Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátnőm családja csak...

A barátnőm családja csak akkor segít minket anyagilag, ha összeházasodunk - szerintetek ez jogos?

Figyelt kérdés

Barátnőm apukája minden gyerekének tett el pénzt életkezdéshez. Mi most összeköltöznénk a barátnőmmel, de azt mondta csak akkor adja oda a pénzt, ha elveszem a barátnőmet, ezzel is jelezve, hogy komolyan gondoljuk.

Egyikünk sem akar házasodni, egyikünk sem hisz benne. A barátnőmet ugyanúgy meglepte a dolog, mint engem. Főleg, mert az apja 3x elvált, szóval az ő szájából elég hiteltelen a dolog.

2014. nov. 10. 12:59
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
48%
Fel sem merül benned az, hogy az apuka nem szeretné ha a lánya ugyanabba a hibába esne, amibe ő? Meg akarja kímélni a sok csalódástól, ezért akarja, hogy biztos, boldog kapcsolatban éljen egy olyan férfival, aki nem bántja meg, nem hagyja el. Biztos jó srác vagy, nem kétlem, de a házasság nem egy papír ami kötelez, hanem egy eskü arra, hogy örökre kitartasz mellette és nem hagyod el. Komolyan kell venni, hinni kell benne, nem csak mindig a kifogásokat keresni. Az apa arra ad amire akar, neked nem sok közöd van hozzá, és jobban teszed ha nem is folysz bele ebbe, mert akkor teljesen jogosan gondolhatja azt hogy csak a pénzre hajtasz és amint meglesz, meglépsz, a lány meg ottmarad egyedül kisemmizve. Ja és csak úgy mondom: ebben a mai gazdasági helyzetben eleve hatalmas csoda hogy az apa ennyi pénzt össze tudott spórolni a lányának, és nem magára szánja, hanem rá. Én még az ágyamat sem vihettem magammal amikor költöztem. Gondolkozz el ezen.
2014. nov. 10. 14:54
 22/40 anonim ***** válasza:
69%
Persze hogy jogos. Az ő pénze, olyan feltételeket szab, amilyeneket akar. Végül is a lánya felnőtt és nem köteles tovább anyagilag támogatni. Esetleg nem kértek belőle ha nektek ez nem felel meg - mert azt már nem döntheti el, hogy összeházasodtok - e vagy sem.
2014. nov. 10. 14:57
 23/40 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező jogosnak jogos, mindenki olyan (törvénybe nem ütköző) feltétellel segít vagy nem segít, amilyennel akar.

Hogy szép dolog-e ez tőle vagy nem, nos az egy másik kérdés.

Szóval, most le kellene ülnötök a pároddal, és kitalálni, hogy erre mi a ti válaszotok. (mondjuk ezért se szép dolog, amit az öreg művel, mert az efféle "ajándék feltételekkel" mindig egy trójai faló - simán feszkót kelthet a pár tagjai között ha más a szándékuk vele, amire akár a kapcsolat is rámehet.)

Szóval találjátok ki rá a saját közös válaszotokat... a mienk ebben a helyzetben biztosan a "köszönjük, de akkor inkább NEM, a szabad akarat nem eladó" lenne.

(tán ezért nem hallottunk mi ilyent soha az elmúlt tizensok évben, pedig jogilag mi sem vagyunk házasok... de ettől apósék pont úgy segítenek nekünk is, mint a jogilag is házas másik lányuk családjának)

Szóval, én valószínüsítem, hogy ha közösen mondtok NEM-et, akkor ezt egy idő után tudomásul fogja venni, és ugyanúgy fog segíteni... ahogy az "igen" c. beletörődést is... a segítség végleges elmaradása akkor sanszos, ha erre nem egyforma a válaszotok, tehát arra tud következtetni, hogy a lánya esküvőt szeretne, csak te nem veszed el...

2014. nov. 10. 15:04
 24/40 A kérdező kommentje:

A házasság attól lesz több, mint egy papír, ha a házasulók hisznek benne. Mi nem hiszünk benne. Ha összeházasodnánk, az a házasság kigúnyolása lenne, hiszen nekünk semmit nem jelent. Csak muszájból tennénk.

Házassággal vagy a nélkül, szívesen aláírnám hogy semmi közöm a pénzéhez.

De valószínűleg az lesz, hogy hitelt veszünk fel. Szerencsére nem kell sok, van spórolt pénzünk. Mindenképpen össze fogunk költözni a barátnőmmel.

2014. nov. 10. 15:06
 25/40 A kérdező kommentje:
Vagyis már most is együtt élünk, szóval nem összeköltözés lesz, hanem közös otthon teremtése.
2014. nov. 10. 15:10
 26/40 anonim ***** válasza:
46%
22 - es vagyok. Nem mondom, hogy apuka feltétele szép dolog, de tekintve hogy jogos, az egyetlen amit tehettek, hogy elutasítjátok. Én házasságpárti vagyok, de őszintén szólva én sem hagynám hogy ilyen szinten beleszóljanak az életembe. Akkor inkább élek 40 m2 - en, ha kell albérletben, de nem tudnék azzal a tudattal együtt élni, hogy más döntsön az életünkről.
2014. nov. 10. 15:18
 27/40 anonim ***** válasza:
26%
Ez annyira várható volt, hogy a legtöbb házasságpárti majd a jószívű atya jól megalapozott döntésének fogja tartani ezt a kis "lökést", amivel a "helyes" útra akarja terelni a fiatalokat..:D Tisztelet a kivételnek. Az apa pont a saját példájából tudja, hogy nem bízhat a férfiakban. Az ígéretével próbálja sakkban tartani, de valójában a férfinak nem ígér semmit: a pénz a nőé lenne akkor is, ha elválnak, és akkor is, ha össze sem házasodnak. A lánya ajándékot kap, ha elveteti magát. Feltételezem a saját élete alapján úgy véli, egy nő minden körülmények között esküdni akar, még akkor is, ha a férfi nem. Ráadásul ha sikerül a szabad akaratot megtörni, onnantól kezdve egyrészt irányíthatóbb lesz, másrészt bármikor fel lehet hozni, hogy ugyan hol lennének az ő segítsége nélkül.. Ez az ajándék minden, csak nem önzetlen, és nem hátsó szándék nélküli. Már az ajándékozás előtt ő döntene egy fontos kérdésben, azt követően pedig az ajándék jogán kívánna beleszólni az ügyekbe. Hiszen ő jól tudja, a férfiakban nem lehet bízni (ami szerintem nem igaz, de ő konkrétan magából indul ki), viszont ő apaként vigyázni fog a lányára, hogy egy semmirekellő egy haja szálát se görbíthesse, ha rajta múlik. Ameddig a barátnőd nem téged választ, addig az ő pici lánya marad, akit saját akarat szerint próbál terelgetni. Az ajándékot illedelmesen vissza kell utasítani. Ha pedig ezzel sikerül gátat vernie közétek, elérte a célját, és valóban nem is gondoltátok komolyan a közös életet.
2014. nov. 10. 15:29
 28/40 anonim ***** válasza:
22%
Mióta vagytok együtt? Ha már 2-3éve,és most költöztök össze,még nem kell a házasság.Ellenben élettársi kapcsolatot bejegyezhettek és akár szerződést is írathatsz a barátnőd apjával a pénzről.
2014. nov. 10. 16:10
 29/40 anonim ***** válasza:
76%
Ja. Bejegyzett élettárs... ezen röhögnöm kell. Ha már csinálnak papírt, miért ne házasodnának össze?
2014. nov. 10. 16:17
 30/40 anonim ***** válasza:
40%

Nem jogos. Nő létemre baromira szégyellném egész hátra lévő életembe, hogy azért vettek el mert muszáj volt apám pénze miatt nem azért mert elakartak venni.

Oké te nem vagy családtag ne is neked segítsen hanem a saját gyerekének. Ez a segítség úgyis különvagyona marad a lánynak, szóval hülye indok ez is.

2014. nov. 10. 17:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!