Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elköltözhet-e így a gyerekem anyja a gyerekemmel?
Nem a gyámjai vagytok, hanem a gondviselői, mindketten, ugyan olyan mértékben.
Ezért nem érte, miért nem hajlandóak sokan hivatalosan is rendezni az ügyet. Akkor le lenne írva feketén fehéren, hogy kinek merre meddig.
Mondjuk - ne vedd sértésnek - én az anyát is megértem. Talán jobb életet szeretne biztosítani a gyereknek is, és magának is, amit itthon nem tud megtenni. Meg kellene egyeznetek, hogy mennyire gondolja ezt komolyan, mik a tervei, és hogy hogyan képzelte el a továbbiakban a kapcsolattartást.
De persze megvétózhatod a döntését, jogilag ezt simán megteheted. Én megértelek téged is, hiszen nyilván nem szeretnéd, ha ez a gyakori találkozás korlátozódna, viszont picit az anya helyzetébe is gondolj bele.
Több olyan családot is ismerek, ahol az egyik szülő a gyerekkel külföldön él, a másik meg itthon, de a jó kapcsolat megmaradt. Persze az ellenkezőjére is ismerek példát, de azt hiszem, főleg az együttműködési szándékon múlik minden.
Bár nem ez a kérdés, de teljesen egyetértek ma 20:29 válaszolóval.
Ha nem Albániába viszik tehénpásztornak, hanem a körülményei és lehetőségei jobbak lesznek, az anyja pedig együttműködő veled a láthatásban, akkor nem biztos hogy megéri kekeckedni.
Főleg ha utána az ideges anyukától azt kapja vissza, hogy mennyivel jobb lenne neki, ha az apja nem tett volna keresztbe...
Vagy esetleg hajlandó lennél arra, hogy magadhoz vedd, hogy az anyja kimenjen külföldre?
uhh.. miért akarja olyan távol vinni tőled? Főleg ha így nevelitek? Hiányoznál annak a gyereknek nagyon! Nem gondolkozik az anyuka!
Látom a fiamon aki 16(!) hónapos hogy amikor az apja hazajön külföldről (max 3-4 napokat van kint) fülig szalad a szája és le se száll az apjáról! Engem eltol amikor oda akarok bújni hozzá! Féltékeny és kiharcolja magának az apját! Imádom! Olyankor direkt húzom és tolom el Őt is!
Amúgy mivel apasági nyilatkozat van (az állam szemében ismert az apa, ugye van olyan amikor anyuka nem mondd be apukát a szülésnél mert szétmentek vagy valami) az apukának az útlevél és személyi igazolvány készítéshez hozzá kell járulnia! Tavaly voltunk német rokonoknál és egyedül nem tudtam neki egy személyi igazolványt se csináltatni mert apjának is alá kellett írni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!