Most mit csináljak? Anyu nem áll szóba velem.
Kedves Kislány!
Édesanyád reakciója teljesen érthető. Senki sem akarja ferdehajlamúnak látni a gyermekét, ahogyan féllábúnak, nyomoréknak sem. Őt ez nagyon bántja, és mivel látja, hogy kamasz vagy, önálló kis élet, és nem nagyon tud mit tenni, ezért gubózott be, de észrevettem a leírásodból, hogy nagyon szeret. Hogy miért?
Az én Anyám is ilyen reakciókat tud produkálni, tehát ismerős. Egy évtized kellett, míg valamennyire kiismertem, de mostmár látom, hogy nem utál, csak terelget a jó irányba. Mondjuk én sosem álltam elé leszbikussággal, és nem is fogok, de voltak dolgok, amik nála is kiütötték a biztosítékot.
Szóval szeret, és el van keseredve, de nagyon. Hidd el, az ő helyében én is el lennék, de még Te is! Akit szeretünk, azt nagyon féltjük mindentől, és nem akarjuk, hogy elferdüljön!
Amikor majd eléállsz, ne legyél vele határozott! Nem most kell kardoskodni! Mivel most neki van igaza, te pedig kislány létedre még nem is tudod pontosan eldönteni ezt, hogy leszbikus vagy-e vagy sem, nem szabad vele a kapcsolatot emiatt elrontani.
Te is tudod, hogy ez nem normális. Inkább kérd ki szépen és kedvesen az Ő véleményét a dologról, és kérj tanácsot, hogy mit tegyél, mert őszintén érdekel téged az Ő véleménye. Majd pedig mondd neki, hogy valószínűleg csak kíváncsiság volt a részedről, és segítsen neked, hogy hogyan tudnál ezen túljutni, meggyógyulni.
Az azonos neműekhez való vonzódás mindig lelki defekt. Általában ez meg is látszik az ilyen problémával küzdők arcán. Te ne akarj ilyen lenni! Hidd el, ha nem lovalod bele magad a témába, nem leszel leszbikus. Még annyira fiatal vagy, nem ismerheted az igaz szerelmet.
Segítségképpen írtam ezeket, kérlek, írj, hogy hogy sikerült a beszélgetés! A legjobbakat kívánom Nektek!
24/L
Először is: ne borulj ki, ne érezd magad hibásnak, hisz nem tettél semmi rosszat! Ha már ez a helyzet állt elő, akkor el kell fogadni, semmiképp sem szabad elfojtanod! Bocs, hogy ezt mondom, de anyukád elég rosszul látja a dolgokat, attól még, hogy a saját nemedhez vonzódsz, még ugyanúgy a lánya vagy. Az embernek a gyereke akkor is a gyereke marad, ha bankot rabol, vagy éppen - na bumm!- lány létére a lányok érdeklik.
Ne hagyd, hogy a csúnya viselkedésével bűntudatot ébresszen benned, hiszen nincs annál rosszabb, mint amikor mások akarata szerint kell élnünk, elnyomva saját magunkat...ez az, ami sosem szül jót...
Valahogy meg kell értetned anyukáddal, hogy vele van a baj, hogy így látja a dolgokat, nem pedig veled, aki az ösztönei után megy. Érthető, hogy meglepte a dolog, de akkor sem kellett volna így reagálnia!
Teljesen megértem, hogy menekülnél otthonról a hülye helyzet miatt...ha nem sikerül normalizálni a viszonyt anyukád és közted, szerintem keress valami olyan rokont/ nagyon szoros barátot, stb., akinél jól érzed magad, mert ilyen légkörben tényleg nem lehet élni...
Azért próbálj meg mindent, hogy jobbra forduljanak otthon a dolgok, csak ne tüntesd fel magad úgy, mintha bármiért is hibás lennél!
Sok sikert!
eléggé érettnek tűnsz az alapján, amit írtál, sajnálom,h. anyukád ilyen, ilyesmiket vágott a fejedhez. remélem,h. idővel megbékél a helyzettel és elfogadja. remélhetőleg csak időre van szüksége. addig is ne kezdj sárdobálásba vele, hagyd h lehiggadjon. rá kéne vhogy jönnie, h csak a te boldogságodat kéne akarnia, mindegy h kivel. az pedig tényleg nem szép dolog egy szülőtől, ha beleolvas a dolgaidba, de ez van....megértem,h. kiakadtál miatta, nálunk is előfordult már ilyen, bosszantó dolog:P
viselkedj vele higgadtan, éretten, és próbáld tudatni vele,h. te ezen nem tudsz, nem fogsz változtatni, így érzed jól magad, és ettől még ugyanaz az ember vagy, az ő gyereke.
Én nem vagyok a barátod, mindenesetre ott a kulcs a mondatod ban "majd" neveled. Hát így aztán nincs sok értelme a gyereknevelésről elmélkedned, hogy nincs is. Egyébként, sok szülő hajlamos abba a hibába esni, hogy egy vadidegennek nagyobb tiszteletet ad, mint a saját gyerekének. Hát neked ez sem sikerül, képzelem, hogy fogsz a gyerekhez állni. Kuss a neve, mi?
Sajnos ezzel el fogod vadítani. Majd jusson azért eszedbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!