Jogosan várja el a párom exe, hogy 3 hónapig nálunk lakjon a közös gyerekük?
Menjen a férjed a saját gyerekéért.
Arról a kérdésben még nem volt szó, hogy most fogsz szülni, és arról sem, hogy neked akarja a gyereket lepasszolni.
"2 hetesen nem fogom bevinni az iskolába, ami tele van gyerekekkel. Simán összeszedhet valamit."
Nem is kell bevinned az iskolába, kint a kapu előtt meg tudod várni a nagyot, max megbeszéled a tanítónénivel, hogy kísérje ki, ha nem engednék el a kapuig egyedül. Egyébként télen, amikor hideg van, nem terjednek annyira a vírusok, mint mondjuk tavasszal és ősszel.
Ha jól felöltözteted a babát, és kint, a szabad levegőn várjátok meg a nagyot, attól semmi baja sem lesz a kicsinek.
De nyilvánvaló, hogy ezt csak kifogásnak szánod, mert a valódi ok csupán annyi, hogy eszed ágában sincs "nyűglődni" a naggyal 3 hónapig.
"Mivel a kisfiú a párodé, köteles gondoskodni róla,"
Ez így igaz. AKkor oldja meg ő a problémákat, ne egy szinte mindenórás terhes nő nyakába testálja át.
Kérdező, kérdezd meg anyukádat hogy ő hogyan oldaná meg.
Én legalábbis úgy vettem észre, hogy szüleink mindent megoldottak, modern technika, szuper háztartási gépek, telefon, autó nélkül, ezért sokkal kreatívabbak és jó a problémamegoldó képességük ilyen hétköznapi problémákkal kapcsolatban.
És valóban igaz, gondolj bele, hogy a te gyereked lesz iskolás, amikor érkezik a második baba. Akkor mit tennél? Kidobnád otthonról az iskolás gyereket? Nyilván nem :)
Biztosan van osztálytársa, aki a környéken lakik, velük jöhetne. Vagy egy jó barátja, akinek a szülei vállalják, hogy az első időszakban elhozzák, viszik.
Milyen messze van a suli? Én pl. már elsős koromban is egyedül mentem, igaz kb. 5 percre volt gyalog.
Egyébként ha majd te viszed, az iskolába akkor sem kell bemenned a sok gyerek közé. Nyilván betalál a bejáraton egyedül is :)
Nem oldanánk meg sehogy, mert nem lesz addig 2. gyerekünk amíg a férjem így dolgozik. Ez még 2-3 év.
A nő is pont most találta ezt ki, pedig nagyon nem hiányzik egy kisgyerek az újszülött mellé. Ráadásul elsős, tanulni kell majd vele, főzni neki.... csak azért csinálta a liba, hogy ki.sszen velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!