Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Öcsémmel és barátnőmmel...

Öcsémmel és barátnőmmel albérletből visszaköltöztünk, hogy apám lakását ne árverezzék el. Apám összeveszett barátnőmmel és elküldte. Elmehetünk albérletbe vagy féléven belül saját lakásba. Mi lenne a helyes döntés?

Figyelt kérdés
Anyám alkoholista, apám munka és felelősség kerülő. Természetesen mindkettejüknek próbáltunk gyerekként és felnőttként is segíteni, sikertelenül. Apám nem foglakozik semmivel 60 éves évesen egész nap számítógépes játékokkal játszik. 17 éves koromban már nyári munkákból vettük az ételt, majd a számlákat is öcsémmel fizettük. Emellett kisebb korunkban állandóan vert, pl. mert Ő letörölt egy számítógépes játékot(!), majd ránk fogta és ezért durván elvert. Hozzáteszem ilyen dolgok, mint számla nemérdekli mai napig vagy 100 darab KIBONTATLANUL áll a szekrényben. Ezek miatt öcsémmel elköltöztünk albérletbe, barátnőm vidékről szintén odaköltözött. Soha olyan jól nem éltünk, mint akkor. Azonban apám felívott és segítséget kért, mert a tartozásai miatt el fogják árverezni a lakást. Mivel bármennyire is utálom, nem akartam, hogy elárverezzék a lakást, és öcsém is örököljön egy lakást, ezért felajánlottuk, hogy szerzünk 2 millió hitelt és kifizetjük a tartozását. Ez meg is történt, jelen pillanat fizetjük a havi 100.000 Ft törlesztést 2 éven keresztül. Ahhoz, hogy ezt fizetni tudjuk, úgy állapodtunk meg, hogy barátnőmmel és öcsémmel visszajövünk. Röviden, visszajövünk és mi törlesztjük az ő adósságát. Működött 2 hónapig. Összeveszett barátnőmmel (az barátnőm hibája volt, de az okot megértem, mert elviselhetetlen apám, disznóólat csinált a lakásból, konyha használhatatlan, stb.). Annyira durva volt a veszekedés, hogy kirakta barátnőmet. Szerencsére meg tudja oldani átmenetileg a lakhatást és tanulást. Közben kiderült, hogy apámnak van még egy további 1 milliós tartozása is. Amire csak az volt a válasz, hogy nem az ő hibája, hogy nem tudott róla... Nonszensznek, hogy MI fizetjük az Ő adósságát, és Ő szab feltételeket NEKÜNK. Abszurdum, hogy valaki idejön, hogy Ő ne kerüljön utcára, aztán Ő meg kiteszi az az utcára azt aki segített neki. Albérletbe eltudnánk menni,illetve van egy lakás vidéken, amit eladva Bp-en el tudnánk költözni. Természetesen, amik most jöttel 1 milliós számla tartozások, azzal se foglalkozik, azt se tudja kinek mennyivel tartozik. Anyám volt, hogy elitta azt a pénzt, amit öcsém beiratkozására szántunk, apánk minket vert meg, mert elrontotta a számítógépét, sokáig sorolhatnám még. Gyakorlatilag egész gyerekkorunkat elrontották, és most is mi fizetjük az ő tartozásukat, de ő meg utcára teszi azt aki segített neki...

2012. szept. 16. 17:28
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én megfognám a cuccaimat és valamikor korán reggel kilépnék a házból a kulcsot bedobnám a postaládába és elmennék onnan.

Ezt most komolyan mondom nem szabad hagynotok hogy elcsesszék az életeteket. A barátnődet mi okból vágta ki? Akár bevolt jelentve akár nem azért nem kellett volna. Oké hogy az apád meg segítesz neki de ő gondolom sosem segített nektek szerintem az lesz a legjobb hogy megmondod neki hogy oké jövőhónaptól fizesse ő a dolgait ti meg lépjetek le. Azért ha kiderült hogy még van 1 milla tartozás akkor az ugye az örökségre rámehet meg ha eddig felhalmozta a dolgokat most is felfogja. Szerintem az lesz a legjobb dolog ha fogjátok magatokat és leléptek onnan majd jogi úton lehet jobb lesz ha kizárjátok magatokat az örökségből. Tudom hogy ezt nem könnyű meg még is csak egy lakás de kitudja mi lesz ha a szüleitek elmennek és kitudja hogy mi fog majd rátok várni akkor nem csak a házat bukjátok majd hanem majd életetek végéig fizethetitek a sok adósságot. Egyik munkatársam nagyszülei most haltak meg és neki abba kellett hagynia a fősulit mert a szüleire rávertek egy halom adósságot és a bank tiltja a fizetésükből, és arra már nem futtya hogy a tanulását fizetni tudja hanem dolgozik helyette. Tudom ezt így nehéz elfogadni sajnos de valamit lépnetek kell ha nem akartok egy halom hitelt a nyakatokba amit még a gyerekeitek gyerekei is fizetni fognak majd.

Ha apád eddig nem volt hajlandó megváltozni akkor már nem is fog, nagyon vigyázzatok mert nem lesz ennek jó vége.

meg ha már a gyerekkorotokat is elcseszte ne hagyjátok hogy a további életeteket csessze el.

2012. szept. 16. 18:13
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát sajnállak titeket.eleve feltételekkel kellett volna visszamenni, de hogy őszinte legyek egy ilyen apának nem segítettem volna.kinek a nevén van a lakás? Rögtön át kellett volna irattatnotok, mert így csak fizettek aztán a végén ki tudja hogy a tiétek lesz e, ha még meglesz.
2012. szept. 16. 18:18
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen emberekhez eleve vissza sem mentem volna. Ha piára telik, hitelre, számlákra nem (nyilván nem véletlen fenyegeti őket a kilakoltatás), akkor maguknak köszönhetik, ahol tartanak. Én kínlódjam miattuk, mert ők tróger emberek? Hagytátok volna a francba őket!
2012. szept. 16. 18:23
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Vannak ilyen szulok.

A ferjemmel felvetettek harom milliot mikor 18 lett es mar dolgozott egy ideje, hogy felujitjak a furdot es majd ok visszafizetik.

Kiderult, hogy nem fizettek, elkoltottek az osszes penzt maig titok, hogy mire es a ferjemnek cimzett felszolitoleveleket is eltuntettek.Mara hat millio az adossag ferjem neven amit raterheltek az oroksegnek szant lakasra, elarverezesre var es a szulok azt akarjak, hogy befogadjuk oket.

Mondanom sem kell, hogy egy nagy lo**szt fogadjuk be oket.

Az ilyen emberektol el kell zarkozni, mert csak letaszitanak, hogy ok ket centit feljebb jussanak.Es az a legundoritobb, hogy a sajat gyerekuk laba alol huzzak ki a talajt.

Szakits meg veluk minden kapcsolatot kerdezo!

2012. szept. 16. 18:56
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Itt lenne az idő, hogy mindenki a maga dolgaiért vállalna felelősséget.

Nem a te dolgod, hogy édesapád szarik az életre. Hagyd ott, ne takarítsd a piszkát, mert csak magadat és a párkapcsolatodat teszed tönkre.

Nem látom hány éves vagy, de gondolom régóta megy a huzavona.

Fenyegesd perrel, hogy visszakapd a kölcsönt amit neki vettél fel.

Ők felnőtt emberek, külön élettel, itt az ideje, hogy elkezd a sajátod.

2012. szept. 16. 19:25
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Előttem azt hiszem mindent elmondtak, kutyából nem lesz szalonna.

Költözzetek el, és hagyjátok őket a fenébe, segíteni kell a szülőket egy bizonyos pontig, de ők már gyakorlatilag titeket is adósságba sodornak a saját hülyeségük miatt, és ha így folytatjátok a saját jövőtöket is elcseszik.

Lépjetek le, és hagyjátok őket hagy pusztuljanak el ott ahol vannak, az ilyenek nem érdemlik meg a segítséget.

2012. szept. 16. 20:00
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az hogy mind ugyanúgy látjátok, megerősít abban, hogy a költözés a helyes döntés. Szerencsére a kölcsönt ismerőstől vettük fel, így ha elmegyünk, akkor apám (még leírni is rossz, hogy apám) ugyanott lenne, mintha ide se jöttünk volna, csak más kapná meg... Eljutottam oda, hogy nagyon nem, érdekel mi lesz vele, beszéltem vele többször is, hogy barátnőm visszajöhessen, az ő döntése. Életében először majd vállalja a felelősséget. Igazából nem ez az első ilyen eset. Mindig a rokonoktól kértek kölcsön amikor még kicsik voltunk, persze nem adták meg soha. Egyszer nagymamám fizette ki a tartozásukat, majd anyám, később apám örökölt amiket szintén mind elfolyt. Az elmúlt 10 év alatt ketten dolgoztak összesen 3 évet. Anyám lelépett, megismerkedett egy emberrel, de akkor se dolgozott csak ivott, mondhatni élősködött rajta, ezért kidobta, visszajött, megint lelépett... Apám meg... mindig másra hárította a felelősséget, természetesnek vette, hogy rokonság támogatja, hogy amit nyáron meg suli mellett dolgoztunk öcsémmel abból fizetjük a számlákat. abból eszünk, de ha neki kellene bármit tennie, akárcsak halkabban hallgatni hajlani 2-kor TV-t, vagy azt a cigaretta csikket, a mit ő dob a padlóra felszedni, a válaszát idézem: "már miért tenném?". Életemben nem láttam még egoistább vagy gerinctelenebb embert. Beszélni vele lehetetlen. A jellemi vonásokon kívül buta mint a sár. Ez érthető is, ha szó szerint mást se csinál, csak reggel 6-tól hajnali 2-ig számítógépezik, már vagy 20 éve. A lakást nem bánom. Olyan állapotra lelakta, hogy a felújítása (lakhatóvá tétele) + a rajta lévő immár 3 millió feletti tartozás (és nem zárom ki hogy lesz még, ahogy egy kedves kommentelő erre rá is világított)többet ér, mint maga a lakás. Barátnőmnek van egy üres lakása vidéken azt eladva, tudnánk venni egy másikat Bp-en, és mire öcsém végezne a sulival szerencsére félre tudok annyit tenni, hogy ő is saját lakásban gondolkozhasson. Bár a taníttatást se köszönhetem szüleimnek, mert albérletben diákhitelből és ösztöndíjból tartottunk fent magunkat, még öcsémnek a beiratkozási pénzét is elitta anyám. Már 2 ÉVE tanultam mérnöknek, amikor apám megkérdezte, hogy haladok a közgázzal... Kb. ez jellemzi a szüleink érdeklődését akármivel is kapcsolatban. Szóval lelépni és minden kapcsolatot megszakítani velük... Köszönöm még egyszer!
2012. szept. 16. 20:23
 8/9 Bence_ ***** válasza:

Sok erőt.

Szegények ezen mennyit tipródhattok. Ha ez a lakás jó akkor barátnőt vissza hoznám apát meg kiraknám. Akkor szabhatna feltételeket ha valamit letenne az asztalra. De semmit nem tesz hozzá. Csak piszkál, bánt titeket.

Büszkék lehettek magatokra,hogy így megálltok a lábatokon.

Barátnőnek is elismerés:) Lakását ha tudjátok inkább adjátok ki és abból béreljetek. Nyomottak az árak, lehet, hogy csak nagyon nyomott áron tudnátok eladni.

2012. szept. 16. 21:17
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Vajon hogy alakultak a dolgok azóta?
2017. júl. 8. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!