Melyik jár nagyobb kötöttséggel? A kedvessel összeköltözni vagy anyukával és apukával egy lakásban élni?
Tapasztalatok?
Én szeptemberben költözöm össze a szerelmemmel (két és fél éve leszünk akkor együtt:)
Nyilván több kötöttséggel jár, mintha más fiatalokkal laknék együtt, de a szülőkhöz képest?
A párommal való együttélés kötöttségei nem egyértelműen negatívumok számomra... de kötöttség, mert kötöttség, mert ez egy szó amit használunk.. jahj. de mondhatom e helyett azt is, hogy alkalmazkodás. különben, ha nem érezném magam elég érettnek, akkor nem akarnék összeköltözni vele.
nem fogom a gatyáját mosni és főzni sem:D (mondjuk együtt néha csinálunk majd ezt azt) dolgozni igen, ha a tanulás annak számít:D
egyetemista leszek (ő már egy éve az).
"nem fogom a gatyáját mosni és főzni sem"
-Tudsz főzni?
-Tud anyám!
-Tudsz sütni?
-Tud anyám!
-Tudsz mosni?
-Tud anyám!
-Tudsz b@szni?
-Tudok ám!!!
Na,ebben benne van minden!
Miért lenne több kötöttség, ha a kedveseddel költözöl össze?
"A párommal való együttélés kötöttségei nem egyértelműen negatívumok számomra... "
Tényleg nem értelek. Ez inkább az életed kiteljesedését jelenti, nem csak a kölcsönös alkalmazkodást, mint ha barátokkal laksz együtt.
Egy extra kötöttséget látok csak így hirtelen, hogy nem vihetsz fel más pasit :)
Szerintem a kötöttség és a kötelezettség szó nem tévesztendő össze :D
Szerintem ha nem akarsz mindenből kimaradni, ami az egyetemi élettel jár, akkor ne költözz össze a barátoddal. Gondolj bele, összeköltöztök, gyűritek a mindennapi szarságokat, eszitek a mindennapi kenyereteket :D aztán eltelnek a mindennapok anélkül, hogy eljárnátok társaságba, megismernétek egy csomó embert, építenéd a kapcsolatrendszered, ami az egyetem nagyon fontos velejárója. Mert ugye rohanni kell haza pakolni, valami kaja is kellene, meg el kell indítani a mosógépet...Láttam már ilyeneket és soha nem vezetett jóra. Mert az egyetem egész más közeg, mint ahol eddig éltél, megismerkedsz majd másokkal és lehet h rájössz, hogy nem is a mostani párod a nagy Ő, csak eddig nem volt nagy választék...
Mi a párommal kollégiumban laktunk, és csak amikor mindketten végeztünk, akkor költöztünk össze. Arról nem is beszélve, hogy egy lakásnak súlyos költségei vannak, amihez nekem pl nem lett volna pofám a szüleimtől kérni, mert ez luxus...
Ha meg nem akarsz főzni, mosni, tényleg ne költözz össze senkivel, mert sajnos ez együtt jár az együttéléssel. Ha nem így látod, akkor gyerek vagy még hozzá.
Más. Gondolom lesz egy időszak, amikor "ezerrel" viselkedni fogtok egymás előtt, ami igen sok energia - több, mint egy randi vagy egy közös hétvége. Aztán - remélhetőleg - szépen összecsiszolódtok, hiszen nem lehet örökké viselkedni. És akkor majd "lakva" megismeritek egymást. Hogy ki hogy nyomja ki a fogkrémet, és hajtja le a WC-tetőt :) , hogy csak a klasszikusokat említsem.
Jönnek majd a pénzügyi kérdések is: mi az, ami közösnek számít, mi az, ami saját - rezsi, ennivaló, mosás, takarítás, közös tárgyak... (Gondolom, a lakást még nem ti fogjátok fizetni, ha tanultok?) Kérdés az is, ki milyen női-férfi szerepet hajlandó elvállalni és mit vár el a másiktól.
Ez egy új élet lesz mindkettőtöknek; ha ebben az új, őszintébb és gyakorlatiasabb életben is tudjátok egymást szeretni, tisztelni, és önmagatokat nem megerőszakolva kompromisszumokat kötni, akkor életben marad a szerelem. A szülők szeretete (jó esetben) feltétlen, mindig a szüleid lesznek, de velük gyerek maradsz. Egy kapcsolatban lehetőséged lesz megtalálni önmagad, de kockázatosabb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!