Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyik jár nagyobb kötöttségge...

Melyik jár nagyobb kötöttséggel? A kedvessel összeköltözni vagy anyukával és apukával egy lakásban élni?

Figyelt kérdés

Tapasztalatok?

Én szeptemberben költözöm össze a szerelmemmel (két és fél éve leszünk akkor együtt:)

Nyilván több kötöttséggel jár, mintha más fiatalokkal laknék együtt, de a szülőkhöz képest?

2011. jún. 27. 00:42
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
21L
2011. jún. 27. 00:43
 2/22 anonim ***** válasza:
68%
"Nyilván több kötöttséggel jár, mintha más fiatalokkal laknék együtt" miért?
2011. jún. 27. 00:46
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Más, de ugyanolyan szintű kötöttség, mert kölcsönös függés van.

Csak akkor nem volna kötöttség, hogyha előbb egyedül is megtanulnátok élni, és mindenben el tudnárok látni magatokat önállóan egyedül is (anyagilag, önmagatokrol valo fizikai gondoskodasban és érzelmileg is önállóak lennétek), és utána költöznétek össze, tehét egymastol már nem akarnátok kapni ilyesmiket, mert nem lenne szukségetek rá. Akkor ezek mind ajándékok lennének egymás számára.:)

2011. jún. 27. 00:49
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

A szülőknél akárhány éves vagy, mindig "csak" a gyerekük leszel, mégha felnőttként kezelnek is.

Az ő lakásuk, az ő szabályaik.

Ezzel szemben a pároddal lakni saját háztartásban, élni végre a saját felnőtt életed hatalmas szabadság.

2011. jún. 27. 00:51
 5/22 A kérdező kommentje:
laktam lányokkal együtt egy szobában, szerintem kevésbé kellett hozzájuk alkalmazkodnom, mint majd a barátomhoz kell:S
2011. jún. 27. 00:51
 6/22 anonim ***** válasza:

A szülöktől is függ ha rendesek a csekkeket anyi felé osztják ahány kereső van így csak a számlák X-ed részét kell fizeti ez jó,

de sajna sok szülő csak anyit mond hogy 30-50 e. ft a 2 gyerekre ami nem sok csak nem lehet követni hova megy a pénz amiből irtózatos viták lesznek,

sok estben a fiatalok kezdetben dolgoznak aztán a munka eluszik és ilyenkor a család egy vadidegent tart el ami megint stresszes vitákat vált ki ilyenkor jobb az albélet mert ha nincs miből élni mindenki haza megy és nem mérgezi a kapcsolatott az anyagi világ.

2011. jún. 27. 00:56
 7/22 anonim ***** válasza:

Szabadság...mihez képest? Egy tininek épphogy kiszabadulni a szülők alól jóhogy szabadság, de egy felnőtt embernek természetes, ha úgy cselekszik, ahogyan jónak látja. Ez nem a szabadság témaköre. Ha a szülők olyanok, akkor ezt belátják, ha nem, akkor is úgy kell élni, mintha felnőttek lennétek, azaz nem egyből hisztizni kell elkezdeni, hanem leülni megbeszélni, hogy kinek mi lenne jó. Azaz te mennyit adj a kasszába, őket mi zavarja, mi nem, téged mi zavar, mi nem, ennyi. Ha hisztizel, erősködsz, megerősödik bennük, hogy gyerek vagy még.

Lakótársak: én is laktam kollégiumban, de még mennyit! Sima alkalmazkodás kérdése, de nem tartozunk egymásnak semmivel, ha egész éjjel se jön haza, nem az én felelősségem...

...míg a barátomnál igen, és a szülőknél is így van: felelősek vagyunk egymásért, mert összetartozunk. Ezért gondolhatod, hogy nagyobb kötöttség velük élni. Ha mindenki kivenné a maga részét a dologból, senki nem érezné kötöttségnek.

Mi lesz, ha később családod lesz? Akkor se mész csak úgy, ahova akarsz, mert ott lesz a gyerek, őt kell vinni óvodába, iskolába, tanulni kell vele, beteg lesz, stb. Akinek ez "kötöttség", az tényleg jobb, ha egyedül él, mert amikor valaki hozzánk tartozik, az nem ugyanaz a helyzet, mintha csak magunkért felelnénk.

2011. jún. 27. 01:16
 8/22 A kérdező kommentje:

Az utolsó válaszolót nem igen értem.

A "kötöttség" szót használtam, mert ez a legmegfelelőbb, és legkifejezőbb.

Egy társhoz, akit szeretsz, ugyanúgy kell alkalmazkodni, mint a szülőkhöz. De ahogy már írták, a szülői házban a szülők diktálják a szabályokat. Ezért gondoltam, hogy "szabadabbnak" érzi magát az, aki saját maga hozza a betartandó szabályokat.

Tapasztalatokra is kíváncsi lennék:)

2011. jún. 27. 01:25
 9/22 anonim ***** válasza:
89%

Ez tapasztalat részemről. Az utolsó válaszoló vagyok.

A kötöttség szót pedig azért hangsúlyozom neked, hogy lásd, hogy miről beszélsz: akinek ezek kötöttséget jelentenek, az nem érett még az együttélésre. Majd talán házasságban, amikor tudatosul benned, hogy felelősséggel tartozol valakiért és valakikért, de ez a felelősség önként és örömmel vállalt dolog, és nem kötöttség. Na ide akartam kilyukadni, bocs, ha bonyolultan fogalmaztam.

2011. jún. 27. 01:40
 10/22 anonim ***** válasza:
Szabadság?Innen indul a robot,munka után a mosás,főzés,takarítás,mert a szerelmednek majd tiszta gatya,tiszta lakás,meleg kaja kell,rezsit,élelmet kell fizetni,és mindezeket meg is kell keresni.Ha mégegyszer fiatal lennék,nem rohannék elköltözni otthonról,mert az otthon töltött éveket,már soha nem kaphatom vissza.19 évesen azt hittem,Én vagyok a nagy vagány,aki külön költözik.40 évesen már tudom,nagyon de nagyon korai volt,és nem érte meg!
2011. jún. 27. 01:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!