Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férfiak, Nők hogyan oszlik el...

Férfiak, Nők hogyan oszlik el a házimunka, mosogatás nálatok? 30/F

Figyelt kérdés
Hogyan osszátok meg a házimunkát, ha mind a ketten dolgoztok teljes munkaidőben?? Ki mit csinál? Van porszívó, mosogató felelős? és azt a másik nem csinálja? Nálunk porszívózok, szemetet leviszem, bevásárolok, és néha pakolok. De mosogatni nem tudok, mindig összetörök valamit és nagyon sok vizet fogyasztok. Főzni nem tudok, igaz próbálkozok, de ritka. A barátnőm szerint ez kevés. Nálatok ez hogy van?
2011. jan. 13. 09:19
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:

33N: mosogatás (nagyon ritkán a férjem is csinálja), főzés (nagyon ritkán ő is csinálja, de csak meghatározott ffi kajákat, pl. hagymásbab, tojásrántotta), mosás, teregetés (ritkán ő is), takarításból a felmosás és vizeshelyiségek rendben tartása, bevásárlás.

Férjem: ritkán főzés és mosogatás és teregetés, általában porszívózás, törölgetés, pakolás, ffi munkák (zár csere, stb) a lakás körül, szemét levitele, kocsi rendben tartása, bevásárlás.

2011. jan. 13. 09:42
 12/38 anonim ***** válasza:

mi gyerekek 15/L és 17/f mi mosogatunk hétfőtől csütörtökig anyám és nevelő apám meg péntek szombat vasárnap

minden hétvégén más porszívózza ki a házat.A kerti munka Nevelőapámé főzés enyém (fiú) meg anyámé (szakácsnak tanulok)

2011. jan. 13. 09:43
 13/38 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a házimunka szerves része az én kezemben van.

Mostanában viszont megtáltosodott a párom, reggel elmegy a boltba, reggelit készít és este, vacsi után elmosogat.

Én egyébként nem is nagyon engedem kiadni a kezem alól a munkát, mert elég precíz vagyok. De a szorgalmát nagyon tudom becsülni. :)

2011. jan. 13. 09:46
 14/38 anonim ***** válasza:

Nálunk nincs így megosztva. Persze én főzök, mert ő "nem tud", de amúgy minden mást az csinál, aki éppen ráér.

Én nem vagyok képes elfogadni ezeket a kifogásokat, hogy nem tudom, hogy kell elmosogatni és rokonai. Anyám híresen béna és igénytelen volt, nem tanultam tőle semmit. Az internetről tanultam meg háztartást vezetni. Hát ezt akárki utánam tudja csinálni.

Persze a párom is bepróbálkozott ilyen "meghagytam neked a mosatlant kicsim, mert nem akarok számlát csinálni" dologgal. Én meg megkértem, hogy inkább csináljon számlát, de mosogasson el.

Végül is ma az válik be, hogy amit csak lehet, közösen csinálunk. Vagyis egyszerre nekiállunk takarítani, és mindeni csinálja, ami adódik. Nincs olyan házimunka, amit egy férfi ne tudna elvégezni. És ma már igenis elvárás, hogy meg tudd csinálni.

A mosás sem nagy dolog: el kell olvasni a ruhacímkét, google textil kresz, értelmezed és annak megfelelően mosod.

2011. jan. 13. 09:50
 15/38 anonim ***** válasza:
nálunk sincs megosztva semmi. szinte mindent én csinálok. takarítás, főzés, mosogatás, pakolás, mosás, teregetés. párom max a szemetet leviszi néha, ha megkérem, a kocsit kitakarítja néha, vagy egy félévben egyszer porszívóz, ha megkérem, de akkor is nagy nehezen. a kinti dolgok is sokszor az enyémek, mert én korán kelős típus vagyok, szeretek pörögni, szivesen megcsinálok mindent, így mire felkell, már semmi dolga. max elszalad a boltba. ha megkérem valamire, csak napok mulva csinálja meg, úgyhogy megoldom magam. megkérdezni nem szokta, hogy segíthet e, csak nagyon nagyon ritkán. de nem baj. kb ugyanannyit dolgozunk, egyszerre érünk haza. ő este iszogatja a bort, nézi a tv-t, számítógépezik, telefonál. addig én főzök, mosogatok, elpakolok. ennyi kb. én 27/N, párom 33/F.
2011. jan. 13. 10:02
 16/38 A kérdező kommentje:

ma 09:50

huuu ez olyan volt mint az én párom! :D

Mosogattam de összetörött mindig valami, és szerinte nagyon sok vizet használok. Főzésnél is segíteni akartam (nagyon jól főz) de végül mindig elzavart mert valamit elrontottam, ami nem tetszett és inkább kizavar a konyhából. Ezt többször próbáltuk de zavarja hogy a fele krumplit lehámozom, nem úgy csinálom ahogy mondja, vagy szeretné, vagy útban vagyok, mert tapizom :D.

De a probléma mindig fent áll hogy én kevés házimunkát végzek..

2011. jan. 13. 10:04
 17/38 anonim ***** válasza:

Szinte felesben csináljuk! A férjem is szokott terigetni, vasalni, porszívózni. Jó, a főzés az enyém, meg a takarítás azon része, hogy vizkőoldózás, tűzhely, hűtő takarítás, de a a többiben besegít. Ugyanannyit dolgozunk, sőt én még szombaton is, szóval nem bírnám egyedül a 120 nm-es házat. Nálunk nem nagyon van olyan, hogy női meg férfi munka. Én is ugyanúgy lenyírom a füvet, lemosom a kocsit, sőt akár téglát is pakolok!

Én azt mondom, hogy a mai világban, ahol (tisztelet a kivételnek) nem sok férfi dolgozik többet a nőnél, igenis el lehet várni,hogy segítsen. Más az, ha a férfi kemény fizikai munkát végez. De egészen addig, amíg ő is annyit dolgozik az irodájában, mint én az enyémben, elvárhatom,hogy segítsen amiben tud!

2011. jan. 13. 10:04
 18/38 A kérdező kommentje:
Na persze a kocsi az az én dolgom, és persze a műszaki dolgok, fúrás faragás. Mindent megcsinálok, ezzel nincs gond.
2011. jan. 13. 10:05
 19/38 anonim ***** válasza:

Mi a magyarázat ezen válasz lepontozására?

"A bejárónő végzi a takarítást, vacsorázni pedig a közeli kisvendéglőbe járunk a párommal, így nem kell főzni, noha mindketten tudunk. Így több időnk jut egymásra és a babánkra, nem kell a házi teendőkkel is vesződnünk."

2011. jan. 13. 10:12
 20/38 anonim ***** válasza:
53%

irigykednek, hogy megengedheti a válaszoló magának a bejárónőt és az éttermet minden este :)

Ne törődj velük, irigyek :) egy pillanatra engem is elkapott, aztán rájöttem, én ugyanezt tenném, ha lehetne :)

2011. jan. 13. 10:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!