A barátnőm családja csak akkor segít minket anyagilag, ha összeházasodunk - szerintetek ez jogos?
Barátnőm apukája minden gyerekének tett el pénzt életkezdéshez. Mi most összeköltöznénk a barátnőmmel, de azt mondta csak akkor adja oda a pénzt, ha elveszem a barátnőmet, ezzel is jelezve, hogy komolyan gondoljuk.
Egyikünk sem akar házasodni, egyikünk sem hisz benne. A barátnőmet ugyanúgy meglepte a dolog, mint engem. Főleg, mert az apja 3x elvált, szóval az ő szájából elég hiteltelen a dolog.
Mit takar az összeköltözés? Ha lakásvásárlást akkor beszéljétek meg a tulajdonjogi arányokat, mindenki arányosan annyi %-ot kapjon amennyit beletesz, és így a barátnőd apukájának pénze a lányáé marad.
Amúgy szerintem érthető, vszeg magából indul ki, volt már biztos a 3 válása alatt olyan ami miatt ezt így kigondolta:)
Még az is lehet, hogy a saját tapasztalatainak leszűrődése ez a feltétel.
De hát miért pályázol egy meglett férfi ember pénzére?
"csak akkor adja oda a pénzt, ha elveszem a barátnőmet, ezzel is jelezve, hogy komolyan gondoljuk.
Egyikünk sem akar házasodni, egyikünk sem hisz benne."
Hát akkor lassan kénytelenek lesztek hinni benne.:) Jogos ha fater nem dobja oda fél élete spórolását a lánya kúrópartnerének. Akármelyik nap beállíthat, hogy bocs, apa, szakítottam Petivel. Egy házasság azért több ennél, de ahogy látom tapasztaljátok a bőrötökön.
Ha házasodunk, akkor talán nem állíthat be hogy "apa, elváltunk"? Egy fenét.
Sőt, a baráti-haveri körben inkább azt látom, hogy elválni könnyebb, mint szakítani. Válásnál minden feleződik, minden egyszerű. Szakításnál bizonyítani kell ki mit vett, számlákat meg tanukat felkutatni, apaságit előhalászni stb.
Egyikünknek sem ez az első komoly kapcsolata. Együtt tervezzük az életünket, ez nem függ a hazásságtól.
Lehet nem fog tetszeni,amit írok,de szerintem jogos és a házassági szerződést is szorgalmaznám az apa helyében...
Írhatnám azt,ha lesz gyereked,majd megtudod,de nem írom,mert nekem sincs,mégis megtanultam.
"Válásnál minden feleződik, minden egyszerű."
Ez nem így van, mert ami a barátnőd/feleséged különvagyona, az nem feleződik. Ez így van apától kapott lakással is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!