Mi a véleményetek a Béla névről? Adnátok ezt a nevet a gyereketeknek?
nem adnám.... cigusos,ugyanúgy,mint a József...
(józsiká,béci,béluska...áááá hideg is kiráz)
Basszus, azért a Béla és a Nintendo közt elég sok minden van.
Egyébként ha úgy hallom, hogy Béla bácsi, elhiszem, hogy van ilyen, de ha a húgom vagy egy barátom mutatna be valakit, hogy ő itt Béla, tuti azt hinném, hogy poén.
Istenemre mondom, nem tudom, mi ilyen vicces benne, de alig tudom bepötyögni, amit írok.
Ugy latszik, eleg nehez itt dulore jutni a nevekkel kapcsolatban. Most komolyan , a gyk kozosseg izlesenek mar semmi nem jo?
Az "tul regi" , amaz "tul modern".
Es mindig a csufolassal jottok...eskuszom, ilyen szempontbol akkor tok mindegy mar.
Nem értem ezeket, akik azzal jönnek, hogy még mindig jobb mint a Nintendo. Most komolyan, ki a tököm nevezi nintendonak a gyerekét??? Csak mert hallottatok róla, hogy valami purgyé gyereket így hívnak, most miért kell ezt egyáltalán felhozni. Hogy annál még ez is jobb. Jó, nyilván jobb, de nem ez a krédés. Normális ember úgyse neezé úgy a gyerekét, nyilván. A kisebbséget meg hagyjuk, az a legkisebb gond elük, hogy nintendonak nevezik a gyereküket.
Szóval a Béla. Nem. Egyrészt öreges, másképp tipikusan béna, lúzer, papucsférj név. Miét hívják minden papucsférjes viccben Bélának a férjet?
Amúgy, én egy Bélát ismerek, ő meg pont roma.
Amúgy, ha családi hagyomány és nagyon akarja férjed, akkor második névnek elmegy.
Nekem Ady jut eszembe.
Legyen kirugdalt, kitagadott, Béla,
Csak a szivébe láthassak be néha.
Igaz, hogy manapság semmilyen névvel nem lehet kitűnni a tömegből. Ma már minden gyerek neve vagy hagyománytisztelő, vagy újmódi, szégyen átlagos nevet adni. Pont ezért ne befolyásoljon, másnak mi a véleménye. Nincs olyan, ami mindenkinek tetszik. Nekem a Béla az egyik név, amint semmilyen körülmények között nem adnék. (A másik az István.) Ettől még a gyerekemet nem Nintendónak vagy Noelnak fogják hívni. Egyébként én ismerek egy 30 éves Bélát, okos, kedves ember, csak kicsit nyuszi. Szerencsétlent halálra szívatták általános iskolában a neve miatt. Persze ha más neve van, akkor is találtak volna rajta fogást.
A Béla nekem nem tetszik, és való igaz, minden viccben Bélának hívják az egyszeri embert. Szép dolog a hagyomány, de ha a férjed mindenképpen tovább szeretné adni, legfeljebb második névként, tiszteletből.
Eszembe jutott egy Bélás történet. Négy éve szültem a lányomat, a kórházban pedig volt egy fiatalka roma kislány, jó ha 15-16 éves volt. Nem vagyok oda értük, de ez a lány olyan helyes volt, kis szótlan, de odaült mellém a pihenőben, néztük a tévét. Bélának hívták a kisfiát. Nem bírtam ki, egyszer csak a film közepén odafordultam hozzá, és megkérdeztem, hogy ,,De miért pont Béla????" Erre azt mondta: EZ JUTOTT ESZEMBE!
Azt hittem meghalok a nevetéstől. Aztán elmesélte, hogy a vártnál korábban, váratlanul érkezett a baba amikor ő éppen vidékről utazott fel Pestre meglátogatni az anyukáját. Hirtelen kellett kórházba vinni úgy, hogy nem volt ott vele senki, azonnal császározták, de szegény nem volt magánál mikor kérdezték mi legyen a neve.
Én egyébként akárhány Bélát ismerek mindegyik jó fej, rendes ember. Én mondjuk nem adnám :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!