Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg nem szólhatunk ebbe bele?

Tényleg nem szólhatunk ebbe bele?

Figyelt kérdés

Áprilisban születink a lányunk, a férjemnek már van egy hatéves nagylánya az előző házasságából.

Még nem volt bárányhimlős, így szeretnénk beoltatni, mire megszületik a baba. De a gyerek anyja hallani sem akar róla, hogy "az ő lányát a mi kölykünk miatt összeszurkálják".

És szerinte hiába erősködünk, ebben a kérdésben egyedül ő dönthet, a gyerek apja nem.

Igaza van, tényleg nem tehetünk semmit, ha ő nem hajlandó beoltatni?

2015. jan. 2. 09:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/87 anonim ***** válasza:
26%

"Ugy csinal a kerdezo mintha legalabb a francia tronorokost szulne meg."

Franciaország, nem monarchia!:-) Általános iskolában, ha nem tudod, megbuksz!!

2015. jan. 2. 11:24
 42/87 anonim ***** válasza:
86%
41: Te meg le tudtad szűrni a válasz lényegét. Szövegértés 1es :DDD
2015. jan. 2. 11:25
 43/87 anonim ***** válasza:
77%
Nem, nincs jogod beleszólni, nem te vagy az anyja. Ha nekem próbálna így okoskodni valaki, hát elküldeném a búsba az tuti. A lakásból meg csak akkor tilthatod ki, ha a tulajdonjog a tiéd, bár nem tudom mit szólna a férjed. Ha a lakás meg az övé, akkor meg kihajítanálak a fenébe és pont. Neked nem az oltással van a bajod, hanem azzal a szerencsétlen gyerekkel.
2015. jan. 2. 11:26
 44/87 anonim ***** válasza:
11%

42 leglbb valki erti amit irtm

Ezert nem kell elvalt gyerekes pasivl osszeallni es uj csaladot jatszani.

2015. jan. 2. 11:29
 45/87 A kérdező kommentje:

"Nem, nincs jogod beleszólni, nem te vagy az anyja. Ha nekem próbálna így okoskodni valaki, hát elküldeném a búsba az tuti. A lakásból meg csak akkor tilthatod ki, ha a tulajdonjog a tiéd, bár nem tudom mit szólna a férjed. Ha a lakás meg az övé, akkor meg kihajítanálak a fenébe és pont. Neked nem az oltással van a bajod, hanem azzal a szerencsétlen gyerekkel."

Nem azt kérdeztem, hogy nekem van-e jogom beleszólni, hanem azt, hogy kettőnknek van-e a férjemmel, aki a gyerek apja. És nem, nem a "szerencsétlen gyerekkel" van bajom, hanem a hülye, kompromisszumképtelen anyjával. A lakás az enyém, és ide márpedig nem fogja betenni a gyerek a lábát, csak akkor, ha anyukája beoltatja. Nem teszem ki a lányomat felesleges, elkerülhető fertőzésveszélynek. Ha anyuci dönthet arról, hogy beoltatja-e a gyerekét, és a gyerek apjának nincsen ebbe beleszólása, akkor én meg dönthetek arról, hogy a kizárólagos tulajdonomat képező lakásomba kit engedek be és kit nem, illetve milyen feltételekkel jöhet ide bárki is. Pont.

2015. jan. 2. 11:31
 46/87 anonim ***** válasza:
69%
Rendben kérdező, ha a tiéd a lakás, tiltsd ki nyugodtan, de arra azért kíváncsi leszek, ehhez mit fog szólni a férjed, ugyanis neki az a kislány is a gyereke, mint a közös babátok. Én ettől jobban tartanék. Amúgy a kérdésedre megkaptad a választ, nem kényszerítheted, hogy beoltassa, ezt a szülő feladata eldönteni, elsősorban aki neveli, annak. Ok, hogy te eldöntötted, hogy kitiltod a gyereket, de azért majd írd meg mit szólt a férjed :))
2015. jan. 2. 11:38
 47/87 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező egy baj van. Ezzel a magatartással nem minket válaszolókat büntetsz meg, hanem a férjed, a férjed gyereket és a sajátodat is.

Mi meg itt röhögünk rajtad.

De hát végülis azt csinálsz, amit akarsz, te életed, te szúrod el.

Szegény családod, őket azért sajnálom.

2015. jan. 2. 11:39
 48/87 anonim ***** válasza:
28%
42-es. Ha valaki buta, az buta! Hiába magyarázza a bizonyítványát!:-)))
2015. jan. 2. 11:39
 49/87 anonim válasza:
39%

Elég érdekes dolgokat írnak egyesek. A kiskorú törvényes képviselője dönt az oltásról, nem pedig a gyerek anyja. Másrészt a kérdezőnek felülfertőzése volt bárányhimlővel, ami azért elég komoly tud lenni.

Harmadik megjegyzésem, hogy a varicella elleni oltásnak gyenge a hatásossága, és szemben a korábban írtakkal "elfelejtődhet". A bárányhimlőt többször is el lehet kapni.

2015. jan. 2. 11:40
 50/87 anonim ***** válasza:
29%
A bárányhimlő egyáltalán nem veszélytelen. Szövődménye lehet az övsömör, ami az élet folyamán bármikor felléphet.
2015. jan. 2. 11:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!