Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A külön élő apukának mennyivel...

A külön élő apukának mennyivel kell támogatnia a gyerek iskolakezdését? Mennyit költöttetek az elsős gyermeketek iskolakezdésére?

Figyelt kérdés

A páromnak van az előző kapcsolatábl egy 7 éves kisfia, aki idén kezdi az iskolát. A párom exe minden hülyeséget összevásárol, ráadásul nem nézi az árakat (hitelkártyák), majd követeli mindennek a felét. Csak az érdekelne, hogy ilyenkor van-e valami ésszerűségi határ vagy az ex szabadon költhet?

Az én egyik fiam is most lesz elsős, tehát van némi sejtésem, hogy mi mennyibe kerül. Ezért is vagyok elhűlve az eddigi költségeiktől.

2014. aug. 19. 17:58
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Megnéztem, átfutottam a belinkelt kérdést és nem értem, ez hogy jön az én kérdésemhez. Nálunk senki nem megy senkivel vásárolni, az ex intézte a teljes bevásárlást.

A párom havi 35000Ft gyerektartást fizet, ez kb 20%.

Az ex ma hozta át a kisfiút, mert nálunk lesz 10 napig és hozta a számlákat is. Eddig 380000Ft körüli összegben vett tanszert, számítógépet, íróasztalt, forgószéket, cipőket, ruhát stb. Csak én voltam itthon és szóhoz sem jutottam, mondtam neki, hogy csak 80000Ft van itthon (ennyit szántunk a tanévkezdésre és még azt hittünk örülni fog neki). Nagyon kínos volt az egész helyzet. Elvitte a pénzt, de húzta száját és közölte, hogy holnap jön a többiért, mert az neki jár és ne a gyereken akarjunk spórolni...

Lehet, hogy én vagyok túl garasos, de ez borzasztóan sok és a cuccok egy rész még felesleges pl. a saját számítógép.

2014. aug. 19. 18:52
 12/22 anonim ***** válasza:
88%

Ha a férjed megkérdezése nélkül költötte el a pénzt akkor így járt. Miért nem egyeztetett, hogy mire van keret?

Teljesen felesleges egy elsős gyereknek számítógépet venni. Nálunk régebben sosem került 30-40 E-nél többe a tanévkezdés...

2014. aug. 19. 19:06
 13/22 anonim ***** válasza:
68%
Remélem, amit odaadtál, arról kértél nyugtát!!!!!!!!!!!
2014. aug. 19. 19:08
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez így tényleg nagyon sok.

Ha kéri az összeg felét, akkor meg kellett volna beszélnie a férjeddel, hogy mire van szükség, mit venne, mennyiért.

A 80.000. Ft is sok szerintem. Összesen nem kerül minden annyiba.

2014. aug. 19. 19:09
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Számítógép egy még analfabéta gyereknek semmi szüksége. Könyvek ingyenes minden elsősnek én biztós nem adnék ennyit. Nem a gyereken spórol de volt feleségnek nem kell számítógépet venni.
2014. aug. 19. 21:07
 16/22 anonim ***** válasza:

Huhh, hát ez nagyon kemény, ezen én is kiakadnék... Még ha az egyetem kezdéséről lenne szó, még meg is érteném, de így?

Egy fillérrel se adjatok többet, nyilván anyának szüksége volt egy új gépre, és veletek akarta megvetetni. Átlagos igényekkel ennek kb. így kéne kinéznie: íróasztal 30 ezer, szék 15 ezer, asztali lámpa és egyéb apróságok 10 ezer, füzetcsomag + rajzcsomag 10 ezer, tankönyvek (iskolától függően, kb.) 20 ezer, tornacucc márkás cipővel 15 ezer, azaz összesen kb. 100 ezer forint, aminek a félt kéne fizetnetek. A ruhavásárlás már más téma, azt a gyerektartásból és a saját fizetéséből kéne fedeznie, mert az nem iskolakezdéssel kapcsolatos, a gyereknek mindig kell ruha évszaknak megfelelően.

Összességében ti jól terveztetek, nem veletek van a gond, nyugi.

2014. aug. 19. 21:20
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat, jól számoltam a nullákat?

"Eddig 380000Ft körüli összegben vett tanszert, számítógépet, íróasztalt, forgószéket, cipőket, ruhát stb."

Tehát háromszáznyolcvanezer forint. Iskolakezdésre. A havi 35 ezres gyerektartáson felül.

Tudjátok, mit mondott a pócsi püspök az apácáknak?

"Hát a f***om nem kéne-e?!

2014. aug. 19. 21:27
 18/22 anonim ***** válasza:

"tankönyvek (iskolától függően, kb.) 20 ezer"

Tavalyi elsősöktől kezdve felmenő rendszerben ingyenes mindenkinek a könyvek. A gyereknek nem kell könyveket venni, mivel elsős és neki már ingyenes lesz.

2014. aug. 19. 21:32
 19/22 anonim ***** válasza:
Elnézést, ezt a legutolsót nem tudtam, pár évvel ezelőtti elsős adatok alapján írtam. Akkor még kevesebb, a lényeg az, hogy a 80 ezer mindenképpen gavalléros ajánlat az apa részéről.
2014. aug. 19. 21:34
 20/22 anonim ***** válasza:
Nálunk el szokott szállni az iskolakezdés, mert az őszi ruhákat is most vesszük meg, de ez még nekem is kiverte a biztosítékot. Monduk egy számítógép jól jöhet - az én fiam októberben már folyékonyan olvasott -, viszont ha előre nem beszéltétek meg, akkor tutira húznám a számat. A feljebb írt 50 pedig sztem kevés. Ebből csak az íróasztal olyan 30 körül van...
2014. aug. 19. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!