Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy férfi mondjuk Kiss-Szab...

Ha egy férfi mondjuk Kiss-Szabó Péter a szülei után, a nő Kovács-Molnár Éva, akkor a gyerekük Kiss-Szabó-Kovács-Molnár lesz? :D

Figyelt kérdés
Nem értem miért kell a gyereknek mind a két szülő nevét adni, eddig az apáét kaptuk általában, de lehet én gondolom rosszul. :D
2014. nov. 4. 20:46
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Jaj,nem nem tetszik,nem erről van szó! :) Mindenki úgy nevezi el a gyermekét,ahogy akarja! :) Csak a főkérdés a lényeg igen...nem tudtam,hogy csak 2 vezetéknév lehet és elgondolkodtam ezen a kérdésen,kíváncsi voltam van-e rajtam kívül más is így. Köszönöm a válaszokat! :)
2014. nov. 4. 21:23
 12/15 anonim ***** válasza:
Tudomásom szerint a gyereknek max 2 vezetékneve lehet, és a szülők közösen nyilatkoznak, hogy ez mi legyen. Lehet az apáé, az anyáé, vagy vegyes. (Talán még sima Kovács vagy Kiss is, bár ezt nem tudom.)
2014. nov. 4. 22:22
 13/15 anonim ***** válasza:
0%

Hát igen, ez is egy kérdés, amin el kell gondolkozni.

Mert ugye az az álláspont, hogy aki -né nevet vesz fel, az "lemond a saját egyéniségéről" (idióta gondolat, de mindegy), és inkább megőrzi a saját nevét is.

Na de mi van azzal a gyerekkel, aki dupla nevet kapott, és a házasságban szintén szeretné megőrizni a saját nevét is?? Mert nem lehet négy vezetékneve, csak kettő. Tehát vagy új nevet kell kitalálniuk, vagy le kell raknia valamelyik vezetéknevét.

Teljesen jó megoldás volt a Zné W V, megmaradt a saját neve, és felvette a férjét is, és a gyerekek is rendes nevet kaptak. Ez a kötőjeles név a legnagyobb ostobaság az elmúlt évekből, ráadásul rettenetesen hangzanak! Én még egy normálisan hangzó kötőjeles nevet nem hallottam.

2014. nov. 5. 10:00
 14/15 anonim ***** válasza:

Az OK, hogy csak kettő vezetékneve lehet, de mi van ha teljesen felveszi a férje nevét és meghagyja a sajátját.

Tehát pl. ilyen tutira lehet:

Kovács Béláné Varga Ilona

De akkor lehet ilyen is, hogy:

Kovács-Németh Béláné Varga-Tóth Ilona

És ha lehet, akkor milyen ez fokozva két keresztnévvel titulusokkal?:

Dr. Kovács-Németh Béla Józsefné Prof. Varga-Tóth Ilona Tamara

És akkor ezt még jobban lehet fokozni külföldi névvel ahol mondjuk 3 keresztneve és 4 tagú családneve van a férjnek? Tényleg ezen esetben mi van? Pl. araboknál elég sok tagból áll egy név.

2014. nov. 5. 12:48
 15/15 anonim ***** válasza:

Ez utóbbiak már felnőtt, házasság vagy doktori előtt álló nők döntései. Ha nekik nem jelent problémát, viseljék azt a nevet.. De egy gyereknek max 2 vezetékneve és keresztneve lehet, szerintem ez megfelelő korlátozás azoknak a szülőknek, akik hajlamosak elragadtatni magukat.

Én még nem döntöttem el, hogy megtartom majd a lánykori nevem, vagy kötőjelesen felveszem a páromét. De az tuti, hogy -né sosem lennék, mert nekem az nem hangzik jól semmilyen környezetben. A gyerekeink kötőjelesek lesznek, és jól fog hangozni a nevük. Mellesleg szerintem a dupla nevek sokkal inkább megragadnak az emberben, nem hiszem, hogy egy Szabó Sipos Barnabás, Lőrincz L. László vagy Kósa L. Adolf hátrányként érte volna meg, hogy a saját közegükben egyedi nevük van, nem keverhetők mással.

2014. nov. 5. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!