Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, ha egy...

Mit gondoltok arról, ha egy leszbikus pár gyereket vállal?

Figyelt kérdés
Nemrég találkoztam egy olyan nővel, akinek pár hónapja született gyereke és a barátnőjével közösen vállalták. Én, mint "laikus", azt mondanám, hogy szívük joga gyereket vállalni, hisz egy leszbikus nő is vágyhat gyermekre, azonban kíváncsi vagyok, hogy mások mit gondolnak erről. Olyan boldognak tűnt és nem is gondoltam volna, hogy mi a helyzet.
2010. jan. 26. 13:33
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:
Gondolom, mesterséges megtermékenyítéssel született vagy nem tudom. Igazából számomra azért volt furcsa, mert a lány (még fiatal, olyan 25-26 körüli) egyáltalán nem az a férfias nő típus és ha nem mondja, hogy neki barátnője van, eszembe sem jutott volna. Azért ihletett meg a kérdés, mert komolyan elgondolkodtam, hogy ha egy ilyen kedves, szép lánynak születik gyereke és azt egy másik nővel vállalja, akkor mennyi rosszindulatú megjegyzés érheti majd a jövőben csak azért, mert "más". Nekem sincs semmi bajom a melegekkel, egyedül a felvonulást nem kedvelem, de most ez a gyerekvállalás téma elgondolkodtatott, mert azért elég sok akadállyal kell még megküzdeniük szerintem és képesek bevállalni, mert szeretik egymást és így tervezik az életüket, szóval ez azért kicsit szomorú is.
2010. jan. 26. 13:50
 12/44 anonim ***** válasza:
15%
Szerintem egy egyedülálló se fogadjon örökbe. Lehet lepontozni.
2010. jan. 26. 13:50
 13/44 anonim ***** válasza:
59%
én is a lombikon gondolkodtam, de az se olyan, hogy "jónapot kívánok, szeretnék egy babát!". Csak akkor lehet, ha "bizonyíthatóan" nincs más megoldás, legalábbis Mo-on. Vagy nem jól tudom?
2010. jan. 26. 13:53
 14/44 anonim ***** válasza:
75%

Nekem semmi bajom a leszbikusokkal, viszont a gyerek érdekében azt hiszem,az rossz ötlet, nagyon rossz. Nem azt mondom ezzel, hogy ők képtelenek felnevelni egy gyereket, vagy bármi módon rosszul csinálnának valamit, hanem azt, hogy egy gyereknek a teljes és normális fejlődéséhez apára és anyára van szüksége(akik szintén normálisan nevelik, amire a mai világban kevés példa van).

Azt meg nem értem, hogy akarhat valaki egyszerre gyereket is meg azonos nemű társat is. Ha valakinek az azonos neműek tetszenek, és vele is akar élni, az kezdjen bele úgy a kapcsolatba, hogy biológiailag lehetetlen, hogy nekik vérszerinti gyerekük legyen és ezzel legyen tisztában.

Gyerekvállalásnál meg ne legyen önző, hanem fogadja el, hogy akkor tesz jót, ha nem tesz ki egy gyereket sem annak, ami majd rá vár egy ilyen családban.

2010. jan. 26. 13:53
 15/44 anonim ***** válasza:
nyugodtan lepontozhatsz, marhára nema pontok miatt vagyok itt.Miért is nem fogadhatnék egyedülállóként gyermeket örökbe, ha másképpen nem lehet?
2010. jan. 26. 13:54
 16/44 anonim ***** válasza:
44%

"Cseppet el vannak a mélyliberálisok tévedve! A természeti törvények szerint a gyermek egy hím és egy nőstény egyed kiváltsága. Ha valaki b|_|zeráns akar lenni, lelke rajta, de a gyerektől coki!Ez az élővilág megerőszakolása. Nem természetes, és helye nincs!

"

Undorítónak tartom. Minden gyermeknek joga van normális és természetes családi példát látni, és nem lehet ráerőszakolni, hogy ilyen beteg környezetben nőjön fel. Szerinted annak a gyermeknek egészséges lesz a személyiségfejlődése, meg a lelke? Lószart.."

Az is elgondolkodtató, hogy annak milyen lelkületű lesz a gyereke, aki ilyen kijelentéseket tesz, ergo melyik a rosszabb: a homoszexuális szülőkkel nevelkedő gyerek, vagy a gyűlöletre, mások elítélésére tanított gyerek?

2010. jan. 26. 13:56
 17/44 anonim ***** válasza:
64%
nem ítélem el a dolgot. ha két ember szereti egymást és a gyerek szeretetben, gondoskodásban nő fel, akkor nem lehet nagy baja. lehet, hogy előnyösebb az anya-apa felállás, a szerepek miatt de azért nézzük meg hány csonka család van , hány olyan kapcsolat van ahol esetleg valamelyik szülő üti vágja a gyereket, vagy egyszerűen csak megszülik a gyereket és utána nem is törődnek nagyon vele. szerintem ezek a dolgok sokkal nagyobb kárt okoznak a gyereknek mint egy azonos nemű pár.
2010. jan. 26. 13:56
 18/44 A kérdező kommentje:
Akit elhagy az apja kiskorában, azt is csak az anyja neveli egyedülállóként, még sem lesz belőle aberrált felnőtt szerintem.
2010. jan. 26. 13:57
 19/44 anonim ***** válasza:
ja, mármint téged lepontozni?nem pontozok sohs senkit sem le, mindenkinek megvan a saját véleménye, és amiért még nekem nem az a véleményem, nem pontozok le senkit
2010. jan. 26. 13:57
 20/44 A kérdező kommentje:
*mégsem
2010. jan. 26. 13:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!