez az év már beleszámít az felvételibe, nem érdekel semmi más. Pl. itt az oldalon is olvasom, hogy ha valaki nem bulizik összevissza, hanem tanul, akkor jönnek a bunkók és lestréberezik. Jó, nálam nem az van, hogy csak a tanulásról tudok beszélni, mert pont nem, csak mostanában nem igazán járok bulizni, csak ha épp nem kell semmire készülnöm. Azért tanulok, hogy legyen belőlem valaki és a szüleim büszkék legyenek rám, nem azért, mert egy lúzer vagyok. Nekem fontos, hogy ne kapjak 1-est, mert nincs rossz agyam, hogy rosszul tanuljak. Ha tehetem, elmegyek kikapcsolódni, de most kicsit visszavonultam és arra koncentrálok, ami a jövőmet befolyásolja. Ez már tényleg ciki és én, meg anyu vagyunk maradiak vagy azok gondolkodnak hülyén, akik strébereznek?

17L

2010. febr. 6. 13:06
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
Elmondtad a véleményedet, de attól még nem vagyok stréber. Nem azt mondtam, hogy SOHA nem szoktam lazulni, de most átváltottam egy visszafogottabb életmódra. Az meg nem igaz, hogy ha a szórakozásnál fontosabb a tanulás, akkor stréber vagyok. Ezek szerint mindenki stréber, aki egy ideig rákoncentrál a tanulásra és próbálja felhozni a jegyeit?
2010. febr. 6. 14:07
 12/38 anonim ***** válasza:
0%
Igen. Ha az a barátságai rovására megy, akkor igen. Persze lehet, hogy az ilyen nem is igaz barát, de egy igaz barátnak sem kell elviselnie mindent. De mondom, szerintem nem ez a koncert volt az első eset, ugye?
2010. febr. 6. 14:11
 13/38 A kérdező kommentje:
Azért most rendesen elkeserített az utolsó előtti válaszoló, mert már kezdtem azt hinni, hogy csak az én bulizós barátaim gondolják ezt. Van egy igazi stréber az osztályunkban, aki nem barátkozik senkivel, nem szeretik, mert nem lehet másról beszélni vele, csak a tanulásról, meg dolgozatokról és lenézi azt, aki 5-ösnél rosszabb jegyet kap. Én abszolút nem ilyen vagyok, mert nem vagyok sem zárkózott, sem okoskodó, sem begyöpösödött.
2010. febr. 6. 14:12
 14/38 anonim ***** válasza:

ennyi erővel az is stréber, aki rendesen bejár dolgozni, és pl. nem iszik a haverokkal éjfélig, ha másnap dolgozni megy.

de most komolyan: ha sikerül elérnie a céljait, akkor kit fog érdekelni az a kimaradt buli/koncert? fontosabb, hogy elérje, amire vágyik. az más, ha hétvégén elmennek valahova, aztán vasárnap addig alszik, ameddig akar...de TZ előtt?? én is voltam középsulis, igaz, hogy egy tz semmi a főiskolai (pláne egyetemi) vizsgákhoz képest, de akkor az bizony nagy kihívás.

2010. febr. 6. 14:14
 15/38 A kérdező kommentje:
De nem ment a barátság rovására, mert egy suliba járok a legjobb barátnőmmel, ezért a fél napot együtt töltjük. A többi barátommal pedig találkozom suli után egy beszélgetés erejéig. Volt olyan, mikor én hívtam valakit, de nem ért rá, így lemondta és nem haragudtam meg rá, mert ez van. De szerintem természetes, hogyha nagydolgozatot írunk másnap, akkor nem szúrom el a délutánt, hanem tanulok arra, különben 1-est kapnék és az nem hiányzik. Tavaly ellazáskodtam a tanulást, elszúrtam az időmet, de mivel most kellenek a pontok majd a felvételihez, ezért elkezdtem komolyan tanulni. Nyelvvizsgámra is kell készülni.
2010. febr. 6. 14:18
 16/38 anonim ***** válasza:
ja, még annyit, hogy én 4-es tanuló voltam, szerencsére könnyen tanultam, nem kellett megszakadnom érte. engem meg azért strébereztek, mert sportoltam, és nem tudták elfogadni, hogy nem, nem fogok elmenni bulizni szombaton, ha vasárnap meccs van, mert az nekem fontosabb...ezek, akik strébereztek, még a tesiórát is ha lehetett ellógták, pedig az tényleg nem túl megerőltető...most gyönyörűen néznek ki ezek a "menőcsajok" 27 éves korukra szép kis úszógumikkal a derekukon...szóval tanulság: a jövő tovább tart ám mint a jelen...
2010. febr. 6. 14:19
 17/38 anonim ***** válasza:
32%
Stréber vagy, na és? Te legalább vinni fogod valamire. :)
2010. febr. 6. 16:43
 18/38 anonim ***** válasza:

Ha még igazán vannak barátaid, akik elhívnak ide-oda, nem lenne probléma, ha ki bármikor kipattanna a fejedből, hogy kiakarsz mozdulni, és van hobbit stb. akkor nem baj.

Egyébként nem árt elgondolkodni azon, amit mondott, nem hogy lúzer és stréber vagy, de kicsit túlzásba viszed. Nem rosszból mondom, de senki nem szereti az olyanokat, akik csak a könyveiknek élnek. Általában nem valami érdekes személyiségek. A legtöbb még csak nem is okos, pont ezért kattog folyton a könyvein. És ha már középiskolában ilyen vagy, akkor mi lesz később? A középiskola elég egyszerű...

Ha ezen "kiakadt" biztos nem ez volt az első és kirívó alkalom, mikor nem mégy sehova, csak azért, hogy otthon ülhess a könyveiddel.

Lazíts, különben egy nap nem is lesz más társaságod a füzeteiden kívül.

2010. febr. 6. 17:09
 19/38 A kérdező kommentje:
a mi gimink nem egyszerű, mert színvonalas, ezért nagyok az elvárások. bocs, de én külföldi egyetemre megyek, ezért ne mondja senki, hogy inkább válasszam a szórakozást0 ha azt választom, lőttek a jövőmnek. igazából már nem is érdekel, sem lúzer, sem stréber nem vagyok, csak olyan, aki el akar érni valamit később, mert jól fog az agya. páran nem értelmezték a mondanivalómat, de arról én már nem tehetek.
2010. febr. 6. 17:40
 20/38 A kérdező kommentje:
egyébként még nem mondták rám soha, hogy unalmas lennék, azért, mert tanulok. sokan szeretnek és jófejnek tartanak, így ezzel nincs problémám.
2010. febr. 6. 17:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!