Gyerekem anyja már nem szeret?
Üdv!
A kérdés inkább költői, s tanácsot szeretnék kérni, hogyha ezt érzem, mit tehetek. Nem nagyon szoktam neten fórumokat olvasni, de mivel a barátaim még nem nagyon voltak ilyen helyzetben, nem tudnak értelmesen hozzászólni. Tehát ami minket illet: 6 éve ismertük meg egymást, én ekkor voltam 27, ő 20, nagy szerelem volt mindkét részről, aztán rá félévre becsúszott a gyerek. Úgy intéztük a dolgokat, hogy normálisan tudjuk nevelni, szerencsére minden rendben ment. 1 éve érzem, hogy valami megváltozott, már nem úgy viszonyul hozzám és csak a férfi kell neki, hogy ott legyen mellette, már nem annyira érdekli, hogy én vagyok-e az.
Sokszor csak néz maga elé, ha elmegyünk valahova, vagy a barátainkkal vagyunk, nem nagyon akar mélyebb dolgokról beszélgetni. Szerencsére volt pár sikerem az elmúlt évben, emiatt másoknak dicsér, hogy büszke rám, de nekem csak felszínesen mutatja ki. Nem tudom elmondani jobban, mert nagyon nehéz, igazából annyi, hogy megváltozott. A kislányunkkal sem bánik a legjobban, ezt még sosem mondtam ki, hosszú hónapok alatt fogalmazódott meg a fejemben, amit erről gondolok.
Nem szeretném, hogy zátonyra fusson a kapcsolatunk és erre szeretnék megoldást..nem vagyok annyira érzelgős típus, de szeretem és jó lenne, ha visszahoznánk azt, ami miatt összejöttünk. Van valakinek valamilyen tanácsa?
Köszönöm.
Bálint
Nagyon egyszerű, UGYANAZT ÉRZI, AMIT TE IS: nem volt kész a gyerekre. Elfogadta a helyzetet, így alakult, ez van. DE!!! Amíg te eléred a szakmai sikereidet, idősebb vagy nála, stabil egzisztenciát teremtesz a családodnak, addig ő 20 évesen, amíg mások még javában "élnek", koszos ruhákkal, telekakilt pelusokkal, bölcsis-ovis beszoktatásokkal teli vonalon mozog egy ideje.
Most 26 éves, az elmúlt néhány éve meg a családról szólt. Szeretné kiengedni a gőzt, de ezt még magának sem fogalmazta meg. Nem bánta meg (remélhetőleg) azt, hogy a családot választotta, de az elszalasztott lehetőségeit lehet, hogy igen. (Nem feltétlen a fűvel fával szex dolgot, csak a fiatalságának a megélését, ami neked lehet, hogy megvolt, de neki kimaradt.)
javaslom, hogy teremts neki több szabadidőt. Menjetek együtt, vagy küldd külön programra. Szervezzen csajos délutánt, amikot te foglalkozol a gyerekkel. Menjen dolgozni 4 órás műszakba, önkéntesnek (ha anyagilag megtehetitek). Kérdezd meg, mit szeretne. Rázd fel a fásultségból.
Ha ezek egyike sem válik be, nincs javulás 1-3 hónap alatt, akkor valóban az érzelmei múltak el.
Egyáltalán nincs szó fásultságról, elég sokat dolgozik, ugyanúgy sikeres, ebben mondjuk a szüleink sokat segítettek, de még a barátok is. A gyerek oviban van, váltva hozzuk el. Mint írtam, a gyerek minket nem gátolt olyan szinten, hogy lemondjunk mindenről, meg tudtuk oldani, alkalmazkodott a szoros időbeosztáshoz, utazásokhoz, s talán egyrészt emiatt is nyitott, toleráns, okos gyerkőc lett.
Nem nagyon tudom azt sem mondani, hogy előttem nem volt tapasztalata, mert már 15 éves kora óta eléggé "benne volt" az életben. Leginkább az érzések változtak.
Dehogynem. Egy nem túl okos libsi vagy, aki elvárná, hogy a 15 éves korától aktívan "tapasztalatokat gyűjtögető" élettársa, vagy minek nevezzem ezt a vadházasságot, egy gyerek és egy tönkretett élet után szinkronba hozza a szerető házias feleség, és a szűzriba szerepkört, ugyanakkor pótolja az anyukádat is, aki akármit művelsz, rajongani fog érted. És nem akarod felfogni, hogy nem fog menni, ez nem az a nő.
Ráadásul ezzel a háttérrel irreális is, amit elvársz tőle, ti erre nem vagytok képesek.
De attól te még szemét módon viselkedsz vele.
No mindegy, próbáld meg szeretni. Nem hisztizni, nem követelőzni, szerelmesnek lenni... vagy legalább tisztelni, mint a gyereked anyját, és az első és utolsó nőt, aki olyan ostoba volt, hogy ilyen szinten összeállt veled.
És vedd el feleségül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!