Az szülők örökbe adták gyerekeiket, mi a véleményetek?
Mi oka lehet annak, hogy 5 gyermek közül a középső 3 gyermeket örökbe adják?
Szeretnék véleményt kérni tőletek!
Én az egyik örökbe adott gyermek vagyok.
Ugyanattól az apától van mind az 5 gyerek?
Azt tudom elképzelni, hogy esetleg a 2 gyereket felvállata az apa, az örökbeadottak meg "zabi" gyerekek, az anya nem tudott/akart egyedül gondoskodni róluk.
Én is arra gondoltam, hogy a középső 3 gyereknek nem volt apja, nem akarta az apa őket. Vagy éppen akkor a család annyira rossz helyzetbe került anyagilag, hogy nem tudták nevelni a gyerekeket.
Tényleg jó lenne tudni, hogy minden gyerek ugyanattól az apától van-e.
El tudom pl. képzelni, hogy születik egy gyerek, azt mondjuk neveli a nagyszülők, később jön még három (akár mástól is) nem tudják nevelni, örökbe adják. Aztán a nő rendbe rakja az életét, magához veszi a gyerekét, lesz új párja és vállalnak egy közös gyereket.
Na, hát akármi lehet, ezt így nem lehet tudni :)
Az első 3 gyermek 1 apától van, illetve a másik 2 gyermek is 1 másik apától van.
2 gyermek az 1 apától van, és én pedig a 2. apától vagyok, szóval én és a féltestvéreim elkerültünk a családtól.
Mi a véleményetek szerintetek miért alakulhatott így? Hogy az első született gyermek és az utoljára született gyermek ott maradt a családnál, viszont a középső 3 örökbe adásra került....
Az első gyerek valószínűleg még tervezett volt, azt megtartotta, tiszta sor.
Aztán bekattant és elkezdte örökbeadosgatni a gyerekeket, fogalmam sincs miért, mert azért 5 gyerek nem csúszik be csak úgy, illetve erőszakolásból v ilyesmi se származhatnak ha van apa.
Aztán az ötödiknél lehet hogy elkezdett már működni a lelkiismerete, esetleg második apuka fiúra vágyott, és 5diknek az sikerült és erőltette,h megtartsák.
Ezer oka lehet, de lényeg, h aki ennyire felelőtlen egy gyereket se érdemelne. Nem hiszem h 3 csak úgy becsúszott, főleg ha az utolsót sikerült megtartani.
Nem ismerem az örökbefogadó szüleid, de valószínűleg ezerszer jobban jártál velük.
5 testvér, az első kettő lány lett, a középső fiú lett, majd ismét két lány született.
így a sorrend ahogy örökbe adta őket (lány, fiú, lány). Én a harmadik lányként szerepelek.
Amikor megkérdeztem, hogy MIÉRT?... Akkor azt a választ kaptam, hogy az ügyvéd elvett engem tőlük... de akkor a legelső gyereket miért nem? és a legutolsót ...???...
Én találkoztam is az édes szüleimmel, és a két lány testvéremmel is. Sok volt bennem a kérdés, amivel egyből "támadtam is őket". Kaptam válaszokat is, bár a lelkem nem nyugodott meg. A nővéremről tudok most már pár információt, aminek segítségével facebook-on megtaláltam őt, és írtam is üzenetet. Viszont a bátyámról nem tudok mást csak a születési adatait.
Próbáltam a hivatalos úton, próbáltam az édes szülőt kérdezni, de sajnos a születési adatoknál többet nem sikerült megtudnom.
A vöröskereszt valóban tud nekem ebben segíteni, hogy felkeressem a fiú testvéremet is? Még hogyha ilyen csekély információm van róla? ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!