Tényleg nem szólhatunk ebbe bele?
Áprilisban születink a lányunk, a férjemnek már van egy hatéves nagylánya az előző házasságából.
Még nem volt bárányhimlős, így szeretnénk beoltatni, mire megszületik a baba. De a gyerek anyja hallani sem akar róla, hogy "az ő lányát a mi kölykünk miatt összeszurkálják".
És szerinte hiába erősködünk, ebben a kérdésben egyedül ő dönthet, a gyerek apja nem.
Igaza van, tényleg nem tehetünk semmit, ha ő nem hajlandó beoltatni?
Azért mert neked gyereked születik, a másik gyerek kapjon egy teljesen felesleges oltást? Hát én sem egyeznék bele!
A gyereknek jobb, ha átesik a bárányhimlőn.
Sőt, azt kell csinálni, havan bárányhimlős gyerek a közelben, akkor körbeadatni egy nyalókát:)) viccesnek hangzik, de megoldja a problémát.
"Én is elkaptam, és túléltem."
Szerintm nem mindegy, hogy valaki néhány hónapos korában kapja el, vagy 5-6 évesen. Én még nem voltam egy éves, amikor a kórházban, ahová más miatt kellett befeküdnöm, elkaptam. Majdnem belehaltam, nagyon beteg voltam, nem szeretném, ha esetleg a lányom is ki lenne téve ennek, ha megelőzhető.
"Ha te beoltatod a sajátodét akkor nem lesz semmi baja."
A sajátomat kilenc hónapos kora után oltathatom csak be. És nem egyedül "döntöttem más gyerekéről", hanem a férjemmel közösen, aki annak a gyereknek az apja.
De ha már itt tartunk: oké, ne oltassa be anyuci a gyereket. De akkor nekem meg jogom van eldönteni, hogy kit engedek be a saját (nem a férjemmel közös) lakásomba, és ha a nagylány nincs beoltva, akkor márpedig nem lépi át a küszöbömet addig, míg a baba nem kaphat oltást, majd találkozik vele az apja, ahol akar. Ha már keménykedünk, meg arról beszélgetünk, hogy kinek mihez van joga. És kész, probléma megoldva.
"Csak akkor kaphatja bárki el, hogyha meg is fertőződött vele, olyankor nem is vagy köteles beengedni a másik gyermeket a baba mellé"
Ez a mondat mit jelent? A bárányhimlő a lappangási idő alatt fertőz, amikor semmi sem látszik kívülről a gyereken. Ha már előjöttek a pöttyök, akkor már nem kaphatja el más. Te tényleg ilyen hülye vagy, hogy ezt nem tudod?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!