Miért van az, hogy a szülők a legelső és legutolsó gyerekeiket szentté és sérthetetlenné nyilvánítják?
Két testvérem van, én vagyok a középső, és nagyon gyakran tapasztalom azt, hogy mindig mindent rajtam vernek le, a többiek a kis szentek. Például ma a sokeszű bátyám belenyomta a seprűt a szemembe, és én voltam lecseszve hogy mekkora egy nyomorék vagyok. Az öcsém állandóan elrakja a telefonomat, hogy ne tudjam hol van és én vagyok lecseszve. Pedig én csak vagyok, nem csinálok semmit. Mindig kitalálnak valamit, amivel egy adott helyzetben én legyek a "főgonosz".
Eddig az összes iskolai évemben kitűnő voltam, sosem kaptam semmit. Bátyámnak egyszer év végén lett egy angol négyese, és kapott egy új gépet... Nem értem a logikáját a dolognak. Bezzeg nekem a saját pénzemből kellet vennem laptopot.
Miért van ez, mi rá a magyarázat?
Mi ketten vagyunk testvérek, én vagyok a fiatalabb. És mégis mindig a nővérem a szent és sérthetetlen. Mind a mai napig őt védi, ő neki hisz el mindent anyu.
27/N
Én is mindig így éreztem, tipikus "középső szindróma". Nekem kellett pár pszichológus, hogy túl legyek rajta. :(
Próbálj meg beszélni a szüleiddel, mondd el, hogy érzel. Talán juttok valamire.
Bátyám van. Ő a minden legjobb (és egyéb magasztaló jelzők) a család összes tagjánál. Én vagyok a hülye, balhés, fekete bárány...stb.
32N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!