Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátnőm családja csak...

A barátnőm családja csak akkor segít minket anyagilag, ha összeházasodunk - szerintetek ez jogos?

Figyelt kérdés

Barátnőm apukája minden gyerekének tett el pénzt életkezdéshez. Mi most összeköltöznénk a barátnőmmel, de azt mondta csak akkor adja oda a pénzt, ha elveszem a barátnőmet, ezzel is jelezve, hogy komolyan gondoljuk.

Egyikünk sem akar házasodni, egyikünk sem hisz benne. A barátnőmet ugyanúgy meglepte a dolog, mint engem. Főleg, mert az apja 3x elvált, szóval az ő szájából elég hiteltelen a dolog.

2014. nov. 10. 12:59
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
92%

Mit takar az összeköltözés? Ha lakásvásárlást akkor beszéljétek meg a tulajdonjogi arányokat, mindenki arányosan annyi %-ot kapjon amennyit beletesz, és így a barátnőd apukájának pénze a lányáé marad.

Amúgy szerintem érthető, vszeg magából indul ki, volt már biztos a 3 válása alatt olyan ami miatt ezt így kigondolta:)

2014. nov. 10. 13:34
 12/40 A kérdező kommentje:
Én belemennék, hogy írjunk ajándékozásit vagy bármit, nem a pénzre hajtok. De az neki nem elég.
2014. nov. 10. 13:43
 13/40 anonim ***** válasza:
45%
A saját pénzével azt tesz, amit akar, szóval jogos, ha nem kaptok, beleszólni az életetekbe viszont nem jogos. Nagy fokú bizalmatlanság süt az ügyből. Ő képtelen elköteleződni, hiába mondta ki háromszor az igent, szóval ne gondold, hogy számára értéke van az esküvőnek, valószínűleg azzal is tisztában van, hogy a lánya sem olyan házasodós-fajta. Egyszerűen nem hisz benne, hogy együtt fogtok maradni. Ha elvennéd a lányát, az pedig arról győzné meg, hogy csak a pénze kell neked: utolsó haszonleső senki lennél a szemében. A házasságról szintén tudja, hogy mennyire nem jelent garanciát a jövőre, szóval a teszt lényege csupán annyi, féltek-e az elköteleződéstől annyira, hogy elmeneküljetek egymástól a házasság kényszerére, vagy házasodtok-e pénzért. Jelen esetben ha elveszed kényszerből, azzal magadat írod le, ha viszont együtt maradtok boldogak, hosszú ideig, esküvő nélkül, akkor előbb-utóbb talán komolyan fogja venni a kapcsolatotokat. Éljetek úgy, ahogyan nektek jó, nem szorultok másokra, és ne is azért adjanak, mert úgy éltek, ahogyan mások akarják.
2014. nov. 10. 13:46
 14/40 anonim ***** válasza:
14%
Egyébként tudomásom szerint akkor is a nőé lenne a pénz, ha elvennéd (saját vagyon, amit neki ajándékoznak). Ez tényleg csak egy zsaroló momentum a dologban.
2014. nov. 10. 13:47
 15/40 anonim ***** válasza:
83%
Jogos. Mindenki azt kezd a pénzével amit akar, annak ad belőle és olyan feltételekkel ahogy akar. Maximum akinek adja az így vagy úgy nem fogadja el. Ha nem támogat benneteket, akkor oldjátok meg ketten az életet. A legtöbb fiatal pár így van ezzel. Mármint hogy semmilyen támogatást nem kap a családtól. Semmi gond ezzel.
2014. nov. 10. 13:48
 16/40 anonim ***** válasza:
73%

Még az is lehet, hogy a saját tapasztalatainak leszűrődése ez a feltétel.

De hát miért pályázol egy meglett férfi ember pénzére?

2014. nov. 10. 13:55
 17/40 anonim ***** válasza:
63%

"csak akkor adja oda a pénzt, ha elveszem a barátnőmet, ezzel is jelezve, hogy komolyan gondoljuk.

Egyikünk sem akar házasodni, egyikünk sem hisz benne."

Hát akkor lassan kénytelenek lesztek hinni benne.:) Jogos ha fater nem dobja oda fél élete spórolását a lánya kúrópartnerének. Akármelyik nap beállíthat, hogy bocs, apa, szakítottam Petivel. Egy házasság azért több ennél, de ahogy látom tapasztaljátok a bőrötökön.

2014. nov. 10. 14:00
 18/40 A kérdező kommentje:

Ha házasodunk, akkor talán nem állíthat be hogy "apa, elváltunk"? Egy fenét.

Sőt, a baráti-haveri körben inkább azt látom, hogy elválni könnyebb, mint szakítani. Válásnál minden feleződik, minden egyszerű. Szakításnál bizonyítani kell ki mit vett, számlákat meg tanukat felkutatni, apaságit előhalászni stb.

Egyikünknek sem ez az első komoly kapcsolata. Együtt tervezzük az életünket, ez nem függ a hazásságtól.

2014. nov. 10. 14:09
 19/40 anonim ***** válasza:
92%

Lehet nem fog tetszeni,amit írok,de szerintem jogos és a házassági szerződést is szorgalmaznám az apa helyében...

Írhatnám azt,ha lesz gyereked,majd megtudod,de nem írom,mert nekem sincs,mégis megtanultam.

2014. nov. 10. 14:27
 20/40 anonim ***** válasza:
100%

"Válásnál minden feleződik, minden egyszerű."

Ez nem így van, mert ami a barátnőd/feleséged különvagyona, az nem feleződik. Ez így van apától kapott lakással is.

2014. nov. 10. 14:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!