Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hazamennétek a tutiba vagy...

Hazamennétek a tutiba vagy "szenvednétek" tovább?

Figyelt kérdés

A helyzetem elég fura, külföldön élek a párommal és a másfél éves lányommal. Párommal elég nehéz az élet, mindig munkahelyet változtat és költözni kell (van amikor másik országba). Az összes pénzét beleöli a kocsiba és általában azzal kezdődik a hónap, hogy az összes pénzemet elszedi, mert neki tankolni kell, meg ez rossz a kocsin, az rossz... (Én nem dolgozom, gyerekkel vagyok otthon) Mindezek mellet nem lenne vele semmi baj, csak baromira önző.

Volt nekem régen egy párom, aki odaadó, kedves volt és végtelenül szeretett. Én hagytam ott, mert kicsit rám telepedett és akkor még úgy gondoltam élni akarok. Ez a fiú azóta is vár, gyerekkel együtt is. Tudom, hogy mellette nem lenne gondom, megvalósíthatnám az összes álmomat, itt meg nem sokat érnék el az életben, csak a párom tart itt.

Mi lenne a fontosabb nektek? Hazamennétek végre élni, vagy feláldoznátok minden álmotokat és élnétek örök másodikként? Mert az első az a kocsika...

25 N

2010. jan. 15. 15:53
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:

Jól látod, nem dolgozom, de a gyerek miatt kapok ilyen olyan juttatásokat, plusz a szüleim is támogatnak. Innen van pénzem.

Franciaországban lakom, most mennék csak nyelviskolába, mert eddig nem volt hely. Előtte másik országban laktam, megtanultam a nyelvet, dolgoztam is, erre költözni kellett.

2010. jan. 16. 10:29
 32/34 anonim ***** válasza:
Attól függ, hol született a gyermek, ugyanis az ottani jog az irányadó. Ha esetleg az apa számára kedvezőtlen döntés születik, mádodfokon már lehet hivatkozni a hágai egyezményre. Amúgy szerintem Franciaország már ratifikálta a Hágai Egyezményt, így valóban nem viheti a kedves kérdező az országból a gyermeket az apja beleegyezése nélkül. Szóval kedves kérdező, fordulj egy ügyvédhez, hogy nehogy megüsd a bokád.
2010. jan. 16. 12:10
 33/34 A kérdező kommentje:

Szó se lenne amúgy harcról a gyerekkel kapcsolatban, megmondta ha szétmennénk én nevelném, mert anyára jobban szüksége van.

Amúgy Angliában született.

2010. jan. 16. 15:03
 34/34 anonim ***** válasza:

Mondani sok mindent mondhat.Viszont Franciaországból nem tudod elhozni a gyereket az engedélye nélkül.Sőt ha szétmentek,olyan láthatást fog kiszabni a bíróság,hogy még a szomszéd településre se tudsz elköltözni a gyerekkel.

A nyelvet tanulnod kellene,minnél elöbb,aztán,ha más munka nincs,vállalhatnál otthon gyermekmegőrzést.(egyébként ha tudsz angolul,akor nyelvtudás nélkül is megy,sokan szeretik,ha "tanul" a gyerek már kiskorától)

2010. jan. 16. 16:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!