Tényleg nem szólhatunk ebbe bele?
Áprilisban születink a lányunk, a férjemnek már van egy hatéves nagylánya az előző házasságából.
Még nem volt bárányhimlős, így szeretnénk beoltatni, mire megszületik a baba. De a gyerek anyja hallani sem akar róla, hogy "az ő lányát a mi kölykünk miatt összeszurkálják".
És szerinte hiába erősködünk, ebben a kérdésben egyedül ő dönthet, a gyerek apja nem.
Igaza van, tényleg nem tehetünk semmit, ha ő nem hajlandó beoltatni?
Úgy látszik hogy itt csak egy gond van. Összejöttél egy családos emberrel. Talán te is úgy érezted hogy a férfival a gyerekét is el tudod fogadni. Most hogy lebabázol te is kezd zavarni hogy már van a férjednek egy másik gyereke. Ha tehetnéd teljesen kitúrnád a férjed életéből hogy csak a tiéd maradjon. Ezt az érzést próbálod mindenféle egyéb indokokba becsomagolni.
EGyébként hidd el nagyon szerencsés is tudsz lenni ha nem fúrod a kislányt. Ahogy a te gyereked picit nő és elkezd jönni-menni és folyton játszani akar a kislány partnered tud lenni ebben. Gyereknek igazán gyerek a játszótársa és neked nagyon jól fog jönni az a kis pihenőidő amíg ők játszanak a kicsivel. Ezt az előnyt nem tagadod meg magadtól és a saját gyerekedtől ha okosan gondolkodsz.
Kedves Kérdező!
A kérdésre válaszolva, ha az anya nem akarja beoltatni a gyereket, akkor nem lehet mit tenni.
Egyébként érdekes, hogy pont a bárányhimlő miatt aggódsz. Hallottál már a meningococcus-ról? Kisbabáknál nagy valószínűséggel halállal végződik rendkívül kevés idő alatt, de mindenképpen maradandó károsodást okoz, agykárosodást főleg, akkor is ha túléli. Erről is oltási igazolást fogsz kérni mindenkitől? Azt tudod, hogy a meningococcus akár észrevétlenül megtalálható egy egészséges felnőtt orrában, semmiféle tünetet nem okozhat? Igen, akár a te vagy párod orrában is. Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy egyszerűen képtelenség mindentől megvédeni gyerekeinket, persze törekedni kell erre, ÉSSZERŰ határok között.
A bárányhimlő elleni oltást én is be fogom adatni két hónap múlva a kislányomnak, mégpedig azért mert ez a betegség már nem ugyanolyan mint a mi gyerekkorunkban. Én is túlestem rajta minden gond nélkül. De a vírus egyre agresszívabb, egyre több és több gyerek kerül súlyos szövődményekkel kórházba miatta. Lehet, hogy ritka, 100-ból 1, de ha kivédhetem azt, hogy az én kislányom kegyen az az egy, akkor megteszem. A másik: tegyük fel, nem kapja el gyerekkorában, 25 év múlva teherbe esik. Majd hét hónapos terhesen elkapja, a magzat pedig súlyosan károsodik. Soha nem bocsájtanám meg magamnak, hogy egy egyszerű oltással elkerülhettük volna. Senkinél nem lehet tudni milyen szövődményekkel jár. A férjem 35 évesen kapta el. Mindenki kiakadt, hogy Úristen biztosan meddő lesz. Hát nem lett az.
Még annyit, hogy a megszállott oltáselleneseknek üzenem, nézzék meg jól ezt a képet, és gondolkozzanak el azon, szeretnének e olyan világban élni, ahol ettől kell rettegnünk, nekünk mint szülőknek:
ez csak arra megy ki hogy a másik gyereket kijebb rudald
hormontúltengéses szánalmas és gonosz vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!