Hogy lehet az, hogy régebben a lányok még fiatalon szültek 2-3 gyereket, és mégsem voltak anyagi gondok?
Régen se volt mindenkinek segítsége szülői részről...
Munkahely se volt feltétlen több...
Én pont 25 éve szültem a fiamat.Szerződéssel dolgoztam egy üzemorvosi rendelőben.de gyes alatt megszüntették a szerződésemet...:((
A férjemnek volt állása.
Később nekem is lett.
Lakást hitelre vettünk, anno 750 ezerért,kisvárosban.Akkor a fizetés kb 2500 forint volt nekem...
Nem volt akkor se könnyű,de valahogy másmilyen volt az élet, egyszerűbb....
Rendszerváltás előtt mesterségesen próbálták szinten tartani a gazdaságot. Államilag nyomott árak, "mindenkinek van munkahelye", akkor is, ha nem érte meg annyi embert alkalmazni, tehát veszteségesen üzemelt az egész államháztartás.
Nagy részben ez okozta a rendszerváltást, összeomlott a mesterségesen fenntartott rendszer, elfogyott a pénz.
Írok nektek 1990-ből árakat. Kíváncsi vagyok hogy ezek az árak fedik-e a valóságot.
Egy 4 fős család havonta 6834 Ft-ot költött élelmiszerre.
2099 Ft-ot lakásfenntartásra.
1834 Ft-ot szórakozásra, üdülésre.
Benzin 35 ft/l
gázolaj 20 ft/l
10 db tojás 41 ft
l l tej 18 ft
1 kg kenyér 21 Ft
1 kg sertéscomb 244 Ft
1 kg párizsi 129 Ft
1 kg cukor 35 ft
1 l étolaj 55 ft
1 kg alma 23 ft
1 sör (o,5 l) 24 Ft.
1 csomag sopianae 28 Ft
1 köbméter földgáz 4,18 Ft
1 kW áram 1,63 fT
3 kg mosópor 294 Ft
szappan db 13 Ft
hűtő 8160 liter) 9950 Ft
mosógép 23830 Ft
KERESETEK:
nettó átlag átlagkereset 10 108 Ft
átlagos nyugdíj 6683 Ft
minimálbér 4515 Ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!