Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jól tettem ugye? Soha nem...

Jól tettem ugye? Soha nem fogom megbánni? Vagyis ez a döntést bánom majd legkevésbé?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, hogy szeretem a vőlegényem, nem azért vagyok vele mert nincs más/jobb és soha nem csalnám meg.

De nem ő "életem szerelme".

Azzal a személlyel 3 éve szakítottunk (rá fél évre jöttem össze a vőlegényemmel). Viharos kapcsolat volt, sok veszekedés, nem is illettünk össze, de minden ésszerűség ellenére szerettem. Nem rossz ember amúgy, nem értse félre senki, csak mások voltunk, közben valahol egyformák, heves természetűek.. szóval voltak gondok a kapcsolatunkban. Ő szakított. Máshogy/máshol akart élni, kapott egy lehetőséget, tisztalappal kezdhette, hát szakítottunk. Valahol szerintem mindketten azt hittük akkor, hogy lesz még közös jövőnk, de egy időre el kell engednünk egymás kezét.

Nem szakítottuk meg teljesen a kapcsolatot, néha beszéltünk neten, persze egyre kevesebbet.

Nemrég megkeresett újból, ártatlannak indult, ki hogy van, szokásos körök. Végül véletlenül összefutottunk. Beszélgettünk. Ezután megkértem valamire így még egyszer találkozunk. Kicsit nosztalgiáztunk, végül az érzésekre terelődött a szó. Elég őszintén beszélgettünk (talán nem kellett volna) végül bedobta, hogy miért nem próbáljuk meg újra, tudja nagy kérés, de....

Elküldtem. Mondtam, hogy megvolt a lehetőség, nem én vetettem véget a kapcsolatnak. Most új életem van.

Tudom, hogy jól döntöttem, mégis azóta másra sem vágyok, minthogy megöleljen.. Ha a vőlegényem velem van akkor nem gondolok rá, de mihelyst egyedül vagyok ő az első gondolatom. Iszonyú bűntudatom is van. Nem értem magam. Tényleg boldog voltam még két hete. Most is, de hiányérzetem van.

El fog ez múlni? Nem fogok azon kattogni egész életemben mi lett volna ha?

Szerethetek egyszerre két férfit?

Ha megpróbálnám vele, tudom hogy vagy szakítanánk újból, vagy nem olyan lenne a kapcsolat mint a vőlegényemmel. Vele is vannak viták, de más az egész. Kiegyensúlyozottabb, jobban elvagyunk, azonos a baráti körünk. És tudom hogy szerelem ez is. Csak más.

2014. nov. 10. 14:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Ismerős érzés. Jól döntöttél!

Én volt, hogy megpróbáltam olyannal, akivel tudtam, hogy kapcsolat szempontjából nem illünk össze, de mégis valami megmagyarázhatatlan lángolás volt köztünk. Persze mindig be is bizonyosodott, hogy nem működik.

Nekem sajnos nem volt erőm a "nyugisabb" "kevésbé problémás" eseteket választani.

2014. nov. 10. 14:05
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Biztos lehetsz benne,hogy nem fogod megbánni.Ha szakitottatok,annak oka volt és ne sajnáld!Most vissza akar kapni, és lehet 2 szék közül a földre pottyannál.
2014. nov. 10. 14:08
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
A személyiségetek nem változhat olyan gyökeresen felnőttként, hogy ami egyszer nem működött, az most működjön. Az érzésem az, hogy te soha nem zártad le ezt a kapcsolatot a régivel, és most kellett kimondanod a végső szót. Az eltelt idő viszont nagyon meg tudja szépíteni azt a néhány szép emléket, amire érdemes emlékezni. Egyszerű nosztalgia, amit érzel. Mi lett volna, ha? Ha a másikat választod? Vagy vársz rá 3 évet? A külön töltött idő még messzebbre sodort titeket egymástól, szóval ami egyszer rosszul működött, az most már borzalmas lenne. Mivel azóta jót is tapasztaltál, fejvesztve menekülnél vissza a mostani partneredhez, de a kapcsolatotok már sosem lenne a régi, hiszen eljátszottad a bizalmát. Szerintem jól döntöttél, és hamarosan ez a "fellángolás" is el fog múlni. A helyedben viszont nem tartanám a kapcsolatot a volt baráttal, nem hiszem, hogy extra nehézségekre lenne szükséged az életben.
2014. nov. 10. 14:12
 4/16 anonim ***** válasza:
78%
Én meg úgy gondolom hogy ilyen érzésekkel nem szabad férjhez menni. Majd az lesz a vége, hogy megismersz egy férfit és félrelépsz.
2014. nov. 10. 14:22
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz hogy igazán korrekt tanácsot lehessen adni, hogy melyik férfi a jobb választás, ez az információ amit megadtál kevés. Egyébként sem gondolom, hogy ilyen kérdésben más jó tanácsot tud adni. Mert van akinek a stabilitás és a biztonság a fontosabb, van aki többre értékeli a szenvedélyt, a szerelmet, az izgalmas kapcsolatot. Nem vagyunk egyformák. Azt sem tudhatjuk hogy te melyiket válaszd.

Szerintem vonulj vissza egy nyugodt helyre ahol senki nem fog zavarni. Lazulj el, űzz el magadból minden előítéletet és minden más emberi véleményt. Gondolj arra, hogy a jelenlegi pároddal maradsz, összeházasodtok, képzeld el milyen élet vár rád mellette, mit tud neked adni, meg hasonlók. Figyeld meg az érzéseidet ezzel kapcsolatban, mi árasztja el a lelked ha ezen az úton gondolkodsz. Majd ugyanezt csináld végig a régi szerelmeddel is. A belső hangra, a saját érzéseidre koncentrálj kizárólag. Tehát ne azon agyalj, hogy ha ezt választanám hogy kezdenék hozzá, milyen rögös az út vagy ilyesmi, hanem csak azt tudd meg melyik neked a jobb. A belső hang nem fog hazudni vagy tévútra terelni. Ez a legbiztosabb!

Aztán bármelyiket is választod, állj ki mellette határozottan, legyél büszke a döntésedre és ne bizonytalanodj el. Amelyik férfinak nincs helyez az életedben, azt el kell engedned végleg.

2014. nov. 10. 14:24
 6/16 anonim ***** válasza:
62%

Nem, nem dontottel jol. Mert ilyen helyzetben nincs jo dontes.

Amugy meg ugyis az lesz a vege, hogy majd megint talalkoztok, es jol megcsalod vele a volegenyed, aztan rajossz hogy megsem akkora szam a regi csavo, es a volegenyeddel maradsz. Ha az nem tudja meg akkor boldogan eltek amig meg nem haltok.

2014. nov. 10. 14:26
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt gondolom, hogy jól döntöttél. Egyszer már megpróbáltátok, nem ment. Te új életet kezdtél, mert ő így döntött. Szereted a vőlegényed? Ha igen, akkor ne foglalkozz vele. Csak azért gondolsz rá, mert nagyon szeretted és így ért véget. Most felkavart, de szerintem azt bánnád meg, ha otthagynád a vőlegényed az exedért.
2014. nov. 10. 14:31
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem te már nem vagy szerelmes belé, különben nem tudnál boldog lenni a pároddal. Jól tetted hogy elküldted, ő anno lemondott rólad, mostmár nem korrekt tőle, hogy próbálkozik. Viszont ha a pároddal boldog életet akarsz, akkor felejtsd el az exedet. Most is csak azért filozofálsz róla, mert tudni akarod, jól döntöttél-e, mi lett volna, ha... Tipikus női gondolkodás, nekem is sokszor eszembe jut az exem, hogy mi lett vele, mire vitte nélkülem stb. Szakítsd meg vele a kapcsolatot, csak gondolj arra, ha a vőlegényed véletlenül meglátja a facebook beszélgetéseidet, mit gondol majd?

Szerintem maradj a vőlegényeddel, aki nem mondott le rólad, aki melletted akar megöregedni. Vele jobban kijössz , nyugodtabb vagy, miért adnád fel ezt egy bizonytalan kapcsolatért, ami egyszer már nem működött?

2014. nov. 10. 14:36
 9/16 anonim ***** válasza:
75%

A döntés, hogy a korábbit elhajtottad, jó volt!

Az a döntés, amikor a mostani eljegyzett, és hagytad, nem volt jó döntés. Ha egyedüllét esetén csak az előzőre gondolsz, ehhez a jelenlegihez NEM szabad férjül menni.

Azt írod, hogy tudod, hogy szerelem ez is... az én véleményem meg az, hogy egy túrót...

(Bocsánat a szabadszájúságomért!)

2014. nov. 10. 14:38
 10/16 anonim ***** válasza:
77%
A vőlegényed helyében kikérném magamnak a szamár szerepét. Nagyon nem gerinces dolog, amit vele teszel. Nem jönnék össze a régivel a helyedben, de a mostani párod tisztelhetnéd annyira, hogy ha tudod, hogy nem életed szerelme, akkor elengeded, hogy ő megtalálhassa azt, akinek ő élete szerelme. Többet érdemel nálad. Ez az igazság, még ha fáj is neked kimondani és szembenézni vele. Önző vagy a végtelenségig.
2014. nov. 10. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!