A barátnőm családja csak akkor segít minket anyagilag, ha összeházasodunk - szerintetek ez jogos?
Barátnőm apukája minden gyerekének tett el pénzt életkezdéshez. Mi most összeköltöznénk a barátnőmmel, de azt mondta csak akkor adja oda a pénzt, ha elveszem a barátnőmet, ezzel is jelezve, hogy komolyan gondoljuk.
Egyikünk sem akar házasodni, egyikünk sem hisz benne. A barátnőmet ugyanúgy meglepte a dolog, mint engem. Főleg, mert az apja 3x elvált, szóval az ő szájából elég hiteltelen a dolog.
Jogos.
Mit nem hisztek a házasságban? Két ember elhatározása kell hozzá, és hogy tegyenek érte, akkor jó a házasság.
De ez ugyanúgy vonatkozik a párkapcsolatra. Akkor felesleges párkapcsolatban élned, hisz sokan szakítanak, ergo nem érdemes párkapcsolatban élni.
Egyetértek a barátnőd apjával. Akkor adja oda, ha komoly a kapcsolat, vagyis fel meritek vállalni jogilag is. Ha nem meritek, akkor oldjátok meg saját pénzből. Az ő pénze, az ő döntése.
A barátnőm pont az apja miatt nem hisz benne, többek közt.
Az én szüleim 30 éve élnek boldogan házasság nélkül.
Hát akkor vedd el, ennyi, és tiétek a pénz. A házasságkötés ingyenes, fizetni csak a felhajtásért kell.
Ma már nem bonyolult egy válás, ha nem akarnátok tovább együtt lenni, mint a mellékelt ábra is mutatja, az öreg is háromszor megtette.
Biztosra akar menni. Nem bízik benne, hogy te van a lánya igazi párja.
Valószínűleg aggódik, hogy odaadja a pénzt, a kapcsolatotok egy-két éven belül véget ér. Aztán amikor az igazi, életre szóló párjára rátalál, akkor már nem tud nekik segíteni.
Persze, ha összeházasodnátok, abból is lehet bármikor válás.
Szóval szerintem igazából veled van baja. Valószínűleg nem téged képzelt el a lánya mellé. Vagy nem tetszik neki valami, ahogy viselkedsz vele.
Egyébként nem kötelessége segíteni.
Szerintem te ne szólj ebbe bele semmiképp, a barátnőd beszélje meg az apukájával, te maradj ki belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!