Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mit csináljak?...

Szerintetek mit csináljak? Nem biztos hogy sikerül a fősulim és apám mindig mondogatja hogy 4es átlag legyen meg hogy ajálja hogy csináljam meg a sulit meg hogy olyat csinál amire nem lessz büszke ha elbukok.

Figyelt kérdés
Nem tudom hogy mit csináljak mert félek a következményektöl.Más szülö meg örül hogy meg van az éretségi jo eredménnyel a gyereknek és ha nem sikerült a füsuli nem csinálnak nagy ügyet belőle.Sok szülö nem csinált Fősulit meg van aki nem is éretségizett meg ienek.Bár csk nem lenne ien nagy ügy belőle.elfogadná a tényt hogy nem mindenki nagydiplomás és melozhatnék nyugodtan de ehelyet hallom a fenyegetést hogy ez meg az lessz ha nem sikerül.Mit tegyek szerintetek?Help :(
2010. jan. 15. 00:54
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:
Hát igen egy ember igazi értéke nem a diplomában rejlik és ezt a párom rég tudja :)
2010. jan. 15. 09:55
 12/40 anonim ***** válasza:

Szerintem költözz el otthonról és ne fogalkozz apáddal.

Nehogy már azért basszd el az életed mert neki úgy tetszik.

Ha most nem állsz ki magadért akkor az egész életed szar lesz. Apád a Te korodból ítélve még élni fog 30-40 évet. Addig ezt akarod hallgatni.

A költözés ha nincs pénzed biztos nehéz lesz, de ha van egy barátod vagy barátnőd talán tud segíteni.

Én nem azt moondom hogy nem tanulj hanem ne azért csinálj valamit mert a szüleid azt mondják. Már felnőtt vagy. Én öt évet pocsékoltam egyetemre pedig meglett a 4-es átagom, fizikus a végzettségem, de a diploma miatt sem érdekes állást nem kaptam, sem nagyobb fizetést. Ugyanannyiért dolgozom mint a többi kollágám akinek nincs diplomája. Még a főnökömnek sincs.

Van olyan gimis osztálytársam aki kamiosofőr lett, és már bejárta egész európát, háza, meg családja van, míg én a felesleges diplomámat csináltam.

Ha apád irányítja az életed majd ő fogja azt is meghatározni hogy kivel házasodhatsz meg ilyenek.

2010. jan. 15. 10:42
 13/40 anonim ***** válasza:
60%

:) túl sokat WoW-ozol, és még a helyesírásod is hagy némi kivetnivalót maga után...

szerintem a BKF-en nem kell megszakadni, már megbocsáss.

egyébként meg mitől félsz annyira??? hogy nem ad zsebpénzt, ha rosszul tanulsz? vagy mi???

2010. jan. 15. 12:26
 14/40 A kérdező kommentje:
Nem érdekel se a zsebpénz semmi iesmi.Csak szeretnék szabad lenni és kevésbé terhelt mert csk idegességet okoz nekem a főiskola.Inkább szivesen melóznék.Csk annyit akarok hogy apám ne csináljon nagy ügyet belőle fogadja el a tényt és kész.Mert a fenyegetései olyanok hogy ha nem sikerül a suli akkor korházba küld vagy hasonló.Ezt szedem le belőle :(
2010. jan. 15. 12:48
 15/40 anonim ***** válasza:
Szia! Nos én elhiszem, hogy kényszer, de hidd el a kommunikáció nem rossz dolog, én bár nem azt tanulom, de mindenképp jó dolog. Elhiszem, hogy nem egyszerű, bár én tényleg sosem jártam oda. Nézd, másnak is sikerült elvégeznie, tehát nem lehetetlen. Szerintem ha apukád látná, hogy tanulsz a vizsgáidra stb, akkor biztosan nem haragudna, ha esetleg nem úgy sikerülne. Az átlagot meg már egészen másképp számolják, tehát tényleg nagyon kevesen érik el a 4-est, hidd el a 2-esnél nincs szebb jegy :D Én is volt, hogy majdnem földhöz vágtam magam örömömben amikor 2-es lett az egyik vizsgám :D Szóval biztos vagyok benne, hogy ha látja rajtad a szándékot akkor nem fog piszkálni. Ha teheted magyarázd el neki a kredit rendszert, meg ezt a korrigált kreditindexet és akkor majd érteni fogja, hogy mettől számít jónak egy átlag :)
2010. jan. 15. 16:14
 16/40 anonim ***** válasza:
60%
Nehéz elhinni,hogy ilyen helyesírással van érettségid.Szerintem Te csak unatkozol,és nagy kamu a kérdésed.
2010. jan. 15. 17:55
 17/40 A kérdező kommentje:
A helyes irásom jó mert normálisan helyesen irok de mivel ez nem egy fűzet nem egy hivatalos papir itt irhatok röviden.Mért sms-be hosszan leirtok mindent vagy leirjátok röviden röviditve a lényeget?Itt ugy irtam ahogy gyors és rövid.Nem vagyok hülye mert az éretségi diplomámmal államilag támogatott vagyok.Annyi hogy a suliba nem azt tanulom ami szeretnék lenni.Apám nem hagyott választást.Sok családnak csk éretségivel van és bisztos összetartó kemény munkával kihozták amit kellett.
2010. jan. 17. 22:20
 18/40 A kérdező kommentje:
Ha bárki megtudna csinálni bármilyen egyetemet akkor mindenkiből elnök lehetne.Külömben is fősulit akármikor lehet csinálni és akkor olyat fogok amit szeretek is és általa azt fogom csinálni amit szeretek és jo vagyok benne.Ugyhogy az az ötletem hogy irok apámnak egy hosszú őszinte levelet hogy megértessem vele meg minden szépet leirok és ha megérti lehiggad akkor hazamegyek
2010. jan. 17. 22:23
 19/40 A kérdező kommentje:
Amugy akik irtak mint szűlők ti megértenétek?Vizsgaidőszak alatt még hajnalba is tanultam egész hajnali 4-ig de van amikor végig mert 8tol volt vizsga , és két cuccomat is eladtam(mp4,meg régi telom) hogy mehessek UV zni és akkor se adták meg az átmenőt mikor egy 4est már vártam volna 1 szóval beleadtam mindent amit tudtam.Apám persze nemtud a hajnali tanulás meg cuccom eladásairol.Csk apámmal élek és szeretnék 2 kezü munkát hogy megkeressem a saját pénzem és nem lenne 1 csepp gond se a számlákkal mert akkor ketten hoznánk pénzt a házhoz apámmal
2010. jan. 17. 22:38
 20/40 anonim ***** válasza:

Lépjél le! Ha nem érdekel a fősuli minek vagy ott? Azt csináld, ami érdekel. Különben elcseszed az éveidet. Még mindig jobb huszonévesen pályát módosítani, mint 10 év múlva.

Valószínűleg még semmit nem melóztál igaz? Nem olyan nagy szám. Próbáld meg és utána már menni fog semmi extra. Ezerszer jobb, mint ez a sz@ros vizsgaidőszak.

A főiskola egyébként nem ér sz@rt sem. Főleg ha gazdasági.

Apád egy barom. Nem érdemli meg, hogy a fia légy. Járj utána a dolgoknak és lépjél le. Vannak szakmák, amiket könnyen ki lehet tanulni pl. mixer. 3 hónap a suli meg 100000 forintodba kerül, de utána akárhová mehetsz dolgozni, mert van kereslet a mixerekre, és kapásból nem fogsz rosszul keresni. Próbálj megszabadulni az idióta apádtól mindenkinek jobb lesz.

2010. jan. 17. 23:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!