Ha egy férfi mondjuk Kiss-Szabó Péter a szülei után, a nő Kovács-Molnár Éva, akkor a gyerekük Kiss-Szabó-Kovács-Molnár lesz? :D
:) A logikádat értem, de pont emiatt van maximalizálva, hogy legfeljebb 2 tagú vezetékneve lehet 1 embernek.
És ha Kiss-Szabó-Molnár-Kovács menne hozzá Nagy-Tóth-Német-Horváthoz....?
:)
Nem. Max. 2 vezetékneve lehet egy embernek.
Off: Van egy Kis Szabó Péter ismerősöm: :)
Most akkor igazából mi a kérdés? Az, amit felül írtál, vagy az, hogy neked nem tetszik ez a fajta névviselés?
Mert ha az előbbi, akkor nem, nem lesz Kiss-Szabó-Kovács-Molnár, hanem:
vagy
Kiss-Szabó Aranka
vagy
Kovács-Molnár Aranka
vagy
Kiss-Kovács Aranka
vagy
Szabó-Molnár Aranka
vagy
Szabó-Kovács Aranka
vagy
Kiss-Molnár Aranka
lesz a gyerek neve.
Amúgy nem KELL a gyereknek mindkét szülő nevét adni, de egyszerűen van rá lehetőség, és sokan élnek is vele. Én meg nem értem, mint "kell" csak az apa nevét viselnie egy gyereknek. Mondjuk nekem édes mindegy, hogy melyik szülő nevét viseli, és igaz, hogy általában elég hosszú ez a kötőjeles sztori, de találkoztam már olyannal, ahol jól hangzik. Én inkább azt nem értem, hogy egyes férfiak miért ragaszkodnak ahhoz, hogy a gyerekük az ő vezetéknevüket viselje, még akkor is, ha kimondottan negatív jelentése van a névnek. Például sosem értettem, hogy egy Troll vezetéknevű férfi miért örökíti át eme csodás nevét a gyerekére is, amikor a feleségének kimondottan szép vezetékneve van. És igen, ez létező vezetéknév, de nyugodtan be lehet helyettesíteni bármilyen általad hallott, nem éppen megnyerő névre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!