Szerintetek is gáz, hogy egyre több férfi csinálja
otthon a női munkát? (főzés, mosogatás, vasalás, stb)
A férjem bármit megcsinál amit kell egy háztartásban,besegít.Még a gyerekeket is pelenkázta,etette,ha úgy jött ki a lépés.Ettől nem papucs.Én is lenyirom a füvet,és a szöget is be tudom verni a falba ha kell.
2010. jan. 17. 20:56
Hát ha te teljesen eltartod anyagilag a családodat, úgy hogy a feleségednek ne kelljen munkahelyre járnia dolgozni, de még csak gondolkodnia sem azon, honnan lesz holnapra kaja, ÉS nem dörgölöd mindig az orra alá ezt, akkor okés, gondold így. Amennyiben nem ez a helyzet... a többi hozzászóló már kifejtette.
2010. jan. 17. 21:01
Az a gáz, hogy van aki még így gondolkodik. A mai világban már a nő is és a férfi is házon kívül keresi a kenyérre valót, akkor viszont úgy tisztességes, hogy az otthoni munkában is ugyan úgy kiveszik a részüket. Amúgy ahol nincs kert, ott a hapsinak nem is kell csinálni semmit? Na nálam olyan nincs, hogy én megcsinálok minden házimunkát, amíg a család férfi tagjai meresztik a seggüket. Még csak az kéne. Hála a jó égnek a páromnak is és a fiamnak is (itt inkább a nevelésemnek hála) természetes dolog, hogy leszedik a megszáradt ruhákat a fregoliról és összehajtva elteszik, ha éppen ők érnek rá, vagy a tányérjukat elmossák maguk után, a fiam a saját szobájban kiporszívózik és rendet tart, a közös helységekben meg mikor ki ér rá, az csinálja. Hozzáteszem, hogy a fiam mindössze 6 éves, de már a főzésen kívül mindent megcsinál. És abszolút nem lányos fiú, de arra neveltem, hogy nem anya dolga egyedül minden otthoni munka, mert ha megosztjuk a teendőinket, akkor mindenkinek több ideje jut szórakozásra, játékra, pihenésre.
2010. jan. 17. 21:02
Ez mára már elég elavult gondolkodás. Nálunk, a szülőfalumban a vénasszonyok gáznak tartják, de mi itt, a XXI. század kezdetén már inkább természetesnek. Főleg, hogy a nők is dolgoznak, napi 8 órában, plusz a gyerek, plusz a háztartás. Tényleg, honnan írsz? Faluról, vagy városból?
Ráadásul a városi fiúk milyen kertben munkálkodjanak, a VI. emeleten??
2010. jan. 17. 21:03
15/68 A kérdező kommentje:
20:54
pont ez jut eszembe, ahogy "szexi kis köténykében mosogatnak", vagy főznek, és röhögőgörcsöm támad! persze más az h a legjobb szakácsok férfiak de ez egyértelmű azért mert ők pénzért főznek!
amúgy meg nincs olyan sok munka egy kis panelban, amit egy asszony ne tudna megcsinálni.
Szerintem nincs férfi, vagy női munka. Munka van, amit meg kell csinálni.
Én is napi 8-9, kampányidőszakban 10-12 órát dolgozom, utazom stb. Otthon még vár a házimunka. Nagyon is jó, hogy hazamegyek és el van mosogatva, vagy kimosott a párom egy adag ruhát. Szerencsém van vele, a nagytakarítást is közösen végezzük, mint a kerti munkát. Ha a kertben akad tennivaló, azt is közösen végezzük, ő ugyanúgy ültet virágot, én pedig nyírok füvet. Attól függ, ki ér rá.
Egyedül az autó dolgai csak az övék, de ha rá vagyok kényszerítve én is meg tudom csinálni.
A házimunka elvégzése még nem tesz egy pasit papuccsá, mint ahogy nem a tv előtt dögléstől lesz a férfi FÉRFI!
2010. jan. 17. 21:04
Ezt a pároknak kellene megbeszélniük.Elosztani az otthoni munkát.Természetes főleg akkor,ha a nőnek nincs munkahelye.Sok fiatalasszonyt ismerek,aki egész nap alig csinál alamit,mert reggeltől-esti a gyereket dajkálja,babusgatja.Az ilyen nő nem igazán érdemli meg a segítséget.Nevelje rendesen a gyereket,ossza be az idejét,akkor mindenre jut ideje,és a férjtől elég,ha a nehezebb munkákba segít be.Természetesen minden esetben elvárható a férjtől,hogy ne hagyjon maga után mindent szanaszét,ne kérje az ágyba a reggelit-vacsorát,ne szolgáltassa ki magát a feleségével.Kölcsönös teherviselés a fontos.
2010. jan. 17. 21:05
Ha te azt hiszed, hogy nincs olyan sok munka, akkor csináld egy napig.
2010. jan. 17. 21:06
Kérdező: Neked van feleséged?
2010. jan. 17. 21:07
Mi az hogy a panelben nincs annyi munka?!ez vicces!!
Adott esetben ott is ugyanannyian laknak mint egy kertes házban kvázi ugyanannyi a mosatlan edény vagy szennyes ruha vagy akár a kosz...!
Az eredeti témához hozzászólva pedig ahogy sokan elmondták már,ha a nő is kenyérkereső akkor nem csak az ő dolga a háztartás!!!!!
2010. jan. 17. 21:09
Kapcsolódó kérdések: