Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mennyire vagytok haragtartóak?

Ti mennyire vagytok haragtartóak?

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy hogyan rendezitek le magatokban, ha megsértenek, vagy keresztbe tesznek nektek. Ha lehet, nemet, és kort is jelöljetek.

2013. máj. 24. 17:13
 1/9 anonim ***** válasza:
ha valaki szánt szándékkal és akarattal akart ártani nekem olyan fajsúlyú dologban, amivel akár tönkre is tehet egy időre, miközben a mérleg másik serpenyőjében nincs semmi pozitívum, akkor nagyon haragtartó vagyok. bár ez nem jó szó, mert a harag így is úgy is elpárolog, úgyhogy mondjuk úgy, h nem feljtek és nem állok szóba többé az illetővel. minden más esetben azért igyekszem megtalálni a pozitívumokat is a másikban és ha nem is leszünk uolyanban, mint előtte voltunk, azért törekszem a viszony normalizálására. a haragot nem szeretem. szerintem szeretet és gyűlölet között nagyon széles a skála, én szeretek vhol középtájon mozogni. nem játszom meg a szimpátiát, ha részemről nincs meg, de nem is gyűlölködöm felelsegesen
2013. máj. 24. 17:19
 2/9 anonim ***** válasza:
Semennyire. Persze előfordul, hogy megbántanak, a hangulatomtól függ, mennyire bosszantanak fel, de hamar és könnyen megbocsátok.
2013. máj. 24. 17:21
 3/9 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy mekkora a sértés.

Ha kis semmiség akkor nem érdekel. Ha durva, akkor előbb vagy utóbb kamatostul visszaadom. De inkább utóbb amikor az illető már nem számít rá. 32/N

2013. máj. 24. 17:27
 4/9 anonim ***** válasza:

uu en nagyon nem vagyok haragtarto. ha valaki rosszat tesz nekem es bocsanatot ker vagy probalja jova tenni, en azonnal meg tudok bocsatani, elmegy az egesz haragom rogton.

ha nem kernek bocsanatot akkor tovabb tart de akkorse addig mint masoknak, ezt mar megfigyeltem.

ha meg valaki direkt artani akart nekem, akkor is csak rovid ideig haragszom, inkabb csalodott vagyok meg szomoru hogy ez tortent.

viszonylag ritkan van bosszuvagyam, de az is elmulik kb 1 oran belul :D bosszura meg szerintem gyerekkorom ota nem is ragadtattam magam.

27/N

2013. máj. 24. 17:35
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem vagyok az de nem is felejtek könnyen.
2013. máj. 24. 17:41
 6/9 A kérdező kommentje:
4-es, valóban van olyan, hogy direkt ártani akar valaki a másiknak? Tudom, a naivitásig jóindulatú vagyok, de mindig úgy gondolom, hogy ha valaki árt nekem, azt azért teszi, mert abban a pillanatban az érdekei azt kívánják. Tényleg van, hogy puszta rosszindulatból ártanak neked? (Vagy valakinek?)
2013. máj. 24. 17:53
 7/9 anonim ***** válasza:

Egy sima megsértést keresztbetételt simán le tudok magamban rendezni. Nem vagyok haragtartó.

De nem annyira rég történt velem olyan amin nem tudok túlleni.

2 évig húztak le a hátam mögött a munkahelyemen a főnöknél, ott tettek keresztbe ahol lehetett. Az illető majdnem családtag is lett, és az "anyósomnál" is kavart, ráadásul a vőlegényemet és a " sógoromat" is majdnem összeugrasztotta.

Kicsinált lelkileg, hiába legyintettem, meg próbáltam semmibevenni..

fél éve nme beszéltem vele, és még képes fb-on rámírni, h mi újság...

nah ezt nem tudom megbocsátani, nem haragszom rá,

mert az ő nyomora, hogy ettől érzi magát boldognak, de baromira haragszom magamra, hogy hogy hagyhattam, hogy idáig fajuljon a helyzet, és miért nem tudtam neki beolvasni (mert szemtől szembe persze öngyöröm-böngyöröm volt)

a lényeg, hogy egyet egyet simán, de ami 2 évig tartott azzal nem tudtam mit kezdeni....

2013. máj. 24. 18:03
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok haragtartó. Ha valaki rosszat tesz nekem, akkor egyszerűen csak nem foglalkozok vele többet ha engedi a helyzet, mert nem vagyok rá kiváncsi. Tényleg nem szoktam ilyenkor semmit érezni nyugalmon kívül. Egyszerűen a hideg logika azt mondja nekem, hogy ami egyszer lehetséges volt, az máskor is lesz és az nekem nem kell. Amúgy meg lehet figyelni, hogy aki rosszat tesz az általában minden csak nem jókedvű. Szóval magát szivatja meg és olyan vicces (nem pozitív értelemben inkább szánalmasan) látni, hogy megpukkad mérgében amikor nekem akar rosszat.

21L

2013. máj. 25. 02:50
 9/9 A kérdező kommentje:
Tündéri természeted lehet.
2013. máj. 25. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!