Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen szokásaik vannak a...

Milyen szokásaik vannak a romáknak (cigányoknak)?

Figyelt kérdés
Mindent irjatok le amit tudtok kérlek. Szokást - kulturát, mit hogy csinálnak? Mit lehet náluk és mit nem? Köszi előre is.
2010. jan. 31. 13:22
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
100%

Itt a cigánykonyháról olvashatsz, még receptek is vannak :-)

[link]

2010. jan. 31. 18:36
 42/49 anonim ***** válasza:
100%

A legelső válaszoló vagyok. Szerintem én a kérdésre válaszoltam, mert ez egyfajta szokás. Nem tudom, hogy biztosan így van-e vagy csak egy városi legenda, azért is írtam ide, hátha más is hallotta v. tapasztalta. Szóval szerintem a kérdésre válaszoltam.

Másrészt meg azt sem értem, minek kell fel vagy lepontozni. Aki tud erről valamit, az írja meg egy kommentben.

2010. jan. 31. 18:47
 43/49 anonim ***** válasza:
53%
Szintén az első: különben meg ez egyáltalán nem sértő szerintem a cigányokra nézve, ha így van, úgyhogy pláne nem vágom az indulatok okát.
2010. jan. 31. 18:48
 44/49 anonim válasza:
100%
Szia kedves Kérdező!Én csak a magyarcigányok szokásait ismerem, azt leírom.Ők nem beszélik a cigány nyelvet, általában muzsikus-zenész cigányok.Ha halott van a háznál szokás a virrasztás,a halottjukat zenével kísérik utolsó útjára.Ez a zenekar általában 4-5 tagú:hegedű, brácsa, nagybőgő, klarinét.Szeretnek kiöltözni, a férfiak leginkább fehér ingben járnak, és alkalmi nadrágot viselnek.Az étkezések nagyon fontosak, mindig jó, különleges ételeket fogyasztanak.Többségük tanult és jólnevelt.A nők nem járhatnak el egyedül otthonról, főleg nem olyan társaságba, ahol férfiak is vannak.A lakodalom nálunk szent, nincs olyan, hogy együttélés.A lagziban megtalálható a hagyományos cigányzenekar is.A család mindennél fontosabb számukra, nagyon összetartóak, nemcsak a bajban, de egy névnapon is akár 100-an is ünnepelnek.Többségük vallásos, nagyon istenfélő emberek, a gyerekek megkeresztelése már újszülöttkorban megtörténik.Remélem segítettem valamennyit!
2010. jan. 31. 21:30
 45/49 anonim ***** válasza:
18:36 - Szeretek kísérletezni, lehet, hogy én is kipróbálok ezek közül pár receptet. :-)
2010. jan. 31. 21:41
 46/49 anonim ***** válasza:
100%
Babonásak.Szemmel verés,àtok,jóslás.
2010. jan. 31. 21:54
 47/49 anonim válasza:
üvölteni mindennütt. lenézni minden népcsoportot(a cigánynál nincs nagyobb rasszista!)lopni.csalni. munkátkerülni. irigykedni arra aki dolgozik és van valamilje. cigánykodni egyszóval.
2010. jún. 14. 15:09
 48/49 baranyi kálmanné ***** válasza:
100%
15:09 35 éves vagyok 15 éve dolgozok,anyukám 55éves 35éve van ledogozva,a nagy szüleim is dolgoztak.Ha nem is irodába de dolgoztak.Nem kell mindenkit egy kalap alá venni.Engem is arra neveltek hogy dolgozóak,a fiamat is arra nevelem.Életemben nem vettem el még egy rágót se.Le lehet pontozni.
2010. jún. 14. 16:12
 49/49 anonim ***** válasza:
Minden cigány egyforma tetü. Az a pár normális is igazán megdögölhet a többi bűne miatt.
2011. júl. 5. 04:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!