Akinek esetleg 3 vagy több gyermeke van, hogyan találta meg az "arany közép utat", hogy boldog legyen? Van egyáltalán ilyen?
lehet nem ide kellett volna írnom a kérdést,de nem tudtam melyik helyen lenne a jobb, így hát ide írtam!
nemsokára megszületik a 3. gyerekem és érdekelne,hogy akinek 3 vagy több gyermeke van annak,hogy sikerült minden elvárásnak megfelelnie,hogyan teltek/telnek a mindennapok?hogyan tudnám minden időmet úgy beosztani,hogy reggel ovi a két nagyobbnak (kb fél óra innen az ovi)és a kicsi is,hogy időben hazaérjek főzni és fél 1-re visszamenjek az oviba a gyerekekért,kitakaritsak, és ne fáradjak el teljesen estére,hogy a férjemmel is tudjak foglalkozni ?hogyan sikerül/sikerült munkát találni a gyerekek mellett,egyáltalán sikerült e?Tudok e majd a gyermekeim mellet még tanulni,egyáltalán mikor,,mennyi idősek lesznek amikor már lesz elég idő arra,hogy tanuljak?Mikor tudok magamra is időt szánni majd?Hogyan tudok majd a férjemmel,a gyerekeimmel,a háztartással és ha egyáltalán találok munkát akkor azzal is foglalkozni,úgy hogy az mindenkinek jó legyen?Mi az arany közép út,hogy mindenki boldog legyen?
jézusom!Én nagyon tartok ettől.Bocsi a rengeteg kérdésért,de ez csak az elsődleges kérdéseim,a többit most hirtelen le sem írom....annyi mindentől tartok.főleg mivel a férjem 3 szakban jár dolgozni,nagyszülők segítségnek nincsenek.félek a munka miatt is,mivel anno nem tudtam tanulni a "szüleim miatt"...hogy hogy tudok mindent időben megcsinálni,hogy jó legyen...nektek ez hogy sikerül/sikerült?légyszi válaszoljatok minél többen,érdekelne kinek mi hogy ment/megy?!köszi szépe előre is!
Miért fél1-re mész a gyerekekért az oviba?
Nem lehetne pl 3-ra vagy 4-re? Addig sem lennének "láb alatt", érted, hogy gondolom. Nem rosszallásból!
Addig is "csak" 1-re kellene figyelned. Amúgy ahogy nőnek a gyerkőcök úgy lehet őket is bevonni a dolgokba, saját szoba rendbentartása, stb.
a szervezésen nagyon sok múlik és a rendszerességen.
mivel "sokan" vannak, a gyerekeket is arra kell szoktatni, hogy maguk után rendet tegyenek, ha kicsit nagyobbak segítsenek be a háztartásba. amig kicsik a gyerekek, nem nagyon tudsz majd tanulni, vagy éjszaka, miután "feleség" is voltál.
ne akarj egyszerre sok dolgot csinálni. nem tudsz addig tanulni amig otthon vagy a picivel, hogy utána csak a munkára kelljen koncentrálnod (meg az összes többire)!
Három gyermeket nevelek,neveltem.A legidősebb már családot alapított. Nem könnyű,de leginkább a kamaszkorban volt nehéz.Egy fiú a három közül,ő vele többet kell foglalkozni,ráadásul 15-18-ig nagyon apafüggők a fiúk...
Sokkal könnyebb a főzés, takarítás,mosás része a dolognak.
Ügyelj rá,hogy mindig szakíts időt a pihenésre.Ha tudsz úszni ,szoptatás után kezdj el uszodába járni.Sétálj sokat,mindenhová előbb indulj 10 perccel,ne legyen rohanás az életetek. Este a meleg vacsi mellé ne tálald a férjednek a problémákat:-),nagy részük nélküle is megoldódik.Erőt,sok örömöt és kitartást kívánok neked.
A 14:15-ös kimondottan bosszantó. A saját családtagjaidat is olyan dolgokkal terheled amin már nem lehet változtatni?
Ilyen embernek két gyerek is sok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!