Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mit csináljak?...

Szerintetek mit csináljak? Nem biztos hogy sikerül a fősulim és apám mindig mondogatja hogy 4es átlag legyen meg hogy ajálja hogy csináljam meg a sulit meg hogy olyat csinál amire nem lessz büszke ha elbukok.

Figyelt kérdés
Nem tudom hogy mit csináljak mert félek a következményektöl.Más szülö meg örül hogy meg van az éretségi jo eredménnyel a gyereknek és ha nem sikerült a füsuli nem csinálnak nagy ügyet belőle.Sok szülö nem csinált Fősulit meg van aki nem is éretségizett meg ienek.Bár csk nem lenne ien nagy ügy belőle.elfogadná a tényt hogy nem mindenki nagydiplomás és melozhatnék nyugodtan de ehelyet hallom a fenyegetést hogy ez meg az lessz ha nem sikerül.Mit tegyek szerintetek?Help :(
2010. jan. 15. 00:54
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:

Nálunk is hasonló a szitu,engem is állandóan b@sztatnak az egyetemmel,pedig annyira utálom,hogy az leírhatatlan,semmit se tanulunk csak hülye elméletet.Most van munkám végre,és ott többet tanultam 3hét alatt,mint az egyetemen 3,5év alatt.Csúszok az egésszel,télleg jobb melózni mint ez a hülye vizsgaidőszak,százszor jobb.És még mondják,hogy az egyetemi évek a legszebbek,hát ezt nem mondanám.Legalábbis én így látom,mert nem a buli minden este suliba járok amúgy.Engem is ide kényszerítettek,pedig nem akartam egyetemre menni,max fősulira.

Sztem átmegyek estire vagy levelezőre vagy másik szakra,hogy dolgozhassak,mert szeretek dolgozni.

Édesapád nemtom miér ilyen,nem bírom felfogni ezt a diplomás hülyeséget amit a mai szülök diktálnak,azt hiszik,hogyha meg van a diploma már egyből gazdag ember vagy,vhogy nagyon nem.Szakmai tapasztalatod van?Nincs akkor szia,és nem nézik a diplomát,ezt nekem higgyétek el.Egy havernak kettő is van matek-fizika tanári és programozó matematikus,nem vették fel programozónak egy adott nyelvből,mert nincs tapasztalata.Ennyi.

Pedig tanulni nagyon szeretek,csak nem azt amit a hülye egyetem ad,mert az egy kalap kula az egész.

Ha most tehetném max fősuli vagy előbb inkább vmi OKJ.

Télleg kell a munka,mert szakmai tapasztalat nélkül,mehetsz utcát seperni,a papíroddal együtt.

2010. jan. 18. 00:25
 22/40 A kérdező kommentje:
Én is egyetértek ezzel.Én birom és szeretem a munkát.Nem egy ismerősöm van akik melozan és 200 ezret keresnek és nem kerülne sokba hogy besegitsenek oda.Az ien gazdasági izé bizé sulit sokan csinálják ugyhogy nem elég hogy megvan hanem az is kell hogy a legjobb legyen ami hát kicsi esély és csk stresszelem magam.És válság is van ugyhogy ennyit a gazdaságrol.És akármikor lehet fősulit csinálni nincs kötelezve hogy csk 22-23 éves korig.Mellozok.Hozok haza 1 kis pénzt megvehetem magamnak amit akartam és nem kell évente kérjek egy valamit.És nincs jobb mint saját pénzből erőböl megvenni valamit amire ránézel és igen én izzadtam érte és ugy még értéksebb az ember számára.
2010. jan. 18. 00:39
 23/40 A kérdező kommentje:
Amugy dolgoztam már csk nem ugy hogy cégnél.Segitettem apámnak 4 napig mert kellett 1 plussz ember a melojához.Meg 1 haveromnak is segitettem házat épiteni szal Ő és még plussz 3-4 ember plussz faterjával felépitettünk egy 1 szobás konyhás fürdőszobás lakást az alapoktol kezdve és éleveztem tök jo volt.Szal kőműves munkába se vagyok gyenge.Plussz nem ülök a seggemen otthon mert Apám melozik enyém a házimunka is.De az se elég neki mert ha 1 valami nincs meg lebaszás van
2010. jan. 18. 00:44
 24/40 anonim ***** válasza:
36%
4 napig te majom:D örülj hogy el vagy tartva, be ne szarj már a kommunikációddal, nekem 16évesen estire kell járnom, hogy napközbe dolgozhassak és legyen kajám nem olyan jó buli melózni hidd el..
2010. jan. 18. 14:20
 25/40 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha élvezed a munkádat, viszont utálod azt, amit tanulsz, akkor sokkal jobb dolgozni...
2010. jan. 18. 14:27
 26/40 anonim ***** válasza:

Attól függ,mit melózol,hidd uccsó jó az,én is dolgozok,lesz munkakultúrád,életedben lesz egy rendszer.

Nézzétek meg a Dr.Tóth András pénzügyi tanácsadó oldalát.Ő is mondja,hogy diploma szakmai háttér nélkül semmit nem ér,inkább bukdácsolj de legyen szakmai tapasztalatod.

2010. jan. 18. 14:29
 27/40 Srapnel ***** válasza:
100%

"Én öt évet pocsékoltam egyetemre pedig meglett a 4-es átagom, fizikus a végzettségem, de a diploma miatt sem érdekes állást nem kaptam, sem nagyobb fizetést."

Minek mentél akkor fizikusnak? Mellesleg néhány bankban dolgoznak fizikusok... Amúgy meg irigyellek a fizikusság miatt. :)

A többieknek meg annyi, hogy valóban nem kell mindenkinek értelmiséginek lennie. Nem kell elméletet sem tanulni. Sajnos az elmélet-tanulás olyan, mint az edzőteremben a súlyemelés. Edzi az elmét. Tágítja a tudatot, növeli az asszociálható sémák számát. Ha kihagyod, egy adott szintnél nem tudsz följebb menni. Nyilvánvaló, ha pék akarsz lenni, akkor nincs hová. Az egy gyakorlati szakma. De ha ég benned a vágy, hogy kiderítsd, hogyan tudnál nap mint nap jobb kenyeret sütni, hogyan őrizheted meg a minőséget, etc., akkor jó pék vagy és azt lehet értékelni.

De azt kell csinálnod, amit szeretsz, mert abban tudsz sokat fejlődni és abban lesz örömöd. A kérdezőnek is azt javaslom, hogy hagyja ott az iskolát és csináljon meg egy másikat. Tanulni viszont tényleg csak most tudsz. Keress olyan főiskolát, ami olyan szakmát ad, amit tudsz szeretni. Ez a fontos. A többi (pénz, kocsi, ház) nem számít, azokat bármikor elveszítheted. De ha azt csinálod munkának, ami hasznos és még szereted is, mindent újraépíthetsz, még ha nehéz is, de közben is jut valami a boldogságból.

2010. jan. 18. 16:44
 28/40 anonim ***** válasza:

Piszokul nem értem mit rinyálsz.

Ha dolgozni akarsz,akkor elmész dolgozni és kész.

18 éven felül már te döntöd el,hogy mit csinálsz.

2010. jan. 18. 19:46
 29/40 anonim ***** válasza:
A BKF melegedő, büfészak.
2010. jan. 18. 22:50
 30/40 anonim ***** válasza:
Uramjézus! Milyen főiskola az, ahol ilyen helyesírással, ilyen fogalmazási készséggel, kommunikációt hallgathat valaki? Ez nem gyors írás, meg rövidítés kérdése, ez rémálom! Apád inkább attól félne, hogy el is végzed ezt az iskolát, mert ha ennyi ragadt rád belőle, pechedre munkanélküli leszel. Vagy a mi pechünkre újságíró, esetleg műsorvezető.:-((
2010. jan. 18. 23:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!