Mi lenne a helyes döntés?
Hűha a híres női felelősségvállalás...
"már a külön háznak is neki ugrott, hogy oda tudjunk költözni "
Ez alatt azt érted, hogy lehetne egy külön lakásotok a közeljövőben, mert én így értelmezem.
"egy részt nem akarom, h a pici lássa kárát, h mi külön vagyunk és ide-oda legyen rángatva! "
Most komolyan, leendő szülőként illene tudnod, hogy egy gyerek lényegében 2 éves koráig "nem is tud magáról". Ez azt jelenti, hogy az éntudata ez alatt a kor alatt még nem fejlődik ki. Jön,megy,érdeklődik minden iránt,de azt nem fogja fel, hogy ti ide-oda viszitek, ő ebből semmit nem fog fel, következésképp az élete legelején az ő szempontjából nem ez a legfontosabb. Fontos akkor lesz,amikor már kicsit idősebb.
"másrészt meg nem vagyok benne biztos, h jó lenne újra együtt... nem szeretnék a gyerek feje fölött veszekedni!!!!"
Na most vállaltál egy gyereket, nem az lenne a szülői kötelességed, hogy az apával megpróbálod a jó viszonyt kialakítani? Nem csak az egyik félnek kell teperni,neked is megkéne mozdítani a kisujjad, hogy rendbe tegyétek a viszonyt. Tudom ez nektek nőknek hihetetlenül hangzik, mert ti tökéletesek vagytok, mindig a másik lépjen,próbálkozzon,de nem így kell lennie.
"Én meg nem tudom mihez kezdjek!!!! "
Kerüld a konfliktusaokat, néha te is engedj az elvárásaidból és cserébe elvárhatod te is, hogy néha a te akaratod érvényesüljön. Erről szól minden emberi kapcsolat, még ha hihetetlennek is tűnik. Egy szónak is száz a vége, ne veszekedjetek,ha nem megy,akkor meg tudod mi lesz és tudod ki látja ennek a kárát.
" #2 következésképp az élete legelején az ő szempontjából nem ez a legfontosabb. Fontos akkor lesz,amikor már kicsit idősebb. " - rohadt nagy tévedés! az első három év hihetetlenül fontos és meghatározó. (pont mivel ezalatt alakul ki az "éntudat" - és azért is, mert erre nem tud emlékezni, ha baj van és beépül, csak vért izzadó pszichológusokkal együtt tudja - talán, és részlegesen - feltárni és MEGÉRTENI, mi történt vele, és miért lettek olyan következményei később.
Nyugodt, békés szeretetteljes környezet kell a kicsinek- tehát ezt kell keresni- külön (jó lenne távolabb a veszekedő családtól) lakás? Nálatok addig, míg ezt megoldjátok, nem tudtok lenni?
"rohadt nagy tévedés! az első három év hihetetlenül fontos és meghatározó"
De jó lenne, ha valaki értelmezné is egyszer ami le van írva. Ezt írtam:
"de azt nem fogja fel, hogy ti ide-oda viszitek, ő ebből semmit nem fog fel"
Hol írtam, hogy az első évei nem meghatározóak? Sehol. Szerinted a gyereknek trauma 3 éves koráig, ha a szülők babakocsival elviszik egyik helyről a másikra? Mert én azt írtam, hogy ez nem. Gondolom,akkor te azt is ellenzed, hogy egy anya néha napján felpattanjon babakocsival és gyerekkel a buszra és elvigye őt a nagyszülőkhöz,boltba,parkba,mert ez is szörnyű megrázkódtatás szegény gyereknek,mert nem tud alkalmazkodni az új helyekhez, jézusom még talán baltás gyilkos is lehet belőle ez miatt...
ne fárassz!
"de azt nem fogja fel, hogy ti ide-oda viszitek, ő ebből semmit nem fog fel"
- abból nem, de ha mint a kérdező írja,
"h mi külön vagyunk és ide-oda legyen rángatva!"
abból viszont igen.
Nem a kirándulásokról van szó, hanem a nyugodt, békés családi légkörről, amitől a létbevetett bizalma alakul ki.. Csupán csak.
"h mi külön vagyunk és ide-oda legyen rángatva!"
abból viszont igen.
És mi a különbség e között és amit én írtam? Elhiszem, hogy fárasztó a gondolkodás, na de ennyire?
1.derűs kirándulások és békés,nyugodt családi légkör
2.ide-oda rángatások (amit kirándulásoknak nevezek, hiszen a kicsi még "úgysem érti") és veszekedések, civakodások
az 1 és 2 közt különbség? semmi, nah, legyen igazad.
"ide-oda rángatások (amit kirándulásoknak nevezek, hiszen a kicsi még "úgysem érti") és veszekedések, civakodások "
Látom te is imádod az érzelemdús kifejezéseket kihasználni az érvelésedben. Az a bizonyos "rángatás" az azt jelenti, hogy mivel anya és apa külön él, a gyereket néha elviszi egyik a másikhoz (bár azt nem értem, hogy miért nem lehet a szülőnek oda menni,ahol a gyerek van,de mindegy).
Másrészt amit még hozzátaszel az egészbe,de nincs ott a veszekedés,civakodás. Mi abban a veszekés, hogy egy gyereket elviszik a pontból b pontba? A kérdésben nem itt szerepel a veszekedés. A kérdező úgy tette fel a kérédst, hogy KÜLÖN kérdezi, vajon az ide-oda "rángatás" (továbbra sem értem miért rángatás) mennyit árt a gyereknek. Én ERRE mondtam, hogy SEMMIT. Te meg még ebbe is bele látsz minden mást. Lehet hogy a kérdező se tudja mit akar kérdezni, mindenesetre én csak az írásából tudok kiindulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!