Nehéz munkát végzek, mégis a feleségem az, aki teljesen kivan a fáradságtól estére. De mitől?
"Nálunk a férjem van gyeden a fiunkkal 8 hónapos kora óta. Ő sem túl kipihent. :-)"
Ez teljesen érthető. De gondolom nem olyan fáradt, hogy szinte szólni sem lehet hozzá.
Ahelyett, hogy újév napján itt bszod a rezet, inkább játszanál a gyerekkel...
Ez az év se lesz más, naponta öntik a nyakunkba félbolondok a megcsal, nem csal meg, megcsaljam, ne csaljam, nem szexel velem, elhízott, szőrös, igénytelen, miért marad otthon, satöbbi provokatív kommentgyűjtő kérdéseket, hogy aztán milliónyi regjükkel lepontozzanak minden választ, és büszkén feszíthessenek a toplista elején.
Szánalmas nyomik :)
24: Jó de amikor a férj van otthon GYED-en (ismerek ilyen párt), ott anyuka előtte való nap megfőz, a hűtőben sorakozik a kész kaja amit csak melegíteni kell, vasalja a blúzocskákat, stb. Ha hazamegy a munkából, akkor foglalkozik a gyerekkel és kiveszi a háztartási munkákból a részét.
Míg ha anyuka van otthon a gyerekekkel, akkor apuka - mondván anyu otthon van és ráér egész nap - hazamegy és elvárja a főtt kaját és hogy a másnapi ruhája tiszta legyen.
Nagyon nem mindegy.
Azért fáradt, mert a mai szokás szerint minden idejét a gyerekkel tölti. Nem hagyja egyedül játszani, azonnal felveszi, ha hisztizik, a gyerek akarata érvényesül. Kifárad az állandó gyerek melletti léttől.
2,5 éves gyerek mellett kényelmesen el lehetne végezni a házimunkát, és délután már jutna idő saját magára is.
Ahogy a válaszokból láthatod, a legtöbb nőnek ez nem megy.
A gyerekkel való törődés, foglalkozás nem az, hogy állandóan az anyján lóg, és hisztis gyereket nevelnek belőle.
Nalunk ugy alakult, h. apuka (en) volt otthon a kisfiam 2-3 eves koraig.
Foztem, takaritottam, etettem, takaritottam, mostam, teregettem, takaritottam, jatszottam, setaltam, altattam, takaritottam, a furdetesre itthon volt anyuka, de az utolso fel evben mar csak velem akart elaludni is.
Doltoztam mar folyamatos muszakban, 3 muszakban, es 12 orasban is, konnyebb, nehezebb munkat is. De allitom, az egyik legfarasztobb ez az egy ev volt. Folyamatos figyelem, nezni hova megy, mire maszik fel eppen, felszedi e a csikket az utcan, futni utana... idegorlo. Hala a Joistennek sok vicces, aranyos dologgal sokszorosan kompenzal a kicsi gyerek, humor nelkul ezt nem is tudom h. lehet vegigcsinalni.
De nap vegen alig vartam, h. agyba keruljek.
Diplomazni e mellett? Nem tudom, azert megneztem volna azt a haztartast, hogy uszik a ganeban. En meg a gyes elott csinaltam egy OKJ-s kepzest, leginkabb a buszon, meg a munkahelyi szunetekben tanultam a vizsgakra, otthon nemigen volt egy szabad oram, pedig csak egy kisgyerekrol beszelek, nem kettorol.
22-es vagyok, Természetes, hogy pár dolgot megcsinálok, de nem mindent. Ahogy a férjem is segített, amíg otthon voltam a fiunkkal, úgy én is segítek neki. Ő sem csak hazajött, megette a vacsorát, ranezett a gyerekre és felvette a frissen vasalt ruhát. Így én sem, de a házimunka nagy részét a férjem csinálja, mert ő van itthon, és jobban örül, hogyha hazaérek, akkor együtt tudunk lenni. Elég sok párt ismerek, ahol apuka van otthon, és mindenhol a férfi vezeti ilyenkor a háztartást. Mondjuk ezt előre le kell tisztázni.
A kérdésedre válaszolva, nem olyan fáradt, hogy hozzá se lehessen szólni, de látszik, hogy megkönnyebbül, hogy haza ertem, és nem egyedül kell ugrásra készen állnia.
Én viszont voltam olyan fáradt, hogy este nem volt erőm semmire. De tudtam, hogy valami testi oka lehet, mert akkor pont olyan idoszakomat éltem, hogy nem farasztott le különösebben semmi. Akkor derült ki, hogy nem elég a pajzsmirigy gyógyszer, amit szedek, ezért a fáradtság. Semmi más tunetem nem volt, nem híztam, nem hullott a hajam.
A helyedben beszélnék a feleségemmel, elküldeném orvoshoz és megkérdezném, hogy mi a legfárasztóbb, néha már az is segít, ha kibeszelheti magából az ember. Persze ehhez kell, hogy ő is partner legyen, és ne legyen túl.fáradt a beszélgetéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!