Anyukák! Ti nem szóltok rá a gyereketekre, de akkor mire fel a sértődés, ha más megteszi?
Először is a legfontosabb: TISZTELET a kivételnek. De a legtöbb anyuka nem szól rá a gyerekére, de amikor a másik rászól (legyen az egy idegen, ismerős, mindegy) akkor megsértődik, hogy az ő gyerekére senki ne szóljon rá.
Példa: egy hivatalban voltam, nem voltak sokan, ezért leültem egy kihelyezett kanapéra. Akkor odajött mellém egy kisfiú, és elkezdett ugrálni a kanapén. Anyuka szemben üldögél, látja, hogy zavar, de nem szól a gyerekre. Nem szeretek más gyerekére szólni... Inkább arrébb mentem. Buszon lábrugdosás, visítás, hiszti. Még ezeregy példa van. Félreértés ne essék, nincs bajom a gyerekekkel. De miért nem lehet rájuk szólni, ha ilyeneket csinálnak? Mi a megoldás?
Sajnos hiába szólok, leragad ott, hogy mertem szólni. És onnantól csak azt kántálja, hogy miért szólok rá a gyerekére? Ezért megyek inkább arrébb mostanában.
Hozzáteszem, a hivatalban lévő anyuka teljesen normális kinézetű, magyar nő volt.
" az anyjának kell szólni, hogy vegye észre magát."
Sajnos sok esetben ez nem megoldás, mert tényleg durván szoktak visszaszólni. A játszótéren láttam még érdekes jeleneteket, nagyon sok gyerek (és nem a picikékre gondolok, hanem a nagyobbakra, akik akár már iskolások) nem tud viselkedni, nem képesek másokkal együtt játszani, a játéknál türelmesen sorba állni. Na és pont az ő szüleik azok, akiknek semmiért nem lehet szólni, sőt szerintük a gyerekük aki mindenkinek kicsavarja a kezéből a kislapátot, fellöki a csúszdára várakozókat az nem neveletlen, hanem csak "életrevaló". És még büszke is rá anyuci, mert szerinte manapság ez kell az érvényesüléshez. Az ilyenek mit tudsz megmagyarázni???
Teljesen egyetértek, egy dolog nem világos: buszon hiszti ellen mit javasolsz? Attól hogy rászólok, attól még nem hagyja abba. Ha valami olyanért hisztizik amit nem szabad (az esetek 99%-ában) akkor csak azért nem fogom neki engedni, mert hisztizik.
A többi esetben pedig kérd meg a gyereket szépen, mosolyogva hogy ne ugráljon/rugdosson/ordítson stb. Ha nem hagyja abba, szólj az anyukának. Ne törődj vele, hogy megsértődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!