Férfiak, Nők hogyan oszlik el a házimunka, mosogatás nálatok? 30/F
Szerintem nem kevés :-)
A férjem szokott általában porszívózni, de néha én is megcsinálom. Port törölni is szokott és persze a szereléssel járó dolgokat ő csinálja. Nagyon ritkán mosogat, szemetet általában ő viszi le. Főzni egyáltalán nem tud, de nem is szeretne :-) Én szívesen főzök.
Általában a felmosás az én feladatom.
Bevásárolni együtt szoktunk, de ha külön kérem, hogy munkából hazafelé hozzon valamit, akkor természetesen megteszi.
Van, ami az ő dolga inkább (porszívózás, kivinni a szemetet, persze a javítások, ami kertesházban mindig akad).
A főzés az enyém, meg még pár dolog.
És van, amit az csinál, aki otthon van, és kell: mosás, mosogatás, rendrakás, leckézés a gyerekkel, teregetés (sokszor azt együtt csináljuk), és szinte mindig együtt megyünk bevásárolni (gyerekek nélküli kikapcsolódás. :D )
Van olyan is, amit csak ketten tudunk/szoktunk: pl. faaprítás, kertészkedés, egyebek, ez is tipikus kertesházas meló.
Szerintem próbálj meg segíteni a mosásban, nem nagy cucc, csak ne hagyj papírzsebkendőt a ruhákban, és ne keverd a színeset a fehérrel. :D Bedobod, lejár a progi, kiteregetsz, vagy ha látod, hogy száraz a ruha, leszeded, elrakod. Nem tart sokáig, és a barátnőd biztos örülne neki, hogy igyekszel.
A mosogatást pedig meg kell tanulni, nincs mese. :D
7 éves fiam meg tudja csinálni, nem bántásként, csak "hogy tudd, hányas a kabát".
Hűha...
Én a háztartást a magaménak érzem, nem várom el, hogy akár bármit is segítsen benne a párom. Ennek ellenére időnként leviszi a szemetet, néha elmosogat, és maga körül mindig rendet tart, nem hányja szét a cuccait.
Bevallottan utálok amúgy dolgozni járni, szívesebben vezetném csak a háztartást, dehát ez van.
Én napi 10 órát dolgozok (L), párom 8-at. Nem szoktuk szelektálni a házimunkát, hogy melyik kié. Ha megkérem, akkor porszívózik, mosogat, rendetrak, persze a mosás- vasalás az én dolgom, de úgy gondolom, hogy a "precízebb", pepecselős munkát a nők szívesebben és pontosabban elvégzik, mint a férfiak, mint pl. a portörlés, mütyűrök rendezgetése, fürdőszoba takarítása. Nem a régi időkben élünk, hogy a férfi dolgozik, a nőké pedig a házimunka, így én úgy gondolom, fele-fele arányban kell besegíteni a házimunkába. Főzni én tudok, de a párom szívesen segít nekem, mégha csak odajön és beszélgetünk addig, vagy legalább megkérdi, tud-e valamit csinálni. Míg én főzök, ő leviszi a szemetet, vagy leugrik a boltba. Sosincs vita, mert ha én teszek-veszek itthon, ő is próbál segíteni. Szerintem az is elég segítség, ha néha megkérded, mit tudsz segíteni neki, és akkor ő is látja, hogy akarsz, és könnyebb így kompromisszumokat kötni a piszkos munkában! :)
23L és 31F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!