Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti kellemetlenül érzitek...

Ti kellemetlenül érzitek magatokat, ha rászóltok hozzátok látogató, neveletlen rokongyerekre?

Figyelt kérdés

A sógornőm 5 éves fiáról van szó. Nagyon vadulós gyerek, belép a szobába és a kezébe akadó első tárggyal elkezd 'játszani', ami annyit jelent, hogy dobálja, ütögeti, csapkodja, mellé morog, acsarog, ordít, a párnákat dobálja, ráveti magát a kanapéra, stb.

Értem én, hogy gyerek meg hogy játszani akar, de a vadulást nem bírom. Nem az volt, hogy egy napot voltak nálunk és elkezdett unatkozni, hanem rögtön megérkezés után csinálta ezeket.

A legdühítőbb az, hogy a sógornőm egy kumma szót nem szól a gyerekre, hanem halál nyugodtan cseveg tovább. Én rá szoktam szólni a gyerekre, hogy szépen játszon, vigyázzon a poharakra, nehogy leverje, stb. De egy idő után olyan kellemetlen, mert sárkánynak érzem magam, aki semmit nem enged meg. Persze ha megtörténik a baj, akkor szemlesütve bocsánatot kér a sógornőm, de szerintem nem így kéne megoldani ezt. Ha barátok jönnek hozzánk hasonló korú gyerekkel, akkor az összes anyának a fél szeme mindig a gyereken van és figyeli, hogy nehogy tönkretegyen valamit, vagy rosszaságot csináljon.

Ti hogy szoktátok az ilyen helyzeteket megoldani?

2014. dec. 22. 11:00
 1/10 anonim ***** válasza:
71%
Nekem egy másfél éves unokahúgom van, de én is ugyanúgy rászólok, sőt még akkor is amikor ők vannak otthon, de mondjuk a sütő felé indul, vagy éppen egy üvegpohárért nyúl az asztalon. Nincs ebből gond, hiszen azért gyerek, hogy irányítsuk, megtanulja, hogy mit szabad és mit nem. Nálunk is ha a kutya vizét akarja kiborítani, vagy éppen a kutyakajával játszana, akkor nyilván szólok neki stb. Nálunk ez természetes, és persze azért én nem úgy szólok neki, mintha az anyja lennék, de figyelmeztetem a veszélyre, vagy hogy ne futkozzon olyan nagyon mert elesik stb. Mondjuk mi vagyunk olyan viszonyban a testvéreimmel, hogy sosem vesszük rossz néven ezeket. Lehet, hogy valakinek nem tetszene, de gondolom akkor se lenne boldog, ha elesne a gyereke a szőnyegemben, vagy éppen a forró sütő mellett játszana és hozzáérne. A sógornőd is gondolom azért nem figyeli annyira a gyereket, mert tudja, hogy megoldod te is ha gond van, és rokonod is, szóval nem egy vadidegen gyerek, hanem az unokaöcséd.
2014. dec. 22. 11:07
 2/10 anonim ***** válasza:
90%

Sógornőddel elbeszélgethetnél, hogy attól még, hogy otthon a gyerek szétcincálja a házat és ők jó pofát vágnak hozzá, itt nem ez a divat, szóval itt nálatok igenis szóljon rá.

És te is nyugodtan rászólhatsz. Én is rászólnék, ha rokongyerek a cuccaimat rongálná.

Ja, és a gyereket se ártana megnézetni, mert hogy ez nem normális, az is biztos.

2014. dec. 22. 11:11
 3/10 anonim ***** válasza:
90%

Valószínűleg otthon mindent lehet, mert így nem kell a gyerekkel foglalkozni, így már valószínűleg anyuka hiába is szólna rá a gyerekre.

Persze te szólj rá, és ha van lehetőség próbáld meg valami játékkal, mesével lekötni amikor nálatok van.

2014. dec. 22. 11:20
 4/10 anonim ***** válasza:
88%

Húúú, ismerős a probléma!!!

Nálunk nem volt ilyen éles a helyzet, de tesómék gyerekei (pontosabban a háromból kettő) elég neveletlenek volt és roppant kellemetlen volt, hogy a szüleik nem állították le őket.

Mi a következőképpen reagáltuk le:

1. Egyrészt sokkal ritkábban hívtuk őket, mint ahogy egyébként tettük volna.

2. Jövetelük előtt igyekeztünk eltenni mindent, amit tönkre tehetnek, kiszórhatnak stb.

3. Fokozatosan rászoktam, hogy én is rá merjek szólni a gyerekekre, akármennyire is ott vannak a szüleik.

4. Szerencsére ők is nőttek, így ritkulnak és enyhülnek a hülyeségeik.

2014. dec. 22. 11:54
 5/10 anonim ***** válasza:

Nekem is ismerős a probléma.

Rühellek rászólni más kölykére, és főleg rühellem, ha a saját kölykömre szólnak. Szerencsére reálisan látok, úgyhogy megrendszabályozom a sajátom :)

Én rászólnék (és rá is szoktam), ha megsértődik, ha nem. Azért mindennek van egy bizonyos határa.

2014. dec. 22. 12:04
 6/10 anonim ***** válasza:

Engem nem zavar, ha rászólnak a gyerekemre, mert itthon gyerekbiztos a lakás, amit elér azzal játszhat, de nyilván ha gyerektelenekhez megyünk vendégségbe, nem várom el, hogy átrendezzék az egész lakást.

Szerintem erre utalhatnál viccesen egy kicsit,hha ferde szemmel néz,h majd ha nekünk is lesz gyerekünk Józsikának köszönhetően tudjuk majd mit kell eltenni, jó tippeket ad:)

2014. dec. 22. 12:10
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Az nem zavarna, ha szépen játszana a gyerek, megnézné, megfogdosná, pakolgatná a dolgokat a lakásban. Az zavar, hogy borzasztóan vad és hogy az anyja mindezt szó nálkül hagyja.

Akkor továbbra is rá fogok szólni.

2014. dec. 22. 13:15
 8/10 anonim ***** válasza:
Eseleg készülhetnél valami játékkal, kisautókkal vagy mesével, ami leköti egy darabig. Addig se rosszalkodik.
2014. dec. 22. 18:18
 9/10 anonim ***** válasza:
Tesómnak van egy kiborító 6 éves fia. Ráadásul mi szoktunk menni így ő van otthon.. volt hogy rászóltam mert az éppen betegen 39fokos lázzal fekvő gyerekem (2éves volt akkor) kezéből kirángatta a játékot és visítva rohangált körbe a lakásba hogy kapja el mert most fogócskázni akar..másfél éve nem voltam ott csak telefonon beszélünk mert a legutóbbi látogatásnál a fiam arcába és kezére csukta az ajtót egy takarodj innen üvöltés mellett és az anyja meg az apja csak röhögtek..a mai napig nem tudják miért nem megyünk arra..szerencsére elég messze lakunk így nem is kell magyarázkodnom. Szeretem a tesóm de a fia meg a gyereknevelési módszerei eléggé elb.szottak így majd ha nagyobbak lesznek a gyerekek megyünk.. nem lehet megértetni az ilyen szülőkkel hogy mi a gond és én a családi béke érdekében nem is próbálkozom elmagyarázni egy 35 éves nőnek hogy hogy kéne a gyerekét megnevelnie!
2014. dec. 22. 18:27
 10/10 anonim ***** válasza:
Rokongyerekre rászólok. Barátok, ismerősök gyerekére nem igazán, az kényesebb dolog. Sajnos nálunk is a húgom kisebbik gyereke borzasztó neveletlen, ugyanannyi idős mint az én lányom de ég és föld a két gyerek. Muszáj rászólni , húgom sokszor már észre sem veszi miket csinál a gyerek, tiszta életveszély.
2014. dec. 23. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!