Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akarhat egyáltalán összeköltöz...

Akarhat egyáltalán összeköltözni vagy csak megijedt, de mitől?

Figyelt kérdés

Együtt vagyunk 3 éve,utóbbi időben heti 4-5 napot nálam van párom.Uj helyre költöztem,ahol már ketten is elférnénk bőven,ő akarta mindenképp,hogy olyan lakást keressek,amiben elférünk (eddig csak kis szobát béreltem).

Én ugy gondoltam,hogy beköltözök,aztán szépen lassan hozzámköltözik,és élünk boldogan,szülők is támogatják elég rendesen az ötletet...

Probléma ott kezdödött,hogy felhurcolkodtuk a cuccaimat,és itthagyott,megy haza,dolga van,majd hétvégén találkozunk,ez volt vasárnap (otthon volt mindig melo után,vagy gép előtt vagy apukájával,de semmi halaszthatatlan)

Most jött,felszerelni amit kell,meg hétvége mindig együtt,de furcsa,mintha megijedt volna,pedig nem mondtam neki semmi olyat,és még az összeköltözést sem hoztam szóba,csak kipakoltam a nálam lévő dolgait,amik eddig is nálam voltak (fogkefe,pizsi,borotválkozóscucc,fürdősdolgok)

Ezek után nem is merem megmutatni,hogy ha gondolja,akkor két polc övé,valentinnap alkalmából kap bele váltás ruhát,és akkor nem kell reggel eldöntenie hogy nálam lesz este vagy sem,akkor jön amikor akar

meg kapott egy kulcsot a lakáshoz beköltözéskor,annak látszólag örült

mielőtt a "beszéljétek meg"-el jösztök,probáltam kiszedni belőle,hogy mi baja,de csak annyit mondott,hogy nincs semmi,képzelgek...

képzelgek...mikor hónapok óta nem telt el ugy 2 nap,hogy ne velem lett volna,akármi dolga volt...most meg...

23/L (ő 26/F)

2010. febr. 6. 11:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Beugrott neki a félelem az elköteleződéstől. Ez elég gyakori, hisz az eddigihez képest egy új életmódot kell kialakítania.
2010. febr. 6. 14:21
 12/21 A kérdező kommentje:

akkor minek erőltete,hogy nemkell nekem lakótárs?

én még el lettem volna lakótársakkal vagy 2 évig,és utána összeköltözni vele,ő akarta annyira,hogy ne zavarjon senki minket

bár nem is tudom min csodálkozok,az is bő 1 évembe telt mire a bizalmát elnyertem teljesen (hatalmasat esett pofára mielőtt velem összejött,ugy csalta meg a lány,hogy ő gyürün gondolkodott,ezért ezt pl szoba se hozom,majd ha ő magától)

2010. febr. 6. 14:35
 13/21 anonim ***** válasza:
Azért erőltette, hogy ne legyen lakótárs, hogy nyitva hagyja a kaput, ha hirtelen kitalálja, hogy oda akar költözni. De még most nem. Ezt meg kell értened. A pasinak ezekhez a dolgokhoz több idő kell. Anno amikor a férjemmel összeköltöztünk, én már azt is kigondoltam, hogy hol lesznek a polcok a lakásban, ő meg még csak ott tartott, hogy oké, majd lehet, hogy összeköltözünk. De én sem erőltettem. Aztán egyszer magától állt elő vele, hogy mi lenne 3 hónapon belül összeköltöznénk. Ő akkor ért meg erre. Egyelőre töltsd vele az időd, úgy ahogy eddig, és finom célozz rá, hogy bármikor költözhet ha akar, de ha még nem, neked az se gond. Ha azt látja, hogy nem akarod erőltetni, nincs rajta nyomás, akkor szerintem nemsokára odaköltözik.
2010. febr. 6. 15:08
 14/21 A kérdező kommentje:

nem erőltetem,ellenkezőjét érném el valoszinűleg

majd idővel ugyis ideköltözik,csak azt hittem rögtön akar,mint minden mást

2010. febr. 6. 18:49
 15/21 anonim ***** válasza:

lehet, hogy egyszerűen csak megijedt az új szitutól...

valószínű úgy gondolja, hogy ez már valami elkötelezettséget jelenthet neked, meg az is lehet, hogy téged már fehér ruhával, vagy éppen gyerekekkel lát...

szerintem ez természetes reakció náluk, hagyd egy kicsit, hogy csak úgy legyen magának, ne akarj erőltetni semmit, majd ha ő úgy látja, hogy itt az ideje, akkor vagy beszél veled, vagy cselekszik!

amúgy én titokban csak megvenném neki azt a váltásruhát... :-)

2010. febr. 9. 09:01
 16/21 anonim ***** válasza:

Tudod, a helyzet az, hogy neki nagyon kényelmes ez a helyzet, és igazából nem lett volna neki szabad téged ilyen változásra bíztatnia. Én így gondolom. Nyilván neked most többe kerül ez a külön albérlet, mint a szoba. De ő ebbe nem száll be, mondván hogy a te lakásod, ő csak vendég, mint ahogy a másik helyen is volt. Nyilván kényelmesebb neki hogy nem kell mást kerülgetnie ha átmegy hozzád, de azt is érzi, hogy miatta is mentél külön!!! és ő ebbe nem szállt be, tehát valamiféle elvárás van vele szemben, mint ahogy tényleg nem érted, hogy miért nincs ő nálad.

Szóval szerintem ha így áll hozzá, te is állj így hozzá, hogy ez a te lakásod, és ő csak vendég. Én nyílt lapokkal játszanék, kihangsúlyozva, hogy csak magam miatt jöttem el a másikból, mert ki tudom fizetni a külön albit, és kényelmesebb mint osztozni. De ez csak a tied, ha ő ide akar költözni, akkor fizesse a felét. És lenne olyan alkalom is, amikor én mondanám neki, hogy bocs, de most ne gyere, mert fáradt vagyok. És találkozgass a barátnőiddel, ne arra várjál, hogy mikor óhajt őkelme átmenni hozzád. Ja igen, és miért nincs, hogy sokszor meg te mász hozzá? a szülők szerintem nem zavarnak!

Nyilván jogos az észrevételed, hogy kevesebbet megy hozzád mióta külön mentél. Az ember az ilyet észre veszi. És biztos hogy van oka. Szerintem az amit fent írtam, hogy elvrárás lenne vele szemben, hogy na b..meg, egyedül lakom, ahogy noszogattál, és most akkor a minimum hogy gyerek ide lakni... Nyilván nem így gondolod, de neki jogosan ez a gondolata támad, mert valljuk be, miatta verted magad nagyobb költségekbe. ha nem is sokkal, de azért csak változott a helyzet.

Ha sok neked az albi, keress lakótársat, és ne tőle kérdezgesd hogy mi legyen. Hagy ki. nyilván ki akar maradni a lakásproblémából...

31/N

2010. febr. 9. 09:22
 17/21 A kérdező kommentje:

neki igy kényelmes,persze,főleg hogy melohelyétől én sosal közelebb lakok mint a szülői ház,és minden téren el van kényeztetve nálam is otthon is,ez valahol el van rontva persze

de azthiszem kezdünk jó irányba haladni:

elromlott a zár,magától hozott ujat,kicserélte szó nélkül,hétvégén tette fel nekem a polcokat,,és hasonlók

pénzzel nem lenne probléma,kérdezte már nem egyszer,hogy adjon-e pénzt,ad ha nem elég a fizum,én nem fogadtam el,ez a része nem érdekel,amugyis ő mondta többször,hogy ha odakerül a sor,és összeköltözünk,akkor nyissunk közös bankszámlát,és közös kassza

2010. febr. 9. 09:35
 18/21 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Nézd, természetes, hogy segít neked, meg megcsinál néhány férfi munkát, mint a polcszerelés, de ezt miattad teszi, nem azért mert oda akar költözni.

Ha már felajánlotta, hogy beszáll pénzzel az albiba, akkor tényleg komolyan gondolja, nem kell aggódni, viszont akkor te követtél el hibát, hogy nem engedted neki, hogy beszálljon. Csak úgy fogja magáénak érezni a dolgot, ha ő is fizet bele. Nem szabad egyedül állnod a költségeket. Ez az én véleményem. nagyon rosszul tud esni egy pasinak hogy végül is "kihasználja" a helyzetet, mert ha nem fizet, akkor azt teszi. Hiába gondolod te másként. De ha nem érted, akkor kérdezd meg tőle, hogy jobban esne-e neki, ha ő is fizetne egy részt az albérletből, és hidd el azt fogja mondani hogy igen.

Na mindegy, ez csak egy ötlet. Lehet hogy nincs igazam.

2010. febr. 9. 10:15
 19/21 A kérdező kommentje:

belegondolva neked lehet igazad,csak nem akartam elfogadni,mert had fizesse ki minél előbb a kocsiját

nyiltan nem akartam rákérdezni,hogy akkor hogy is gondolja,mert ha rákérdezek,és azt mondja hogy ő még nem szeretne összeköltözni,akkor ismerem anniyra hogy vagy a kedvemért mégis belemenne,vagy elkezdene kerülni,mert nem tudja kezelni a helyzetet

2010. febr. 9. 11:31
 20/21 anonim ***** válasza:
12:18-nal a pont!! Megijedt a pasid!
2010. febr. 9. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!