Erre van megoldás? Van egy labrador kutyám és elég neveletlen (többi lent! )
Van egy labrador kutyám 2 éves és kissé makacs. Szófogadatlan, de én szeretném megnevelni. Hogyan tudom rávenni a szófogadásra?
Próbáltam már póráz nélkül sétáltatni ( ezt szeretném a legjobban) , de amint elengedtem úgy neki indult,hogy alig tudtam utolérni. Valami tanácsot tudtok adni, hogy hogy kezdjek neki a nevelésének? ( egy,két alap dolgot tud ül,gyere ide, hozd vissza)
Előszöris, ha póráz nélkül elszalad, nem szabad utánarohanni, mert azt csak bíztatásnak veszi. Ott kell maradni ahol vagy és hívni, előbb-utóbb visszamegy ha észreveszi hogy eltűntél a közeléből. A nevelést már kicsi kölyökkorában el kellett volna kezdeni, de nem baj, nincs minden veszve. Hozzá kell szoktatnod, hogy figyeljen rád, az a legfontosabb, ha ez megvan menni fog a többi. Próbáld jutalomfalattal magadra vonni a figyelmét, vagy a kedvenc játékával, tartsd vele a szemkontaktust és adj neki utasításokat. Ezt most így nem tudom bővebben kifejteni.
Vagy vidd kutyaiskolába, ott szakemberek megmutatják neked hogyan kell nevelni.
Szia! Mintha az én problémámat írtad volna le. 2 éves labradorom van, aki ugyanilyen önfejű.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__643682-2-eves..
Ezt a kérdést én tettem fel, és igen sok hasznos tanáccsal láttak el. Nekem már vannak kisebb sikereim a kutyámnál, csak türelmesen kell vele foglalkozni.
Sok szerencsét!
Huhh, hát itt nagyon alapvető hiányosságok vannak. Ezért fontos, hogy előbb a tanulás, és utána jöhet a kutya, nem fordítva!
Olvasd el mindenképpen a Fennel könyvet, mert most itt tanácsként egy egész regényt le lehetne írni.
Ha a Fennel könyv után nem jutsz eredményre, akkor menj el kutyasuliba.
A behívás pedig még jóval arrébb van. Ha nem behívható, akkor ne engedd el, mert bármi baj történhet (kocsi, agresszív kutya, stb.).
Kutyaiskola!
Könyv azoknak való, akik legalább az alapokkal tisztában vannak. Azt meg nem lehet neten vagy könyvből elsajátítani, gyakorlati oktatás kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!