Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mégis mit kellett volna...

Mégis mit kellett volna csinálnom, ha nem ezt?

Figyelt kérdés

A párom ovis gyereke itt volt hétvégén. Amíg az apja fürdött, a gyerek elkezdett hisztizni valamin, és sírt, toporzékolt, hadonászott, mindezt ollóval a kezében. Én megijedtem, hogy kárt tesz magában vagy bennem, és mivel a szép szó nem használt, elkezdtem vele nagyon hangosan kiabálni, hogy azonnal rakja le az ollót. Sikerült ráijesztenem, és le is tette. Utána már tudtam kezelni a hisztit.

De ma reggel már kapom a támadásokat a gyerek anyjától, hogy én micsoda szörnyeteg, meg gonosz mostoha vagyok, amiért kiabálni merészelek a gyerekkel.

De mégis mit kellett volna csinálnom kiabálás helyett? Ti hogy oldottátok volna meg a helyzetet?

2014. dec. 15. 10:31
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Kivettem volna a kezéből az ollót.
2014. dec. 15. 10:34
 2/18 A kérdező kommentje:
De hadonászott vele, féltem hogy ahogy ellenkezik, megszúrja magát vagy engem. Nem olyan volt a szitu, hogy simán el lehetett volna venni tőle.
2014. dec. 15. 10:36
 3/18 anonim ***** válasza:
48%
Mit foglalkozól az anyjával.otthon azt csinál a gyerek amit akar,ha az anyjába állítja a nagy ollót hát ámen.De nálad NEM!ha olyan nagy anyuci problémája nevelje meg a gyerekét.Ha ledöfi magát,kiszúrja a szemét, téged rángatnak meg.pofán is vágtam volna ha nem ért a szép szóból.Aztán jöjjön anyú majd pisloghat az is.
2014. dec. 15. 10:43
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is kivettem volna a kezéből.

De a lényeg, hogy megoldottad a feladatot: a gyereket épségben megőrizted a nálatok töltött hétvégén.

Az anyucika beszólásai teljesen nyilvánvalóan a volt férje új barátnőjének szóló b...ogatások. Úgyhogy eszerint is kezeld.

2014. dec. 15. 10:51
 5/18 anonim ***** válasza:
94%
Ezen a ponton teljesen mindegy,milyen eszközökkel, de meg kell szűntetni a veszélyt. Akár kiabálással, akár elvéve tőle, teljesen mindegy. Az anya is beláthatná, hogy inkább kiabálj, mint hogy baja essen!
2014. dec. 15. 11:07
 6/18 anonim ***** válasza:
30%

" a gyerek elkezdett hisztizni valamin, és sírt, toporzékolt, hadonászott, mindezt ollóval a kezében."

Naja, csak azt hallgatod el, hogy ide hogyan jutott el a gyerek...

2014. dec. 15. 11:13
 7/18 A kérdező kommentje:

"Naja, csak azt hallgatod el, hogy ide hogyan jutott el a gyerek..."

Nem hallgatom el, szimplán csak nem emlékszem rá. Valami bagatell dolgon elkezdett hisztériázni, az ovisok csinálnak ilyet, gondolom így vezetik le a feszültséget. Nehogy már én legyek a hibás, amiért egy kisgyerek hisztizik.

2014. dec. 15. 11:16
 8/18 anonim ***** válasza:
3%

én még egy ollóval hadonászó ovis sem láttam tombolni, de mindegy.

Mondjuk te se vagy magasabb szinten nála, ha ahelyett, hogy elvetted volna tőle, inkább üvöltöztél.

2014. dec. 15. 11:20
 9/18 A kérdező kommentje:

Pont a kezében volt az olló, amikor rájött a hisztiroham.

Ja, hát biztos én vagyok a hülye, amiért nem megyek terhesen, nagy pocakkal egy ollóval hadonászó gyerek közelébe. Sőt, egyenesen ostoba és iskolázatlan vagyok, amiért üvöltök vele ahelyett, hogy hagynám tombolni, miközben veszélyt jelent saját magára.

2014. dec. 15. 11:24
 10/18 anonim ***** válasza:
98%

"Naja, csak azt hallgatod el, hogy ide hogyan jutott el a gyerek..."

Párom gyereke legutóbb úgy jutott el ide, hogy az apja levitte a szemetet. Elmondta neki, hogy fiam, megyek, leviszem a szemetet, 2 perc és jövök. A gyerek apafüggő, igazából el se tudom képzelni, otthon az anyja hogy tudja őt kezelni, mert az apja nélkül életképtelenné válik, itt legalábbis. Amint kilépett az apja az ajtón elkezdett kérdezgetni, hogy "apa hol van? apa mit csinál? hova ment apa? mikor jön már apa?". Én minden kérdésére válaszoltam: levitte a szemetet, lent van a ház előtt, mindjárt jön, stb. De egyre jobban felhergelte magát és mire az apja visszaért a gyerek a földön fetrengve üvöltött, mint a sakál, hogy hol van az apja... Szóval így jut el a hadonászós, önkívületi állapotig egy óvodás korú gyerek.

Kérdező: jól tetted, a lényeg, hogy nem tett kárt magában. Anyuka nyilvánvalóan bármit tennél, utálna téged, hisz te vagy apu új barátnője. Engem még úgy is ki nem állhat a gyerek anyja, hogy igazából ő lépett le otthonról a gyerekkel az új pasijához, miután megcsalta vele a párom. De ettől még ő utál engem, ez már csak ilyen. Nem kell magadra venni, hadd idegeskedjen, magával tol ki. A gyereke épségben hazakerült, örüljön neki.

2014. dec. 15. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!