Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Választás elé állított a...

Választás elé állított a párom. Mi lenne a helyes döntés?

Figyelt kérdés

Itthon a családba nem túl fényes a helyzet, sok a vita, a veszekedés. Páromat se nagyon kedvelik, pedig nagyon rendes ember. Fél éve vagyunk együtt, de a napokban választás elé állított. Vagy hozzá költözöm és itt hagyom a családot és mindent, vagy őt fogom elveszíteni. Nekem a párom jelenti az életemet, nem tudnám nélküle elképzelni a jövőmet. Anyukám súlyos beteg, ráadásul depressziós is. Nem tudnám itt hagyni,arra rámenne. Mégis mit csináljak?

20/L

2014. okt. 19. 09:03
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Anyukám cukorbeteg, illetve súlyos hasnyálmirigy beteg. Mamámmal élünk aki pedig súlyos szívbeteg. Apám elhagyta anyut, ráadásul egyke vagyok. Párom közel lakik hozzám, de ő is a szüleivel meg a tesójával él. Mondták, hogy oda mehetek bármikor, de nekem ez is fura lenne fél év után. Párom azonban nem hátrál vagy ő vagy a családom. Megkértem hogy adjon egy kis időt, változtassunk a dolgokon, de hát ő nem nagyon akar kompromisszumot kötni.
2014. okt. 19. 10:13
 12/25 anonim ***** válasza:
86%
Ja, hogy még csak nem is külön mennétek...Oda ne menj szerintem! Ha ő ilyen parancsolgatós, képzeld milyen lenne vele meg az anyjával egy fedél alatt!!!
2014. okt. 19. 10:15
 13/25 anonim ***** válasza:
63%

Kérdés az, hogy miért kellett ez a választás?

Lehet úgy nézni, hogy magához akar láncolni, és elszakítani a családtól, az nem szép dolog, fél éves kapcsolat meg nem kapcsolat még.

Viszont azt is láthatja, hogy neked rossz a családdal, vagy menekülnél ha tehetnéd, de nincs hova, így mehetnél hozzá is. Az hogy elköltözöl, nem jelenti azt hogy meg kell szakítani minden kapcsolatot a családoddal. Csak nem velük laksz, ennyi.

Bár összességében gáz ez a választásra kényszerítés, meg a "párom az életem" duma.

2014. okt. 19. 10:19
 14/25 anonim ***** válasza:
82%

Akárhonnan nézem, egyértelműen a családom. Oké, hogy ki kell repülni, oké hogy nem kell áldozatnak lenni.

De olyan pár nem kell, aki zsarol és ultimátumot ad. Egy jó párkapcsolatban melletted kellene állnia és segítenie, hogy te magad meghozd az életeddel kapcsolatos saját döntéseid. Ő ehelyett döntött helyetted és most zsarol, senkire nem gondolva, csakis magára. Az, hogy veled vagy anyukáddal mi lesz, őt egy cseppet sem érdekli. Ez pedig nem a jó partner ismérve.

Megértem, hogy ragaszkodsz a párodhoz, hiszen úgy érzed, hogy tőle kapsz csak valami jót, a családodban pedig csak vita van. De hidd el, ennél a helyzet csak rosszabb lesz, ha engedsz neki.

Én már kicsit idősebb vagyok, túl néhány komolyabb kapcsolaton, különféle problémákkal. Tudom, hogy az első komolynál bármit megtettem neki, amit csak akart. Nem tudtam elképzelni, hogy ha őt elveszítem, lehet utána más.

Pedig lett! Sőt sokkal jobb lett. Olyan, amilyet el se tudtam képzelni előtte.

Szerintem hagyd ott ezt a pasit. Hidd el, fogsz találni olyat, aki nem akarja megszabni, mit csinálj, hanem segít, hogy együtt megoldjátok a dolgot.

2014. okt. 19. 10:22
 15/25 anonim ***** válasza:
87%

" Páromat se nagyon kedvelik, pedig nagyon rendes ember. "

Ennyi információ alapján a "nagyon rendestől" elég messze van. Nem hagynám a helyedben, hogy zsaroljon.

2014. okt. 19. 10:22
 16/25 A kérdező kommentje:
Megértem a páromat is, hogy elege lett abból, hogy fél éven keresztül úgy táncoltunk ahogy a család fütyült. Mindig rohannom kellett haza, mert mi lesz ha későn érek haza, anya nem szól hozzám, kiabál stb. Hibás vagyok ebben tudom, de féltem anyát is, hiszen a családból csak rá és a nagymamámra számíthatok. Szeretem a párom, nagyon, de nem várhatja el tőlem, hogy ilyen döntést hozzak fél év után. Mondtam neki hogy úgy is szeretnék hozzá költözni pár hónap múlva, max fél év, de ő már most csomagoltatna velem. Felvetettem neki azt a témát, hogy mi lenne akkor ha munka után hozzá mennék haza (8-tól 4-ig dolgozom) és ott is aludnék heti több alkalommal. Próbáljuk ki milyen lesz. Ő nagyon jól tudja ha elköltözöm otthonról sem lesz jobb a helyzet, mert akkor is aggódni fogok, hogy mi van otthon, pláne úgy hogy egyik napról a másikra fogom magam és összecsomagolok.
2014. okt. 19. 10:29
 17/25 anonim ***** válasza:
84%
A szüleivel meg a tesójával él? Akkor meg hova ugrál, gondolom még ő is valami huszonéveske... vagy nem bírják a rezsit és kell még egy kereső? Mondjad neki majd akkor ugráljon ha lesz saját lakása, jövőképe de addig ne próbaljon meg elszakítani a családodtól.
2014. okt. 19. 10:31
 18/25 anonim ***** válasza:
74%
Kidobnám a p*csába. Semmi joga nincs választás elé állítani.
2014. okt. 19. 10:47
 19/25 anonim ***** válasza:
66%

Nem akar "már" kompromisszumot kötni? Pedig gondolom, fél év alatt ez az első nagyobb problémátok... Az ezzel a hozzáállással érdekes együtt élés lenne. A párkapcsolatnak / együtt élésnek a kompromisszum az alapköve... Ezek szerint a párod sem anyagilag sem szellemileg nem érett meg arra, hogy "kirepüljön otthonról"...

Maradj a családoddal! Ne engedj egy ilyen ultimátumnak!

2014. okt. 19. 10:49
 20/25 anonim ***** válasza:
47%

A kiegészítésed alapján talán tényleg nem a legjobb ötlet a pároddal, a párod családjával való összeköltözés így.

Még azt, hogy egy komoly kapcsolatban összeköltöztök, mondjuk anyukádhoz közel egy albérletben, vagy ha úgy álltok anyagilag, akkor elkezdtek gyűjteni egy lakásra, megérteném.

De így hülyeség a párod részéről.

2014. okt. 19. 10:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!