Szerintetek baj, ha szülőként csak pár órát foglalkozom a gyerekemmel, (babysitter vigyáz rá)?
Saját vállalkozásom van, emiatt én osztom be az időmet, de szülés után sem szerettem volna jelentősen felborítani az eddigi időbeosztásomat. Emellett szükségem van egyedüllétre is (pl. szeretek eljárni futni, edzeni). Így a férjemmel fizetünk egy középkorú, kedves hölgynek. Ő van vele szinte egésznap. 5 éves a gyerek.
Arra odafigyelek, hogy amíg vele vagyok, csak rá koncentráljak és mindig kitalálok valami újat, hogy minél tartalmasabbak legyenek az "együttlétek".
Szerintetek ez így nem helyes? Csak mert vannak, akik ellenzik.
Kis korba, aki többet van vele ahhoz fog jobban kötődni.
Addig semmi baj, amíg marad az idős néni, de ha később kidobjátok a "mamiját", mert nem kell hozzá ,akkor ott már gubancok lesznek.
Még annyi, hogy párom anyukája is vállalkozó. Szülés után fél évvel már dolgozott. Ő a műhelyénél berendezett egy babasarkot, és ott játszott a fia. Ha valami gubanc volt, akkor ott volt mellette mindig. Szóval ő így oldotta meg a problémát.
Nem kell maximálisan mellette lenni, de érezze a közelséged, az felbecsülhetetlen!
Szerintem minden gyereknek járna, hogy 3-4 éves koráig - amennyiben megoldható (vagyis nyilván ha nem kerül utcára a család, ha az anya nem dolgozik), az anyukája gondoskodjon róla. Ellenkező esetben a gyereket "megcsinálták", de érzésem szerint minek...? Hogy kipipálják a "jónővagyok" listán a "gyerekszülés- anyaság" kategóriát? (Ne érts félre, nem Téged akarlak bántani, mert nem tudom, mik a körülmények, miért vállaltad a babát, mit érzel most stb.)
Szerintem attól, hogy valaki megszül egy gyereket még nem lesz anya.
Én akkor vállalok majd babát, amikor hajlandónak érzem magam (illetve megengedhetem magamnak), hogy rászánjam ezt az időt, és csak utána nézek babysitter vagy ovi után.
De hát nagyon sokan csinálják úgy, ahogy Te. Amúgy még a legjobb megoldást választottátok, mert a bölcsi helyett tényleg jó alternatíva a dadus. És szerintem akkor se lesz gond, amikor majd lassan egyre kevesebbet vigyáz rá, gondolj bele, a saját anyjukról is "leválnak" lassan a gyerekek, ugyanez fog történni, ahogy önállósodik. Csak mondjuk ne "rúgjátok ki" egyik napról a másikra a dadát.
Szóval azt nem mondanám kereken, hogy nem helyes így, de én máshogy csinálnám. :)
És még valami: ha Te így vagy boldog, akkor bizony ez a jó a gyereknek is. Jobb volna egy frusztrált, türelmetlen anya, akinek mindenhez van kedve, csak ne kéne megint vele lenni...?
(Kötelességünk boldognak lenni, hogy másokat is azzá tehessünk...)
én meg a mamámnál voltam nyári szünetben, amikor nem volt ovi. az én szüleim sem értek rá egész nap engem tutujgatni.
szóval semmi baja nem lesz a gyerekednek ettől, ne foglalkozz azokkal, akik leszólnak, saját portájuk előtt söprögessenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!