Mihez kezdjek a volt férjem neveletlen lányával? Mi lehet a megoldás?
A kedves mama nagyon téved. Nagyon is van közöd a lányához, mert ha te egy táborvezető lennél és a kislány egy táborban levő diák, aki a felügyeletre, a nevelésedre van bízva, akkor is kellene fegyelmezned, és lenne ehhez jogod.
Én a makarenkói út híve vagyok alapból, mert a macska-kutya is úgy tanítja a kölykét. Hatásos, csak most nagyon nem divatos.
Mivel ezt bizonyára a kedves anyuka azonnal felhasználá arra, hogy gyermekbántalmazás ürügyén a volt férjet szekálja, én azt tenném a volt férjed helyében, hogy először megpróbálnék a kislány fejével komolyan beszélni, hogy ezt a magatartást hagyja abba, ha nem teszi, akkor büntetés: fagyizásra mentek, de ő nem. Szobafogság.
Ha összefirkálja a falat, akkor szivacs a kezébe, felmosóvíz és lemosni a mocskot a falról.
Ha a kicsiket tépi, akkor a kicsikkel elmenni fagyizni, moziba vagy sétálni - ő itthon marad.
A lényeg: minden egyes alkalommal mondjátok meg neki pontosan azt, hogy mit tett, és is hogy, amit tett az helytelen, és pontosan ezért meg ezért kapja a büntetést.
A hűtőt tessék elzárni, az édességeket pedig elcsomagolni.
Végső esetben a volt férjednek joga van lemondani a láthatásról és csak a gyerektartást kell fizetnie - ehhez minél messzebb érdemes költözni. És megmondom őszintén, mindannyiótok lelki nyugalma érdekében ez volna a legjobb megoldás: eladni a közös lovat, aminek túros a háta, és mindneki menjen a maga útjára, isten hírével.
Ps: Gyermekpszichiáéter kellene a kislánynak, de nagyon gyorsan! Ezt mondd meg a volt férjednek is. Vérkomoly.
"Én próbálom nevelni, de akkor megkapom tőle vagy az anyjától, hogy semmi közöm a gyerekhez, "
A te házadban viszont a hűtőhöz és annak tartalmához igenis van közöd. Az édességvásárlást fogjátok vissza, egyszerűen ne legyen otthon. Nyár végéig kibírjátok, utána meg úgy vegyetek, hogy hétfőtől péntekig legyen elég.
A fal a tiéd is, nem firkálhatja össze a gyerek, ez a szabály és pont. A gyerekeidet meg nem tépheti meg, mert ehhez sincs joga. Ha nem tetszik a ti házatokban a ti szabályaitok, akkor nem kell odavinni a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!