Mégis mit kellett volna csinálnom, ha nem ezt?
A párom ovis gyereke itt volt hétvégén. Amíg az apja fürdött, a gyerek elkezdett hisztizni valamin, és sírt, toporzékolt, hadonászott, mindezt ollóval a kezében. Én megijedtem, hogy kárt tesz magában vagy bennem, és mivel a szép szó nem használt, elkezdtem vele nagyon hangosan kiabálni, hogy azonnal rakja le az ollót. Sikerült ráijesztenem, és le is tette. Utána már tudtam kezelni a hisztit.
De ma reggel már kapom a támadásokat a gyerek anyjától, hogy én micsoda szörnyeteg, meg gonosz mostoha vagyok, amiért kiabálni merészelek a gyerekkel.
De mégis mit kellett volna csinálnom kiabálás helyett? Ti hogy oldottátok volna meg a helyzetet?
"Nehogy már én legyek a hibás, amiért egy kisgyerek hisztizik."
Miert mit gondolsz ki a hibas?
Amugy mar tucatnyi kerdest olvastunk toled, es kiderult hogy nem vagy teljesen szazas.
Ismerem ezt az érzést. Mivel nem a te gyereked, nem tudod finom módszerekkel kinevelni belőle a hisztit. Ő már megszokta hogy ez működni szokott. Nem a te gyereked, de a te felelősséged hogy egészbe add vissza. Ha meg kiszúrja a szemed mit mond? Bocsi?
Szerintem jól kezelted a helyzetet. Ilyenkor arra kell törekedni hogy biztonságban legyen gyorsan a gyerek is és a többiek is.
Biztos sok sérülés lehet a gyerkőcben ha ezt sérelemként tálalta otthon. Neked nincs is vele gondod. Ott van az apukája, majd ő lerendezi az anyukával ezt a vitát.
Én is voltam olyan helyzetben hogy rokonok alsós kislányát vittem magammal vásárolni. Nagyon cuki kislány volt. Ajándékokat is kapott. Azt viszont nem tudtam hogy fél méterenként kíván új ajándékokat kapni, ezért bárhol hadonászva, zsarolva, földre vágva magát hisztizni kezd.
Amiért nem vettem meg neki az egyik mütyürt a zebrán ki akart szaladni a kocsik elé dühében. Elkaptam a kapucniját és visszarántottam amitől a földre esett. Ezt úgy tálalta az anyukájának hogy fojtogattam a zebrán. Azóta nem viszem magammal sehova. Gyerekfelügyeletet sem vállalok.
Az egész onnantól kezdve el van szúrva, hogy a gyerek kezébe hegyes olló került. Hogyan?
Ovisnak csak lekerekített végű, papírvágó ollót szabad adni. Ismételgetik is az oviban: "Kés,villa,olló gyerek kezébe nem való."
Legközelebb zárjátok el a késeket,ollókat, pengéket stb.. és nem lesz ilyen gond.Ha terhes vagy, akkor amúgyis itt az ideje, hamarosan elkezd majd a gyereked pakolni stb...
Kés, villa, olló...
El kell venni tőle az ollót, aztán adni neki száz forintot, hogy ordítson még jobban. Ha már torkaszakadtából üvölt, adni neki még száz forintot, hogy jobban üvöltsön.
A hiszti csak addig érdekes a gyereknek, amíg el tud vele érni valamit.
Ha látványosan lesz....d, egy idő után megunja.
már megint te ha nem hütöd le a hormonjaidat a párod még a gyerek megszületése elött lelép,
amúgy meg mért vagytok olyan felelötlenek hogy elöl hagyátok az éles tárgyakat
Határeset... szerintem egy ilyen kicsi gyereket könnyű "lefegyverezni". pont tegnap ebéd után a másfél évesem szerzett egy villát és amikor el akartam venni elkezdett kalamolni vele. megfogtam a csuklóját és elvettem tőle...
a kiabálás nem mindig célravezető, ha egy ovis olyan erővel tombol hogy nem mersz odamenni akkor szerintem ott gomolyabb gondok vannak. de ez az anyja felelőssége. az a lényeg hogy nem lett baja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!