Tényleg nem szólhatunk ebbe bele?
Áprilisban születink a lányunk, a férjemnek már van egy hatéves nagylánya az előző házasságából.
Még nem volt bárányhimlős, így szeretnénk beoltatni, mire megszületik a baba. De a gyerek anyja hallani sem akar róla, hogy "az ő lányát a mi kölykünk miatt összeszurkálják".
És szerinte hiába erősködünk, ebben a kérdésben egyedül ő dönthet, a gyerek apja nem.
Igaza van, tényleg nem tehetünk semmit, ha ő nem hajlandó beoltatni?
"Ugy csinal a kerdezo mintha legalabb a francia tronorokost szulne meg."
Franciaország, nem monarchia!:-) Általános iskolában, ha nem tudod, megbuksz!!
42 leglbb valki erti amit irtm
Ezert nem kell elvalt gyerekes pasivl osszeallni es uj csaladot jatszani.
"Nem, nincs jogod beleszólni, nem te vagy az anyja. Ha nekem próbálna így okoskodni valaki, hát elküldeném a búsba az tuti. A lakásból meg csak akkor tilthatod ki, ha a tulajdonjog a tiéd, bár nem tudom mit szólna a férjed. Ha a lakás meg az övé, akkor meg kihajítanálak a fenébe és pont. Neked nem az oltással van a bajod, hanem azzal a szerencsétlen gyerekkel."
Nem azt kérdeztem, hogy nekem van-e jogom beleszólni, hanem azt, hogy kettőnknek van-e a férjemmel, aki a gyerek apja. És nem, nem a "szerencsétlen gyerekkel" van bajom, hanem a hülye, kompromisszumképtelen anyjával. A lakás az enyém, és ide márpedig nem fogja betenni a gyerek a lábát, csak akkor, ha anyukája beoltatja. Nem teszem ki a lányomat felesleges, elkerülhető fertőzésveszélynek. Ha anyuci dönthet arról, hogy beoltatja-e a gyerekét, és a gyerek apjának nincsen ebbe beleszólása, akkor én meg dönthetek arról, hogy a kizárólagos tulajdonomat képező lakásomba kit engedek be és kit nem, illetve milyen feltételekkel jöhet ide bárki is. Pont.
Kérdező egy baj van. Ezzel a magatartással nem minket válaszolókat büntetsz meg, hanem a férjed, a férjed gyereket és a sajátodat is.
Mi meg itt röhögünk rajtad.
De hát végülis azt csinálsz, amit akarsz, te életed, te szúrod el.
Szegény családod, őket azért sajnálom.
Elég érdekes dolgokat írnak egyesek. A kiskorú törvényes képviselője dönt az oltásról, nem pedig a gyerek anyja. Másrészt a kérdezőnek felülfertőzése volt bárányhimlővel, ami azért elég komoly tud lenni.
Harmadik megjegyzésem, hogy a varicella elleni oltásnak gyenge a hatásossága, és szemben a korábban írtakkal "elfelejtődhet". A bárányhimlőt többször is el lehet kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!