Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Mert nekem csak a leggyávább megoldás jut eszembe: az öngyilk.

Figyelt kérdés
Kb. két éve vettem fel pár személyi kölcsönt amiből kicsit rendbe tettem az életünket. Nem kell nagy dolgokra gondolni pl egy gyerek ágy, stb, stb. Ezekről a párom nem tud mivel nélküle igényeltem. Nem is volt semmi gond mig ment a másodállásom addig tudtam fedezni. Sajnos azt a szektort is elérte a válság és nem tudom kitermelni sehonnan a részleteket. Mennék dolgoznék csinálnék bármit (még illegálisat is) csak nem nagyon van olyan amit a három műszak mellett tudok csinálni. Sajnos a hitelek már lassan a felmmondás szakaszában vannak próbálok egyezkedni a bankokkal de nem tudunk egyezségre jutni. Páromnak nem mondtam el de nem is merem mert félek elhagy a kicsivel együtt (és igaza is lenne). Igazság szerint miattuk csináltam hogy jobb legyen nekik nem gondolkoztam. Tudom hülye voltam ezeket a kommenteket mellőzük ha lehet. Tanultam saját hülyeségemből a pár hónap alatt és biztos hogy soha nem ugrok bele még 1000 ft hitelbe se. Csak most oldódna meg az életem... . Imádom őket nagyon.
2010. jan. 13. 13:14
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mennyi pénzről van szó,de akármennyi is az öngyilkosság nem megoldás.Hisz ha te meghalsz még nem lesz jobb. Akikért csináltad az adósságot itt hagynád őket a fájdalmukkal,és persze az adóssággal továbbra is?Ugye hogy nem!Hidd el van kiút.Mi is hasonló cipőben voltunk.A párom csinált majdnem 2 millió forint tartozást,hogy nekünk jobb legyen.(hitelek,nem fizetett számlák stb) Amikor elmondta dühös voltam,kiabáltam!De nem hagytam el,mert végig gondoltam,és tényleg mindent értünk tett,csak én nem akartam tudni sose,hogy miből..Így közösen elkezdtünk mindent újra rendbe tenni.Eltelt 3 év,és ma nyugodtan alszom el,mert semmi tartozásunk nincsen.De 3 évig szinte mindenről lemondtunk.Kemény volt,de megérte!

Szóval megoldás mindig van!A mi esetünkben új munkahely volt a megoldás!

2010. jan. 13. 13:34
 12/37 anonim ***** válasza:
100%
Jól írták.Az öngyilkosság esetén nem fizet a biztosító,és az adósság is örökölhető...Szóval,te meghalsz,de a családod nyomorban marad.Mond el neki az igazat!Mérges lesz,de ha szeret megoldjátok együtt...
2010. jan. 13. 13:38
 13/37 anonim ***** válasza:

mekkora az összeg?

mondd el a feleségednek, hátha neki lesz valami ötlete, tiszta fejjel. ezért nem fog elhagyni. legalábbis én nem hagynám el a férjem a szarban. de mondd el neki tételesen, hogy mire költötted, nehogy azt higgye, elb.sztad.

amúgy van ilyen hitelösszevonás is, ami csökkenti a havi törlesztő részletet, érdeklődd meg.

rokonoktól kérhetnél kölcsön.

vagy a feleséged is dolgozhatna(ha most nem dolgozik)

fel a fejjel!!!!!!!!!!

de légyszi, írd meg, mennyi az összeg

2010. jan. 13. 14:05
 14/37 anonim ***** válasza:

Mond el a párodnak.Ha ezért elhagy,akkor,úgyis menne más miatt.Mit gondolt miből van az,amit vettél?Lehet,tudja is ,hogy gond van?

Hitelt manapság nem nagyon mondják fel,kivéve ha semmit nem fizetsz.Melyik banktól vettél fel?be kell menni beszélni velük,ha havonta valamennyit befizetsz,akkor késedelmi kamatokkal,de ki tudod valahogy húzni.Mekkora az az összeg,amiért már nem akarsz élni?

(egyébként megpróbálhatod eladni,amit vettél)

2010. jan. 13. 15:12
 15/37 anonim ***** válasza:
53%

A temetés is sok pénzbe kerül!

Senki nem kérdezte tőled, hogy miből jutott gyerekágyra?

Csak gondolja, hogy plusz bevétel volt.Ha mégsem, akkor halgatólagosan beleegyezett.

Ne hogy tovább bonyolítsd a dolgot azzal hogy mástól kérsz kölcsönt.Azt írtod, hogy nem ugranál újra ilyesmibe!A legrövidebb út az egyenes!!!!!!!

2010. jan. 13. 16:09
 16/37 anonim ***** válasza:
A szüleid, rokonaid, barátaid nem adnának kölcsön? Nagyot hibáztál és most is hibázol, hogy nem vagy őszinte! Mégis mit vársz a párodtól? Előbb-utóbb úgyis megtudja. Jobb, ha mástól tudja meg, mintha tőled tudná meg? Miért nem mondtad el neki, hogy hitelt akarsz felvenni? Lehet, hogy a párod vagy rokonai, szülei is tudnának segíteni. Az öngyilkosság nem megoldás! Az menekülés és önzés. Gondolj bele, hogy milyen feldolgozhatatlan fájdalmat okoznál vele a gyerekednek és a párodnak. Egyébként nagyobb esély van rá, hogy elhagy, ha nem vagy őszinte, mintha most elmondanád az igazat. Mindenki követ el hibát, de aki nem ismeri ezt be, az ráadásul gyáva és buta is. Én nem akarnék egy hazug emberrel élni. Te akarnál? Mondj el mindent a párodnak, csak így van rá esélyed, hogy megbocsát. Ha nem mondod el, akkor is meg fogja tudni...ha nem most, 5 év múlva.
2010. jan. 13. 16:49
 17/37 anonim ***** válasza:
53%
Monnd el a párodnak! Feleség/férj, csk számomra nem egyértelmű? Feleségre tippelnák, de igazából mindegy.
2010. jan. 13. 20:21
 18/37 anonim ***** válasza:

Bocs előzővok, hamarabb küldtem el. :)

Szóval monnd el Neki, meg fogja, megg kell hogy értse! Hiszen értük tetted. Mert szereted őket, éés ők is szeretnek Téged. Nem ez kell, hogy legyen a legfontosabb? Ebben a rohadt világban, tényleg csak az számít, hogy ha nem tudod fizetni a hiteleid, akkor lúzer vagy, és te csak a halálra, gyermeked pedig a sosem múló fájdalomra és árvaságra méltó? Kérlek, legalább rájuk gondolj! Hidd el, lesz még kiút ebből, MINDIG van kiút! Teljes szivemmel szorítok Neked!

2010. jan. 13. 20:24
 19/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm és igazatok van hogy az őszinteség kell. De félek ettől (is) mert ha elhagy abba úgyis belehalok.

pár észrevételre reagálnék. nem tűnt fel az új ágy vagy akármi amit ebből vettem mert a másodállásból szerzett (legális/adózott) jövedelmemből is volt mindig egy nagyobb összeg amiket kaptam. Dolgozik ő is két műszakban többet nem tud vállalni. a családra nem tudok számítani mert már eddig is sokat segítettek nem használhatom ki őket felelőtlenül és végképp nem akarok több kölcsönt! A bankokkal próbáltam beszélni be is mentem személyesen a bankfiók vezetővel beszéltem nem de nem tudtunk egyezségre jutni úgyse hogy felajánlottam hogy a mindenkori legmagasabb kamatukkal megterhelve de nem mondjuk év alatt hanem 5 alatt fizetném vissza, stb. Köszönöm hogy még vannak jó emberek hogy az ilyen hülye senkiházi alakokkal foglalkoznak mint én.

2010. jan. 13. 20:27
 20/37 anonim ***** válasza:
100%

nem vagy senkiházi, sajnos ilyen ez a mai helyzet... ezt még nem tudhattad akkor, mikro felvetted a hiteleket! Ne hibáztasd magad! az egyetlen dolog ami hiba volt, hogy nem mondtad el a feleségednek, ezt msot kicsit nehezebb pótolni, de meg fogja érteni :)

Szurkolok!

2010. jan. 13. 21:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!