Miért ilyen felelőtlenek az emberek? Olvasgatom itt a kérdéseket és teljesen el vagyok képedve.
20:46 - Ezt nem felelőtlenségnek hívják, hanem balszerencsének, meg úgy, hogy "ez Magyarország"... Nem ti vagytok a felelőtlenek, hanem azok, akik nem is készek egy gyerekre lelkileg se. Aztán miattuk van a sok neveletlen, érzéketlen, veszélyes gyerek...
Ti jó szülők vagytok, mert igenis törekedtek a megoldásra, és ti nevelitek is a gyerekeket, nem úgy, mint azok, akik csak megcsinálják, aztán nem is foglalkoznak velük...
tegnap 19:50-es vagyok és a tegnap 20:00 órásinak válasz, ill. úgy az egész kérdéskörre is:
Szerintem kiderül irományomból, hogy én nem ezekre az esetekre gondoltam. Én is csatolgathatnék be 1-2 példát, amikor igenis előfordulnak teljesen váratlan teherbeesések. Erre nem csatolok inkább, hanem a saját példámat írom: egy olyan alkalommal maradtam terhes, amikor a legkevesebb esélye volt a teherbeesésnek, ráadásul úgy, hogy spirálom volt!!!
Vagy a másik lehetőség, ha nem teljesen váratlan a teherbeesés, hanem a másik fél pl. meghátrál (áltatva a nőt, hogy szeretne gyereket stb, s amikor tényleg sikerül, akkor menekülőre fogja a dolgot, előbb vagy utóbb, tán ő sem tudja pontosan miért...). Erre nincs személyes tapasztalatom, de itt is olvasni ilyesmiket, s ismerőseim között is akad sajnos.
De van olyan helyzet is, amikor az férj/fiú meghal, s a feleség/lány már terhes. Erre szintén van sajnos saját tapasztalatom. Nem volt kérdés, hogy megtartom közös gyermekünket, akit valóban nagyon szerettünk volna, s egy évbe is beletelt, míg megfogant. Életem legjobb döntése volt, hogy megtartom, felnevelem. Igaz, nagyon megküzdöttem, nyakamon a hitellel, kevés fizetéssel, stb. Nem kuncsorogtam, de tehettem volna. Megoldottam másképp. Dolgoztam keményen. Kis híján rá is mentem. De mégis egyáltalán nem bántam meg, hogy megszültem, s nem vetettem el, bár voltak akik ezt javasolták...
Ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy vannak olyan helyzetek, amikor nem kizárólag a pénz határozza meg, hogy szüljön-e valaki vagy ne.
Érthető, hogy a szülés, gyereknevelés több költséggel jár, mintha nem lenne, de egy csomó módja van, hogy minimalizáljuk a költségeket. Erről előttem már írtak.
Szóval lehet másképp is. S lehet adni a gyerekeknek pénz nélküli nagyon sokat...
Mindazonáltal, egyetértek azzal, hogy, ha valaki családalapításra adja a fejét, annak át kell értékelnie nem csak az anyagi hátterét, hanem az egész életét.
S azzal is, hogy szemét dolog a férfit kijátszani, s csupán az ondójára, és/vagy a pénzére hajtani. De én nem ezekre az esetekre gondoltam. Talán most már egyértelműbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!