Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek is gáz, hogy...

Szerintetek is gáz, hogy egyre több férfi csinálja otthon a női munkát? (főzés, mosogatás, vasalás, stb)

Figyelt kérdés
Szerintem egy férfinak se kéne akkora papucsnak lenni hogy főzzön mosson takarítson. A férfinak a kertimunka való, mert az megterhelő, meg ha van olyan munka amihez a nő nem elég erős, akkor azt csinálja.
2010. jan. 17. 20:41
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 anonim ***** válasza:
84%
Jaj te aztán sarkítasz rendesen! Ha szerinted az az általános, hogy a férfi otthon mos, főz, takarít, míg az asszony cseveg telefonon a barátnőjével, akkor ez egy hülyeség! Onnan vetted, mert ismersz egy ilyen párt???? Ezt a butaságot! Egyébként nem gáz, hogy a férfi is BESEGÍT, ezt hangsúlyozom! Igen nehéz manapság teljes emberként dolgozni, otthon háztartást vezetni és még gyereket is nevelni. Ezért a férfinak is részt kell vállalnia az otthoni teendőkben, legalábbis ez lenne a NORMÁLIS!
2010. jan. 18. 09:37
 52/68 anonim ***** válasza:
9%

alapvetöen egyetértek!!! Én sem engedem a páromnak, hogy házimunkát végezzen kivéve a fözést mert azt nem vagyok hajlandó megcsinálni. Szerencsére nálunk tök jól müködik mert én nem dolgozom, otthon vagyok egész nap, és így van idöm takarítani, mosogatni, vásárolni, mosni. Mikor a párom hazajön a munkából, megföz szépen és nekünk ez így teljesen jó:) kell a munkamegosztás és inkább én csináljam a házimunkát mint ö.

22/L

2010. jan. 18. 11:24
 53/68 anonim ***** válasza:
72%

panelbe hogy csináljon kerti munkát?

többet segít, ha mosogat v vmi...

2010. jan. 18. 13:19
 54/68 anonim ***** válasza:
100%
Kezdjük ott, hogy mi egyátalán az Ún. férfimunka??Ami,tegyük hozzá,csak ritkán adódik...Akkor a férfi egész nap csak heverjen,számítózzon,tv-en,a nő meg szakadjon bele a mindennapos-bevásárlás-főzés-mosogatás,takarítás-mosás stb. -e??Példa rá az en elcseszett életem. Pont tegnap volt egy nagy kirohanásom ezzel kapcsolatban. A férj: reggel nem tud alidni sokáig, felkel, 6 órától számítózik.Utána bambulás,heverészés, ebédvárás.ha kész kijön, megeszi a kaját. A nő: reggel felkel,kimegy a boltba,hazajön,kipakol,megfőz stb. Hozzáteszem minda ketten dolgozunk, egyformán keresünk, én talán még valamivel többet is. Mikor kiakadok, hogy valamit ő is csinálhatna, rámbámul nagy szemekkel,hogy miért nem szólok, mit kell csinálni?????Könyörgöm egy 40 körüli férfinak mondani kell, milyen feladatok vannak a háztartásban,???Nézzen szét,és találjon magának munkát. Egyedüli feladata,hozzáteszem, a kutyák. nyulak etetés....Nyáron jobb a helyzet,mert van udvar kert, talál ő is magának valamit, de még a 3 hetenkénti fűnyírásért is szólni kell....Nagyon elegem van már...
2010. jan. 19. 07:58
 55/68 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok,bocsi a hibákért,de felhúztam magam.Még annyit tennék hozzá,hogy akkor is elvárható lenne a férfi részéről a segítség, ha a nő nem dolgozik, HTB. DE:pláne ha meg munkahelye is van ,akkor nehogy már még minden házimunka is csak az ő nyakába szakadjon.Mi is emberek vagyunk, nem igavonó barmok,és nem cselédek!!!!
2010. jan. 19. 08:03
 56/68 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig, de nő vagy vagy férfi?! Ha nő, akkor szívesen összehoználak azzal az ismerős párocskával, amikor friss házasként odatartotta a kávét a csaj orra alá, hogy szívem csepegtessél már a kávémba még 1 kis tejszínt. Azóta 6 év és a csaj totál depis...

Akkor azt mondta, mint te, hogy 1 pasi ne csináljon női munkát...stb. A férje is azt vallja mai napig is, hogy a férfinak kint van a munkája a kertben a nőnek meg a házban. (Erre meg mondtam, hogy OK akkor én villanyt szerelek jó lesz?!) És ezt mondta 1 paneloduban lakó pasi. Én elhiszem, hogy mindenki annyira önálló akar lenni meg minden, de kell a segítség a férjtől. Mi van abban, ha a pasi is kiporszívóz vagy felsepreget, ő nem ott lakik?! Persze ezt nem úgy értem, hogy a nő döglik naphosszat a pasi meg csinál mindent, de azért mindenki lássa már meg mi a teendő otthon, utána jöhet a közös pihenés/szórakozás.

2010. jan. 19. 10:13
 57/68 A kérdező kommentje:

08:03:

ha a nő egész nap otthon ül, miért kéne még segíteni neki? nem hinném hogy kevessebb szabadideje lenne mint a férjének

2010. jan. 19. 17:52
 58/68 anonim ***** válasza:
A férfiak nagyon jól tudnak főzni - De akár porszívózni is, szóval sztem nem gáz ha beszállnak egyéb háztartási munkákba is!
2010. febr. 6. 13:00
 59/68 anonim ***** válasza:
Nem gáz, mert tényleg nehéz mindenhol topon lennie a mai nőknek, ezért elkél a segítség (hiába is van 1000 féle elektromos kütyüje <pl.: robotgép, stb.>). Egy régi beidegződés ez a papucs-téma. Meg amúgy is: ha valaki pl.: házas, akkor mire is esküdött fel? (F/26)
2010. febr. 6. 13:55
 60/68 anonim ***** válasza:
70%

A büdös frászt gáz. Erről a bácsika jut az eszembe, aki nagy hangon mesélte, hogy amikor ellátogatott a fiáékhoz, a menye éppen tanult valami vizsgára, a fia meg felmosott, és ő kirúgta a fia kezéből a felmosófát, és ráüvöltött, hogy 'Nem megmondtam, hogy egy igazi férfi a konyha közelébe se menjen?'

De ha az asszony ágynak dől, az igazi férfi ott hal éhen, hacsak nem a kosz eszi meg előtte...

Amikor még a nők nem voltak ennyire emancipuncik (francnak kellett az a nagy egyenjogúság), és odahaza ültek egész nap, a férfi meg keresett, akkor oké volt a dolog. De ma már egy nő jó esetben 1. dolgozik 2. gyereket nevel 3. házimunkát csinál. Egy fenékkel három lovon.

Sajnos nekem az öcsém ilyen parazita tetű. Délig fekszik, kijön, zabál, néha fűrészel egy kis fát, oszt' jól van. Ha tehetném, szájon vágnám, de sajnos agyonverne. Szüleinknek kellett volna megfognia, szép szóval, és tíz évvel ezelőtt. Most már simán ráordít az apjára hogy 'Befognád a pofádat és elkussolnál?'

De azt eltűri, hogy mosogassak, mossak, főzzek rá és takarítsak utána...

2010. febr. 6. 16:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!