Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akinek esetleg 3 vagy több...

Akinek esetleg 3 vagy több gyermeke van, hogyan találta meg az "arany közép utat", hogy boldog legyen? Van egyáltalán ilyen?

Figyelt kérdés

lehet nem ide kellett volna írnom a kérdést,de nem tudtam melyik helyen lenne a jobb, így hát ide írtam!

nemsokára megszületik a 3. gyerekem és érdekelne,hogy akinek 3 vagy több gyermeke van annak,hogy sikerült minden elvárásnak megfelelnie,hogyan teltek/telnek a mindennapok?hogyan tudnám minden időmet úgy beosztani,hogy reggel ovi a két nagyobbnak (kb fél óra innen az ovi)és a kicsi is,hogy időben hazaérjek főzni és fél 1-re visszamenjek az oviba a gyerekekért,kitakaritsak, és ne fáradjak el teljesen estére,hogy a férjemmel is tudjak foglalkozni ?hogyan sikerül/sikerült munkát találni a gyerekek mellett,egyáltalán sikerült e?Tudok e majd a gyermekeim mellet még tanulni,egyáltalán mikor,,mennyi idősek lesznek amikor már lesz elég idő arra,hogy tanuljak?Mikor tudok magamra is időt szánni majd?Hogyan tudok majd a férjemmel,a gyerekeimmel,a háztartással és ha egyáltalán találok munkát akkor azzal is foglalkozni,úgy hogy az mindenkinek jó legyen?Mi az arany közép út,hogy mindenki boldog legyen?

jézusom!Én nagyon tartok ettől.Bocsi a rengeteg kérdésért,de ez csak az elsődleges kérdéseim,a többit most hirtelen le sem írom....annyi mindentől tartok.főleg mivel a férjem 3 szakban jár dolgozni,nagyszülők segítségnek nincsenek.félek a munka miatt is,mivel anno nem tudtam tanulni a "szüleim miatt"...hogy hogy tudok mindent időben megcsinálni,hogy jó legyen...nektek ez hogy sikerül/sikerült?légyszi válaszoljatok minél többen,érdekelne kinek mi hogy ment/megy?!köszi szépe előre is!

2010. jan. 27. 14:00
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
71%

Nekem a nagyot a férjem viszi reggel, így ő már 6.15-kor kel (én keltem), öltöztetem és 3/4 7-kor indulnak az oviba.

A párod éjszakásból hazajövet és délutános műszakban is elviheti a nagyokat, csak ha délelőttös, akkor kell összeszedni mindenkit, az már nagy segítség. Te összekészíted, csak kocgojon el velük. Tessék neki is besegíteni, ne hagyd magad ebben sem!

Óvónénik nekem azt is meg akarták magyarázni, hogy tavaszi/őszi/téli/nyári szünetben (ami totál jogellenes, be se zárhatnának, max. 2 hétre egy évben... de mindegy) nem vihetem az összevont oviba a gyerekemet, mivel otthon vagyok. Ilyen szintén nincsen, tehát megint koppantak. Volt, hogy a gyerekm volt tök egyedül, de nagyon jól érezte magát, mert csak vele foglalkoztak :-)) És nagyon kedvesek voltak.

Emberből vannak, hát próbálnak átverni téged, hogy kevesebb gondjuk legyen. Mondjuk ha ilyen a hozzáállása az óvónőnek, én másik csoportot keresnék, ha lehetséges. Milyen lehet a gyerekkel...

2010. jan. 27. 15:07
 22/32 anonim ***** válasza:
75%

Ha a párja 3 műszakban dolgozik akkor ne várjuk már el tőle, hogy reggel dög fáradtan még Ő vigye el a gyerekeket az oviba.

Nekem is 3 gyerekem van, nem kell túllihegni ezt az egészet.

Simán megfőztem,kimostam( nem autómata mosógéppel), kivasalltam, takarítottam, és napi sok-sok órát játszottunk, sétáltunk ....stb

2010. jan. 27. 15:36
 23/32 anonim ***** válasza:
88%
Ha azt hazudja hogy dolgozik és felveszik a ygerekeit egész napra az oviba azzal lehet hogy olyan gyerek elöl veszi el a helyet akinek a szülei tényleg dolgoznak :S
2010. jan. 27. 15:38
 24/32 A kérdező kommentje:
nem várom el tőle,mondta is neki már,hogy megoldom majd valahogy csak akkor segítsen ha tényleg kell és nem tudom megoldani egyedül.egyébként ő maga ajánlotta,hogy elviszi őket amikor épp ráér,hogy ne kelljen a legkisebbet azért elcibálni,hogy el tudjam vinni a nagyobbakat.
2010. jan. 27. 15:57
 25/32 anonim ***** válasza:
73%

Egyszeru, gyors eteleket fozzel majd.

A ferjed segitsen amibe csak tud!!! Ebben legyel kemeny vele.

A gyerekeknek jo lenne ha 4-ig ovi lenne.

Esetleg ha a kicsi 1 eves lesz, add be bolcsibe es keressel munkat.

2010. jan. 27. 16:07
 26/32 anonim ***** válasza:
40%

Nem értelek benneteket.

Miért lenne jó/jobb a két nagynak egész nap az oviban?

Vagy az anyukának lenne jobb?

Ügyes időbeosztással minden megoldható :)

2010. jan. 27. 16:11
 27/32 anonim ***** válasza:
69%

Nem értem miért kell 3 gyerek ha ilyen problémáid vannak. Nem kötelező és senkinek fájt volna ha csak 1 van vagy 2...

Amúgy mi 4-en vagyunk testvérek és anyukám még dolgozottt is mellettünk de azért jól ment neki.. De mondom ez nem kötelező dolog és senki nem nézett volna le ha te csak két gyerekkel vagy eggyel tudsz maximálisan foglalkozni.

2010. jan. 27. 16:40
 28/32 anonim ***** válasza:
67%
Azért ez nem így van, hogy ha azt mondja hogy dolgozik, akkor elveszi más elől a helyet, hiszen már úgyis járnak oviba a gyerekek. Tehát a hely már így is úgy is be van töltve. Csak délutánra nem viszi a gyerekét senki, olyat szokta, hogy csak délelőttre. De olyan nincs, hogy valakinek a gyereke délelőtt jár, másé meg délután és akkor az olyan, mintha egy gyerek lenne.
2010. jan. 27. 16:46
 29/32 anonim ***** válasza:
50%

Egyrészt: nem veszi el a helyet senki elől, hiszen felvették az óvodába, joga van oda járni.

Épp ezért nem is kell hazudni, hogy dolgozik, ugyanis SEMMI közük hozzá, hogy anyuka mit csinál egész nap. A gyerek oda jár, ennyi közük van bármihez is, kötelesek egész nap ellátni, gondozni. Ezért kapják a pénzt állam bácsitól, amit én fizetek be adóban. (Meg mindenki más persze, aki legálisan dolgozik és adózik...)

Másrészt: az én gyerekemnek azért jó egész nap az oviban, mert igényli a vele egykorú gyerekek társaságát, szocializálódik. Ovi után sokszor jönnek hozzánk csoporttárs gyerekek, vagy megy az enyém hozzájuk, mert egész nap nem sok idő van az oviban a játékra. Ha ismered, mit csinálnak ott, akkor ezt tudod.

Harmadrészt: nem túldramatizálja, tanácsokat kért, amit nem adtál neki, csak "oktatsz".

Negyedrészt: apuka miért is ne segíthetne be??? Neki nem a gyerekei talán? Anyuka 8 óra után leteszi a cuccot és hátradőlve pihen? Hát nem, a gyerekek gondozása, ellátása 24 órás feladat. Ha valaki ebből kilép 8 órára, hogy máshol teljesítsen, attól hazaérve pont annyi dolga van a gyerekekkel, mint annak, aki ebben a 8 órában is folyamatosan intézte a gyerekek, a ház, család dolgait. Nincs különbség. Szóval nagy butaság lenne reggel a kicsit, újszülöttet azért kirángatni az ágyból, hogy apának ne kelljen segítenie, mert ő már dolgozott 8 órát. Természetesen apának biztosítani kell a megfelelő alvásidőt, mint ahogy anyuka számára is biztosítani kell azt. De ennyi. A maradék időben számára is ott a család, nem csak anyuka létezik.

2010. jan. 27. 17:08
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Án is 3 gyeeket neveltem munka mellett.Jó beosztással piehésre is juthat időd.

A picit két szopi között hagyd a kisábúgyában.Ha sír,akkor se vedd fel,nem lesz tőle baja,és néhány nap alatt megszokja a rebdet.Te pedig tudod addig is végezni a munkádat.A szopik között hagyj eltelni legalább 2-3 órát.Neki is kell a pihenéd.Éjjel ne szoptasd.Ha nagyon sír,ne vedd fel,csak sötétben szólj hozzá halkan néhány szót.Ezt is hamar megszokja,és átalussza az éjszakát.

Később sem kell állandóan dajkálgatnod,attól nem leszel jobb anya,ha magadhoz szoktatod,csak neked nem lesz semmire időd,és ő sem tanil meg ön álló lenni.

A nagyobb gyerekeket pedig szoktasd rá a rendre.Este vacsora előtt pakoljatok el minden játokat,amíg kicsik közösen,utána már egyedül is megteszikA férjed is vond bele az otthoni munkákba.Már az is segítség,ha a gyerekekkel foglalkozik.

Takarítást,mosést,vasalást ne hétvégére tedd,amikor mindenki otthon van,haeónem másik napra.Akkor nyugodtabban tudod csinálni.

Főzni sem kell mindennap.Tarts hetenként egy főző napot,és főzz többféle ételt,amit lefagyaszthatsz.

Vegyél egyszerre több húst.Készíts nagyobb adag pörköltet, nokedlit,sült húst.Rántott húst bepanírozva lefagyaszthatod.Vegyél darálthúst 2-3 kg-ot.Csinálj egyrészéből fasírozottat,süsd ki,A többiből csinálhatsz milánói makarónit,paradicsomos húsgombócot.Főzhetsz székelykáposztát.Rakott zöldbabot,vagy karfiolt Rizs is fagyasztható.Majdnem minden ételt lelehet fagyasztani,cak a főzelékeket és a krumplis ételeket nem.

Leveseket is lelehet fagyasztani,Műanyag dobozba fóliát teszek,bele a levest,ha megfagyott,akkor kiveszem a dobozból,és úgy tárolom továbbb.

Amit lehet,zacskóan teszek el,Ha frissen főzök,akkor ha marad egy adagra való,azt is lefagyasztom.Ha több egyadagos étel van,akkor egy "maradékos " napot tartunk,és mindenki válogathat.

Így akkor is tudunk mit ennei,ha éppen nincs időm főzni,és csak körítést kell készítenem.Vagy főzeléket kell főznöm.

Hidd el,hogy ezzel a módszerrel sok időt lehet megtakarítani.Íg maard időd,hogy délutánonként játsz a gyerekekkel,vagy sétálj a picivel.Egy idő után már a tanulásra is jut időd.

2010. jan. 27. 22:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!