Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi már soha nem fogunk tudni...

Mi már soha nem fogunk tudni összeköltözni?

Figyelt kérdés
Párommal 3 éve vagyunk együtt, régóta tervezzük az összeköltözést, mert így csak ritkán tudunk találkozni. Az a gond, hogy mindketten munkanélküliek vagyunk, mármint én részmunkaidőben dolgozom, ő meg alkalmi munkát talál csak, már a depresszió szélén áll velem együtt. Én 2 éve nem találok munkát, ebből kifolyólag nem is tudok félretenni, amennyi megspórolt pénzem van az semmire sem elég. Én leérettségiztem, van 2 szakmám, de nem tudok elhelyezkedni, páromnak 8 általánosa van. Akármibe próbálunk belekapaszkodni, semmi nem sikerül. Egy kis faluban lakunk (de külön faluban) ahol unalom van, semmi munka, csak az idős emberek pletykálkodnak, semmi nem köt minket oda ahol most élünk. A tőlünk kb. 30 km-re lévő nagyvárosba mennénk, mert nagyon szeretjük azt a helyet, ismerjük, oda jártunk suliba és ott van ÉLET! Fiatalok vagyunk, nagyon bánt minket hogy a lepra kis falukban kell lennünk, munka nélkül, pénz nélkül, nem tudunk egyről a kettőre jutni. Szülői támogatást egyikünk sem tud kérni. Szeretjük egymást, jó lenne együtt élni, de ahhoz először munka, pénz kell. Ne mondjátok kérlek hogy aki keres az talál, mert nem éppen ilyen egyszerű ez. Nagyon sok önéletrajzot küldtünk, telefonáltunk, sehonnan semmi visszajelzés. Most akkor mondjuk le erről az álomról? Mihez kezdjünk?
2011. szept. 18. 16:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Menjetek fel Budapestre, ott meg van munkalahetoseg is. Bereltek egy kis lakast es dolgoztok.
2011. szept. 18. 16:17
 2/13 anonim ***** válasza:

Kedves első!

A szomszédos városba is a pénzhiány miatt nem tudnak elmenni, szerinted Budapesten ingyen van az albérlet?

Kedves kérdező!

Azt írod, 30 km a város. Ott nem találna munkát a párod, ingázással? Tudom, sokba kerül az utazgatás, de így is több maradna, mint amennyit most keres. Így tudnátok többet félretenni, mint most.

2011. szept. 18. 16:22
 3/13 A kérdező kommentje:
De ebben a nagyvárosban is keresünk munkát de semmi!:(
2011. szept. 18. 16:26
 4/13 anonim ***** válasza:

Szerintem még akkor egy darabig külön kell élnetek,amíg nem lesz annyi spórolt pénz,hogy bárhova is elinduljatok(pl nagyobb városba!). Ha már tudtok váltani,akkor mindenképp kérjetek támogatást,pl bérlettámogatást,lakhatási támogatást...

Én a helyetekben ezután gondolkoznék külföldben is...Nincs valami ismerősötök,aki külföldön dolgozik?Esetleg tudna segíteni majd a későbbiekben..

Ne adjátok fel az álmaitokat!

2011. szept. 18. 16:27
 5/13 anonim ***** válasza:

Ajánlom a zalaegerszegi flextronics gyárat. folyamatosan van felvétel, messziről is jönnek emberek (a keleti határszélről is...)

igaz, 8 általánossal csak sima operátori pozíció az esélyes, de meglenne nettóban a 70-80ezer + 5000 kajajegy (br. 78000+műszakpótlék; 4 műszakos munkarend, néha 12órás túlóra).

keresd az alábbi vállalkozókat, valamelyik csak van a közelben:

König

UniqueWork

GetWork

Trenkwalder

(főleg a Unique-t és a GetWork-öt ajánlom, azokról tudom, hogy korrekt cégek!)

ezek szoktak tömegesen hozni munkásokat. a távoli embereknek biztosítanak INGYEN albérletet, persze akkor minimum 4-en laknak együtt, viszont elég jó társaságot/lakást ki lehet fogni...

illetve ha önálló lakást akartok, adnak 15-20 ezer forintos albitámogatást fejenként. utazási költségtérítés 10-25 ezer forint, vállalkozója válogatja...

A meló elég egyhangú, de ülőmunka, és szigorúak a szabályok, de ha lépni akartok... 7000 embert foglalkoztat a gyár...

2011. szept. 18. 16:39
 6/13 anonim ***** válasza:

Pl a Getworknél itt a jelentkezés:

[link]

Ha komolyan érdekel, erre ugorjál rá, jelentkezési határidő okt. 16....

És ha tényleg komoly a dolog, tudok segíteni, tanácsokat adni.

2011. szept. 18. 16:41
 7/13 A kérdező kommentje:
Megnéztem, de kell hozzá az elekroműszerészi végzettség...
2011. szept. 18. 16:44
 8/13 anonim ***** válasza:

A hibakereső műszerészhez kell, a sima operátorhoz nem kell más, mint befejezett 8 általános...

A város pedig jó a fiataloknak, legalábbis a kollégáim szerint jó helyek vannak.

2011. szept. 18. 16:48
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, megbeszélem a párommal, megmutatom neki. Valami elérhetőséget tudnál adni? e-mail?
2011. szept. 18. 16:49
 10/13 anonim ***** válasza:

Mármint a cég elérhetőségeit? azt a linkelt lap alja felé találod, e-mail címet adnak.

Itt egy másik cég is, ha esetleg az előbbi nem reagálna:

[link]

A telefonszámuk (az mégis gyorsabb!) a lap alja felé. Bár ott írják a minimum 1 év tapasztalatot, ez igazából semmit sem jelent. oda szó szerint bárkit felvesznek. kellene nekik tömegesen ember, de nem találnak, ezért mondom, ha akartok, simán bejuttok.

Ha az én elérhetőségem kérded: oldalt a privát üzenet írására kattintva üzenhetsz.

2011. szept. 18. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!