Szerintetek mit csináljak? Nem biztos hogy sikerül a fősulim és apám mindig mondogatja hogy 4es átlag legyen meg hogy ajálja hogy csináljam meg a sulit meg hogy olyat csinál amire nem lessz büszke ha elbukok.
Nálunk is hasonló a szitu,engem is állandóan b@sztatnak az egyetemmel,pedig annyira utálom,hogy az leírhatatlan,semmit se tanulunk csak hülye elméletet.Most van munkám végre,és ott többet tanultam 3hét alatt,mint az egyetemen 3,5év alatt.Csúszok az egésszel,télleg jobb melózni mint ez a hülye vizsgaidőszak,százszor jobb.És még mondják,hogy az egyetemi évek a legszebbek,hát ezt nem mondanám.Legalábbis én így látom,mert nem a buli minden este suliba járok amúgy.Engem is ide kényszerítettek,pedig nem akartam egyetemre menni,max fősulira.
Sztem átmegyek estire vagy levelezőre vagy másik szakra,hogy dolgozhassak,mert szeretek dolgozni.
Édesapád nemtom miér ilyen,nem bírom felfogni ezt a diplomás hülyeséget amit a mai szülök diktálnak,azt hiszik,hogyha meg van a diploma már egyből gazdag ember vagy,vhogy nagyon nem.Szakmai tapasztalatod van?Nincs akkor szia,és nem nézik a diplomát,ezt nekem higgyétek el.Egy havernak kettő is van matek-fizika tanári és programozó matematikus,nem vették fel programozónak egy adott nyelvből,mert nincs tapasztalata.Ennyi.
Pedig tanulni nagyon szeretek,csak nem azt amit a hülye egyetem ad,mert az egy kalap kula az egész.
Ha most tehetném max fősuli vagy előbb inkább vmi OKJ.
Télleg kell a munka,mert szakmai tapasztalat nélkül,mehetsz utcát seperni,a papíroddal együtt.
Attól függ,mit melózol,hidd uccsó jó az,én is dolgozok,lesz munkakultúrád,életedben lesz egy rendszer.
Nézzétek meg a Dr.Tóth András pénzügyi tanácsadó oldalát.Ő is mondja,hogy diploma szakmai háttér nélkül semmit nem ér,inkább bukdácsolj de legyen szakmai tapasztalatod.
"Én öt évet pocsékoltam egyetemre pedig meglett a 4-es átagom, fizikus a végzettségem, de a diploma miatt sem érdekes állást nem kaptam, sem nagyobb fizetést."
Minek mentél akkor fizikusnak? Mellesleg néhány bankban dolgoznak fizikusok... Amúgy meg irigyellek a fizikusság miatt. :)
A többieknek meg annyi, hogy valóban nem kell mindenkinek értelmiséginek lennie. Nem kell elméletet sem tanulni. Sajnos az elmélet-tanulás olyan, mint az edzőteremben a súlyemelés. Edzi az elmét. Tágítja a tudatot, növeli az asszociálható sémák számát. Ha kihagyod, egy adott szintnél nem tudsz följebb menni. Nyilvánvaló, ha pék akarsz lenni, akkor nincs hová. Az egy gyakorlati szakma. De ha ég benned a vágy, hogy kiderítsd, hogyan tudnál nap mint nap jobb kenyeret sütni, hogyan őrizheted meg a minőséget, etc., akkor jó pék vagy és azt lehet értékelni.
De azt kell csinálnod, amit szeretsz, mert abban tudsz sokat fejlődni és abban lesz örömöd. A kérdezőnek is azt javaslom, hogy hagyja ott az iskolát és csináljon meg egy másikat. Tanulni viszont tényleg csak most tudsz. Keress olyan főiskolát, ami olyan szakmát ad, amit tudsz szeretni. Ez a fontos. A többi (pénz, kocsi, ház) nem számít, azokat bármikor elveszítheted. De ha azt csinálod munkának, ami hasznos és még szereted is, mindent újraépíthetsz, még ha nehéz is, de közben is jut valami a boldogságból.
Piszokul nem értem mit rinyálsz.
Ha dolgozni akarsz,akkor elmész dolgozni és kész.
18 éven felül már te döntöd el,hogy mit csinálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!