Ezért miért lennék stréber?
Hétközben és gyakran hétvégén sem megyek el sehova, mert készülök a dogákra. Mikor kérdezte a legjobb barátnőm, hogy elmegyek-e csütörtökön egy koncertre, azt mondtam, hogy nem, mert másnap Tz-t írunk és még nem tanultam rá semmit. Erre elhordott mindenféle strébernek, meg hogy mekkora lúzer vagyok, nemhogy pasiznék, meg ilyenek. Anyu itthon mondja, hogy tanuljak, mert nem vesznek fel egyetemre. Egy francia egyetemre akarok menni, mert ott él az apám és gyerekként sok időt töltöttem ott, de ahhoz jól kell teljesítenem. Utálom már az ilyen bunkó megnyilvánulásokat a barátaim részéről, hogy jaj most nem ittam le magam valahol, hanem helyette itthon voltam és akkor ez milyen ciki. Én nem vagyok állandóan itthon ülő, tavaly buliztam, de most, hogy ez az év már beleszámít az felvételibe, nem érdekel semmi más. Pl. itt az oldalon is olvasom, hogy ha valaki nem bulizik összevissza, hanem tanul, akkor jönnek a bunkók és lestréberezik. Jó, nálam nem az van, hogy csak a tanulásról tudok beszélni, mert pont nem, csak mostanában nem igazán járok bulizni, csak ha épp nem kell semmire készülnöm. Azért tanulok, hogy legyen belőlem valaki és a szüleim büszkék legyenek rám, nem azért, mert egy lúzer vagyok. Nekem fontos, hogy ne kapjak 1-est, mert nincs rossz agyam, hogy rosszul tanuljak. Ha tehetem, elmegyek kikapcsolódni, de most kicsit visszavonultam és arra koncentrálok, ami a jövőmet befolyásolja. Ez már tényleg ciki és én, meg anyu vagyunk maradiak vagy azok gondolkodnak hülyén, akik strébereznek?
17L
Szép kis barátnő az ilyen,aki nem ért meg téged :S
Velem is ugyanez volt gimiben egy darabig,cikiztek,hogy jól tanultam.Persze,ha segíteni kellett nekik valamiben,akkor jó voltam. Pedig,ha valaki "normális" úton akar érvényesülni,akkor ahhoz tanulni kell.
Szóval nem vagytok maradiak.
Nyáron meg majd bepótolod az elmaradt bulikat :D
Hála isten, hogy van még olyan, aki tanulni akar. A barátnőd meg szégyellje magát, hogy pénteken TZ, ő meg előtte koncertre megy.
Ugyanakkor azt javaslom, találj valami egészséges egyensúlyt, mert az egészséged, és az agyad felfogóképessége károsodik, ha folyton a könyvek között ülsz. Menj el értelmes helyekre, múzeumba, túrázni, kiállításokra, színház, stb. Magadnak fogsz jót tenni.
Ha a tanulás fontosabb, mint a barátaid, vagy a szórakozás, akk stréber vagy. Igazad van, a jövődet alapozod meg vele, de attól még stréber vagy. Mi lenne, ha inkább szembenéznél ezzel?
Egyébként meg ne felejtsd el soha, hogy SEMMI nem lehet olyan fontos, se egy felvételi, se egy munka, se semmi, hogy hetekig, hónapokig néha pár órányi lazulást nem engedhetnél meg magadnak. Gondolom nem ez a koncert volt az első eset...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!